24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

3 studijní tipy

04.02.2014
PlumFoolery
Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů

Ahoj všem! konečně mám po zkouškách, yes! A protože po bitvě je každý generál, mám tu pro Vás tři tipy, které mi v průběhu tohoto (i minulého) zkouškového velmi pomohly. Takže přestože jsem se ještě včera po půlnoci snažila zapamatovat fakta o zemědělském půdním fondu, dnes tu budu předstírat, jak jsem to pěkně všechno uměla, protože jsem samozřejmě začala včas a učila se průběžně...pche! :D

Ahoj všem!

 

konečně mám po zkouškách, yes! A protože po bitvě je každý generál, mám tu pro Vás tři tipy, které mi v průběhu tohoto (i minulého) zkouškového velmi pomohly. Takže přestože jsem se ještě včera po půlnoci snažila zapamatovat fakta o zemědělském půdním fondu, dnes tu budu předstírat, jak jsem to pěkně všechno uměla, protože jsem samozřejmě začala včas a učila se průběžně...pche! :D

 

1. Self Control App

- nejlepší aplikace. Ever. Učíte se na počítači? A aniž byste nad tím přemýšleli, chodíte o studijních pauzách na facebook, youtube, blogger a další stránky? A nakonec na těchto stránkách nakonec zůstanete na těchto stránkách tak dlouho, že celé odpoledně koukáte na vtipné memes koťat a nenaučíte se vůbec nic? Já jsem z lidí, kteří prostě tu vůli nechodit na facebook (doplň libovolnou stránku) nemají. A proto je potřeba pomoci si nečím, co mu slabou vůli nahradí. Přivítejte Self control app. V nastavení si vyplníte seznam stránek, na které Vás v následujícím intervalu počítač nepustí. To nejlepší? Nejde to nijak vrátit, zvrátit, prostě jakmile na to jednou kliknete, např. bloknout FB na 8 hodin, tak se tam prostě nedostanete, i kdybyste se na hlavu stavěli. Vydržíte-li se učit třeba 6 hodin denně, nasázejte svůj seznam stránek k prokrastinaci do aplikace, klikněte na start bloku na 6 hodin a už Vás nebude rušit žádné nutkání podívat se, kdo co snídá, kdo se s kým rozešel a kdo co porodil.

  • Web: http://selfcontrolapp.com/  - verze pro MAC OS / WIndows verze: http://getcoldturkey.com/
  • Cena: Zdarma

2. Anki

Anki je další aplikace, kterou od té doby, co mi ji loni ukázal kamarád, neustále používám. Jde o klasickou elektronickou verzi kartiček, které na základě nějakého věděckého algoritmu nabízí Vámi vytvořené kartičky. Vy je pak ohodnotíte jako lehké, středně těžké, extrémně těžké a kartičky se k Vám vrací na základě nějakého chytrého matematicko-vědeckého vzorce, jehož frekvence zajistí, že to do té hlavy dostanete rychle, ale také na dlouho. Nevýhodou je, že "výroba" kartiček chvilku trvá, nicméně ideál pokud se připravujete průběžně třeba na semináře. Před každým seminářem/přednáškou si vytvoříte balíček kartiček k tématu a před zkouškou už máte vlastně hotovo a vrhnete se rovnou na opakování. Paráda. Mě osobně to hodně pomáhá v utřídění si otázek co se týče základních dělení/oblastí apod. Tím, že máme zkoušky ústní, je důležité vědět, co pod tu otázku vlastně spadá:D Balíčky kartiček můžete i různě sdílet, proto máte-li ochotného spolužáka, můžere si kartičky měnit apod. Kartičky si vytváříte v různých tématických souborech a můžete si u nich anstavit i za jak dlouho se to vlastně potřebujete naučit, podle toho se upravuje algoritmus frekvence zobrazování...a když to zkrátím, je to fungující dril!!

  • Web: http://ankisrs.net/     Pro MAC OS i Windows
  • Cena: zdarma

Aplikace do mobilu už je za peníze, nicméně je možné připojit se na svůj účet přes klasické webové rozhraní zdarma a vesele si opakovat třeba na zastávce autobusu. 

 

3. Study 

Nesnáším ticho. Nevadí mi třeba v knihovně nebo ve studovně, ale doma je mi hrobové ticho z nějakého důvodu strašně nepříjemné. Jenže se neumím učit při puštěném rádiu ani televizi. Co s tím? Study app. Poklikáním spustíte 45 minut melodie, která je vyvinuta tak, by Vám pomohla se soustředit se a neunavovala Vás. Jak je to speciálně vyvinuto? Nevím. Ale vím, že to funguje. Z nějakého důvodu cca 5 minut po spuštění se můj mozek dostane do "study módu" a opravdu se mnohem líp koncentruje na text, který čtu, aniž by mě to rozptylovalo od vstřebávání informací. Nejlepší využití pro to najdu, když ve vedlejším pokoji hraje televize. Ať má sebenižší hlasitost, já to prostě i přes zavřené dveře slyším (zajímavé, že jen když se učím). A postupně,  i když nechci, poslouchám televizi a nesoustředím se. Tato melodie zvládne srdceryvné rozhovory Jose Armanda a Escuely potlačit a já jsem zase o krok blíže dokončení studia:-) Jen pro jistotu uvádím, že je to aplikace do mobilu/tabletu. 

  • Apple: https://itunes.apple.com/us/app/study/id528999600?mt=8
  • Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thesoundagency.study&hl=en
  • Cena: zdarma 

I díky těmto třem pomocníkům to mám tento semestr za sebou! 

Pokud máte nějaké tipy, budu moc ráda, pokud se o ně podělíte v komentářích.

Studiu zdar!

K. 

Komentáře

Obluda09 05.02.2014 13:06

To jsou mi vychytávky Nejvíc se mi líbí ty kartičky, to bych mohla využít, škoda, že to není zdarma to mobilu.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PlumFoolery

Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.