24.4.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Tenkrát (včera) poprvé

13.7.2017
(Ne)šťastnejch třicet
Lucia Magdziak

__________________________________________________________________________

Francouzi nemohou být sprostí, neb nevyslovují "H". A taky, že tím opravdu o HODNĚ přijdou... JAN WERICH
Dnes napíšu jenom malý příspěvek, protože opět u mě nastalo takové to „poprvé“. Poprvé jsem snědla šneka. Hlemýždě. Asi hlemýždě zahradního. Samozřejmě, že jsem ho nesnědla jenom tak, byl asi na česneku, a to zelené v ulitě byl snad špenát. V Praze se totiž konal, tak jako každoročně, Francouzský trh na Kampě. Ta akce je skvělá, hned jsem si ji oblíbila. Chodím na ní téměř každý rok. Letos se, myslím, konal desátý ročník. Minulý rok na akci zazpívala Chantal Poullain. I když se musím přiznat, že mě spíš zaujalo, co za značku cigaret kouří, než šanson, ale hodil se tam, tak proč ne? (A opravdu je hezká.) Letos se přiznám, že nevím, kdo vystupoval, protože jsem se bohužel nemohla zdržet, ale stánek s názvem „Music“ tam byl, tak se tam něco zajímavého určitě konalo. Nebylo to zas až tak veliké, zdá se mi, že minulý rok to bylo větší, ale dalo se tam nakoupit opět všechno od levandule po šneky. No a právě ty šneky jsem jedla. Jednoho. Nikdy by mě nenapadlo, že ho sním. A snědla. Koupila mi ho moje nejlepší kamarádka, jinak bych o tom nepsala, páč bych ho nejedla. A pro zajímavost, prý se minulý rok prodalo 8000 porcí šneků. Kdybych to věděla, tak donesu i ty naše, z akvárka. Strašně se množí a k obědu je nikdo u nás nechce. :) No a teď, jak jsem se již rozepsala, tak se musím přiznat, že jsem ho nesnědla celého. Jenom kousek. Nevím, zda hlavu nebo kousek z toho druhého směru, tedy prdel. A asi je to i jedno, když jíte králíka, tak ho také nesníte celého, ale jenom kousek, a pak klidně tvrdíte, že jste jedli králíka. Je to tak, ne? I když asi u králíka záleží na tom, zda jíte prdel nebo něco jiného. Takže ještě jednou, snědla jsem šneka. Hlemýždě. Asi hlemýždě zahradního. A nevím, co s tím ti Francouzi pořád mají, páč chutná jako houba. Jako jidášovo ucho. Snad se ze mě nestane Jidáš. Proč takovou kravinu píšu? Protože pro mě je to zážitek na celý život. Neopakovatelný. Už ho totiž nikdy jíst nebudu.PS: Tento rok se trh koná ve znamení romantiky. Prý proto, že se v předchozích ročnících právě na trhu seznámila spousta lidí. Tak pokud se chcete seznámit, tak určitě využijte příležitost, třeba u stánku s francouzskou klobásou by to šlo, si myslím...:) Mějte krásný den

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

(Ne)šťastnejch třicet

Lucia Magdziak


KURÝR 6 - "HOGGY" PETR LEXA

AVON S PETROU LOVELY HAIR, LÍČENÍ ČTENÁŘKY ADÉLKY

PROMĚNA S TERRY MAKEUP TUTORIALS

KURÝR 1 - SHOPAHOLIC NICOL

CHUTNÁ TO? KAČÍ - MY COOKING DIARY A JEJÍ NEJLEPŠÍ KUŘECÍ KŘÍDLA

ANNA SULC - PROMĚŇ MĚ!

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.