24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak se zbavit nežádoucích chloupků

02.07.2014
PetraLovelyHair
Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování :).....

Kdy jindy by byla vhodnější doba na článek o depilaci a epilaci, než právě začátkem léta, kdy s odhalováním kůže odhalujeme někdy i to, co by mělo zůstat skryto. Doba našich maminek a babiček, kdy chloupky, které jsou dnes nežádoucí, byly úplně běžná věc a nikoho nepohoršovaly, je bohužel, nebo spíš bohudík, pryč a tak nám nezbývá, než vyrazit do boje s nevítanými kamarády.

Způsobů, jak se chloupků zbavit je víc, dnes se podíváme na ty, které můžete využít v pohodlí domova a nemusíte kvůli nim chodit do kosmetického salonu, i když depilace od proškoleného personálu je jistě rychlejší a méně bolestná a tak, pokud máte tu možnost, určitě zkuste depilaci brazilskou či odstranění laserem.
První a nejklasičtější způsob, jak se zbavit chloupků, je žiletka. O tomto bodě bych se chtěla trochu rozepsat, protože hodně z nás trápí následné zarůstání chloupků, červené pupínky a svědění pokožky. Nejlepší způsob, jak tomu předejít, je holit se večer po teplé koupeli, ostrou žiletkou a ve směru růstu chloupků. Pokud totiž budete chloupky holit proti směru růstu, je větší pravděpodobnost toho, že vám budou zarůstat a dělat nepříjemné boláčky. Určitě také použijte při holení pěnu na holení a pokud nemáte nic po ruce, jako nouzová varianta postačí i sprchový gel. Vybírejte si žiletky ostré a s více břity, nejlepší bývají ty, které jsou primárně určeny pro muže, rozhodně se nestyďte sáhnout po mužském holicím strojku, uvidíte, že budete spokojené.

Dalším pohodlným způsobem,jak s chloupky zatočit, je epilátor, epilátorů je na trhu spousta druhů, účel podle mne splní i ty levnější,  ačkoliv u těch dražších s masážní a chladicí hlavou může být holení příjemnější a méně bolestivé. I tady platí, že po koupeli to bolí méně. Po epilaci vám vydrží nohy hladké zhruba týden, o týdnech šesti, které uvádí výrobci, si můžete nechat jen zdát, protože každý chloupek je v jiné růstové fázi a tedy vám nevyrostou všechny najednou a je třeba holit častěji. Nicméně i ta dvacetiminutovka, kterou jednou týdně musíte epilátoru obětovat je asi lepší varianta, než holit každý druhý den žiletkou. Záleží to ale čistě na vašich preferencích.

Méně známým způsobem je pak depilace pomocí cukrové pasty, je to hmota podobná vosku, kterou musíte zahřát na tělesnou teplotu, kdy se z ní stane něco, co je podobné hustšímu medu. V této fázi pastu natřete na požadované místo a strhnete směrem proti směru růstu chloupků, spolu s voskovými pásky jsou to dva způsoby, kdy holení proti směru tolik nevadí, cukrová pasta je pro pokožku šetrná a chloupky po ní tolik nezarůstají. Tato metoda chce ale trochu trpělivosti a cviku, při počátečním nezdaru to nevzdávejte a zkuste to znovu.

Dalším pohodlným, i když asi nejvíce bolestivým způsobem, je depilace pomocí voskových pásků. Jsou to většinou papírové pruhy, na kterých je nanesen vosk, pásky v dlaních trochu nahřejete, přiložíte na chloupky, přitisknete a trhnete. Bolest je sice vyšší, ale zase je to poměrně rychlé, takže utrpení netrvá dlouho. Výhodou také je, že pásky se dají použít na citlivější oblast obličeje (např. nad horní ret či po stranách obličeje) nebo na oblast bikin. V balení většinou bývají i olejové kapesníčky, které vaši pokožku zároveň zklidní, desinfikují a regenerují. Z dostupných a mnou vyzkoušených mi nejvíce vyhovují Veet http://www.veet.cz/ a Balea.

Nesmíme také zapomenout na to, že po každém zásahu, ať už depilaci či epilaci, bychom měli pokožku desinfikovat a zklidnit. Výborný je v tomto případě balzám po depilaci od firmy Ryor, který nejen desinfikuje a zvláčňuje pokožku, ale také předchází vzniku červených svědících pupínků, tento balzám mám osobně otestovaný a rozhodně jej mohu vřele doporučit těm, kteří mají pokožku citlivou a jsou k podráždění náchylní.

Ať už si vyberete jakýkoliv způsob, mějte na paměti, že chvilka bolesti za hladké nohy, podpaží a oblast bikin stojí a že v dnešní době je to jeden ze základních hygienických návyků jako třeba čistění zubů.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PetraLovelyHair

Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování .....


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.