24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

JAK TO VIDÍ CHLAP: NEJHORŠÍ MÓDNÍ PROHŘEŠKY POHLEDEM LUKÁŠE HEJLÍKA

06.04.2015
JAK TO VIDÍ CHLAP?
Co se mužům líbí na ženách? Jak si představují ideální outfit na večeři, které kousky šatníku je nenechají chladnými, co je naprosto odradí a jak moc jsou příznivci plastik a make-upu? Budeme se ptát tentokrát nikoli odborníků na krásu, ale skutečných mužů různých věkových kategorií. A určitě se dozvíme nejednu pikantnost :-).

Největší módní faux pas očima muže? Podle Lukáše Hejlíka jen přílišná sexualita a vyzývavost. Jinak je benevolentní a v módě se mu líbí právě ta odvaha vypadat tak, jak žena touží. Jaké kousky oblečení se mu líbí, a které by naopak své přítelkyni nikdy nekoupil, nám prozradil hezky bez obalu.

Lukáši, říkal jste, že dámská móda není úplně Váš šálek čaje. Sám ale navrhujete pánské oblečení pro Le Premier. Takže styl musíte mít v krvi. Kdybyste měl navrhnout jeden kus oblečení pro ženy, jaký by to byl a proč?
Naopak, sleduju, co ženy nosí. Jen Vám nejsem schopen říci, jestli leopardí vzory ano nebo ne. Popravdě mně v tom velmi ovlivnila přítelkyně, která pracovala v Céline, v jednom z neprestižnějších módních domů světa. Takže mé časté návštěvy Londýna mi pootevřely oči.
A ten nejzásadnější poznatek? Dělejte si, co chcete, jen se nebojte vypadat tak, jak toužíte. V Londýně by Vás nikdo neřešil, tak mějte odvahu to zkusit i v Moravské Třebové.
 
Ano, navrhuji kolekci pánských obleků Le Premier, což je krásný salon pro střední a vyšší manažery, ale i chlapy, kteří chtějí být džentlmeny. Já se jejich klasiku pokusil lehce výstředněji posunout s tím, že to pořád je pro stejnou cílovou skupinu, tedy, že jsou to pořád stejně schopni obléknout, ať už tomu v Moravské Třebové nebo Londýně řeknou cokoliv.
 
Co je podle Vás největším prohřeškem v oblékání žen?

Asi nebudu konkrétní, jakkoliv se mi líbí třeba boyish styl mé Veroniky. Když jsem její věci viděl poprvé, občas jsem docela nechápal. A pak, když vidím, jak se věci za dva roky dostanou i k nám a jak třeba jejich Céline slippony prodávají po svém v Zaře, Baťovi i Humanicu, říkám si: A to jsem o tom pochyboval? Ale samozřejmě, nemám rád přemóděné čičinty, co vypadají, že přišly z cingrlátkového klubu.
 
Nepreferuju předstíranou sexualitu – kérky, prsa, tetované obočí, předplatné do solárka a výstřih neustále otevřený. Možná to muže na první pohled drásá, ale pak tu čičintu taky musí po svém boku krotit. No vida, nakonec jsem docela konkrétní byl. :-)
 
Stalo se Vám někdy, že jste se až pozastavil nad nějakým zajímavým/perfektním/špatným outfitem na ženě? Co to bylo?
Ale jasně, samozřejmě si tak pod fousy někdy řeknem: „Hele, to je ale Itálie“ nebo „Krásný batikovaný tričko. Chybí už jen sukně přes manžestráky“ nebo „Á bacha, tady bude někdo královna plesu“. Ale je to spíše o tom, že udržujeme oči v pozornosti. Říkat jim nic nebudu. Je to každýho věc. Takže zase zpět, jestli se mi v Londýně líbí ta svobodomyslnost a benevolence, nemůžu říkat ženským v Třebový, ať se proberou. Jo, něco jiného je inspirovat. Ale to přece děláte vy, blogerky, ne?
 
Co Vám přijde úplně nejméně sexy? Čím žena dokáže zazdít i slušivý model?
Už jsem to naznačoval, když chce být moc sexy. Když vypadá, že právě dojedla cukrovou vatu na kolotočích. A pak taky dress code, který je u nás stále mrtvou disciplínou. V tom mě vždycky má Veru dostane – říká mi, ale tam je jasný dress code. Já ji vždycky nahlodávám: A jako myslíš si, že ho budou lidi zaprvé dodržovat a zadruhé originálně splňovat? Ať tak či tak, dobré je to zkoušet a nezazdívat ho. Oblékání má být hrou a hru si přece máme užívat.
Existuje módní kousek, který byste nikdy své přítelkyni prostě nekoupil nebo dokonce zakázal?
Popravdě my jsme ve fázi, a za to jsem vlastně rád, že jí nejsem schopný koupit nic jako překvapení. Velmi praktické také je, že má z práce tolik oblečení a kabelek, že by si v Čechách mohla založit fashion muzeum.
 
Na druhou stranu, mám pak ale radost, když jí můžu koupit věc, která se jí líbí. A tady Vám musím blahořečit, dlouho na instagramu Veronika sledovala značku Filipa K (stylem od Céline nijak daleko, cenou naštěstí ano) a tak, když jsme byli ve Stockholmu, měl jsem radost, že jí to můžu koupit. Ještě větší pak, když ji vidím, že ten kabát a svetr ze Švédska tak často nosí a vždycky jí sluší!

 
Lukáš Hejlík
Lukáše Hejlíka netřeba představovat. Proslavila ho hlavní role v Ošklivce Katce a svou přítomností oblažoval i divačky seriálů Terapie, Základka či Ordinace v růžové zahradě. Je duchovní otec kultovního LiStOVáNí, se kterým se dostane ročně do více než 150 českých měst. A jelikož tady nejsme žádná béčka a muže ke zpovědnici o módě si umíme vybírat, tak je nutné dodat, že Lukáš navrhuje kolekce pánské módy Le Premier.
 
Jinak ale jeho srdce patří přítelkyni Veronice a Gastrokroužkům, večerům, kde se sejdou profesionálové, blogeři, šéfredaktoři food časopisů a nadšenci v kuchyni a každý připravuje jeden chod na vybrané téma

Komentáře

Pracujici Divka 09.09.2016 12:36

Dekuji za clanek. Lukas patri k mym oblibencum.
Rozhovor je vedeny na velmi profesionalni urovni, urcite by se neztratil ani na na strankach fashion casopisu.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

JAK TO VIDÍ CHLAP?

Co se mužům líbí na ženách? Jak si představují ideální outfit na večeři, které kousky šatníku je nenechají chladnými, co je naprosto odradí a jak moc jsou příznivci plastik a make-upu? Budeme se ptát tentokrát nikoli odborníků na krásu, ale skutečných mužů různých věkových kategorií.

A určitě se dozvíme nejednu pikantnost .


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.