Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Nový rok často přináší předsevzetí a touhu po zdravějším životním stylu. Jedním z nejpopulárnějších cílů je začít pravidelně cvičit. Aby novoroční předsevzetí nezůstaly jen na papíře, je vhodné investovat...
Podzim je v plném proudu a vy máte stále pocit, že vaše outfity nejsou dokonalé? Nezoufejte! Na následujících řádcích si povíme, jaké oblečení, doplňky a které boty budou to pravé do chladných deštivých...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Možná vypadá tento proteinový ovocný pohár složitě, ale ve skutečnosti je to zdravá fitness bleskovka bez cukru hotová do 15 minut, kterou si stihneš udělat i na snídani před odchodem do práce. Na korpus jsem se opět odvážila použít kokosovou mouku a upekla jsem ho jako mugcake v hrníčku v mikrovlnné...
Když cestuju hodně fotím. Ale mám takový trochu malý zlozvyk, že fotky většinou hned neupravuju a zpracovávám si nejdřív svoje zážitky a obrazy, které se mi uložily v hlavě. Většinou se tedy k fotkám z cest dostanu až po několika měsících a v některých případech i letech. O víkendu jsem se...
Tuhle jednoduchou čokoládovou pěnu jsem našla na internetu a moc tomu zpočátku nevěřila. Ale pro to nezkusit, když doma je hořká čokoláda, která je samotná na jídlo nic moc, že? :-) Takže jsem rozmixovala hořkou čokoládu s vroucí vodou a vzniklou tekutinu nalila do misky a dala do lednice. Výsledek...
Tenhle recept vznikl postupem "co dům dal". Dá se tedy různě obměňovat, jen je potřeba dodržet váhový poměr u hlavních surovin (rýžová mouka, tapioková mouka, psyllium, vejce a tekutiny). Konkrétně na tenhle nasládlý chlebíček jsem použila následující: 100 g rýžové mouky 50 g tapiokové mouky (lze...
Sladká snídaně u nás nebývá často, ale jednou za čas si ji během víkendu rádi vychutnáme. A jakmile manžel přiveze z nákupu maliny, jahody nebo borůvky - vím, že ho honí mlsná a je čas na sladkou snídani. Tato ,,palačinka,, se peče v troubě, jedna velká pro všechny, takže nestojíte u...
Dlouhou dobu jsem této lahůdce odolávala a ochudila se tak o naprostou chuťovou lahůdku. Vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou je totiž totální skvost! Možná jsem se trošku obávala přípravy holandské omáčky, ale skutečně se toho není potřeba dbát. A my si teď spolu ukážeme, jak si vejce benedikt...
Když se řekne gremolata, tak to vyvolá jistou nejistotu. Zní to povědomě, ale co to vlastně je? Odkud gremolata pochází a k čemu je dobrá? Gremolata se vzala přesně tam, kde pesto, tedy v Itálii.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná italská kráska napsala Jana Florentýna...
Sbíhají se ti sliny na domácí smažák s hranolkama a tatarkou? Tato česká klasika bohužel nemá v dietním jídelníčku svoje místo kvůli smažení a mnohdy i vysoké tučnosti sýru. Stačí ale použít eidam o maximální tučnosti 30 % a ufritovat ho v horkovzdušné fritéze nebo upéct v troubě zcela bez smažení...
Kuřecí prsa s chřestem a sušenými rajčaty jsou vynikající dobrotou, kterou velmi rychle připravíte a necháte na pár minut zapéct do trouby. Výsledek je chřestberoucí! Kdykoli je sezóna chřestu, je potřeba ji naplno využít a chřestovat o sto čest. Kuřecí prsa s chřestem a sušenými rajčaty jsou vynikajícím...
Křehká zelenina na grilu? Ano, a nejlépe na velmi rozpáleném grilu. Těžko se tomu věří, ale zelenina na grilu je skutečně značně odolná a potřebuje rázně zatopit. Vydrží toho dost a nemusíte ji kontrolovat každých... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelenina na grilu – základní postup napsala...
Máš zásobu tvarohu a banánů a chceš vykouzlit jednoduchý ale netradiční fit cheesecake třeba na narozeninovou oslavu nebo i jen tak na snídani nebo svačinu? Přidej vejce, ovesnou mouku a zkus tzv. zebra metodu, která spočívá ve střídavém nalévaní dvou barevně odlišných těst do sebe. Pokud přidáš...
Toto množství mi nakonec vystačilo na dvě formy na koláč!!! Začneme přípravou těsta, které vypracujeme do hladké konzistence necháme hodinu odležet v lednici: 250g hladké mouky, lžíce cizrnové mouky nebo mandlové, 150g povoleného másla, 50g cukru a jedno vejce. Jdeme na krém, je to vlastně...
Adaptogeny, přírodní berličky pro hektickou dobu Slyšeli jste už o adaptogenech? Nebo je to pro vás velká neznámá? Co jsou to adaptogeny? Adaptogen je rostlina (a výrobky z ní), která zvyšuje odolnost našeho organismu ve stresových situacích a zlepšují schopnost našeho těla na stres reagovat....
Rychlá večeře z jednoho hrnce plná chutí, takový recept se vždycky hodí mít v záloze. V tomto provoněném receptu navíc zužitkujete rýži, která zbyla v lednici. Ingredience: 4 kuřecí horní stehna 400 g vařené rýže 6 lžic omáčky piri-piri 4 lžíce rajského protlaku 2 červené...
Souvlaki vypadá jako maso na špejli a je to maso na špejli. Zejména vepřové, jehněčí, kuřecí, a dokonce i rybí. Doprovází ho nejčastěji zelenina, tzatziki a pita chleba, ale sem tam se k němu nachomýtnou... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kuřecí souvlaki napsala Jana Florentýna Zatloukalová...
Je jaro a k němu bezesporu patří i medvědí česnek a také chřest! My si z nich připravíme naprosto jednoduché a lahodné rizoto s medvědím česnekem a chřestem. Pohladí vás po dušičce. Rizoto s medvědím česnekem a chřestem v sobě kombinuje velmi specifickou chuť chřestu zeleného – výraznějšího...
Máš špenát a nevíš, co s ním? Udělej si super zdravou svačinu v podobě placek plněných špenátem a třemi druhy sýrů, která je ideální i na cesty, protože je můžeš jíst rukou bez příboru. Plněné špenátové placky mají dostatečný obsah bílkovin a zároveň jsou nízkotučné. Těsto je z celozrnné mouky...
Vejce Voltaire s kaviárem: světoznámé vejce v majonéze z Paříže, které má dokonce založenou asociaci vejce v majonéze :-) Uvaříme si natvrdo vejce a oloupeme. Nastrouháme si mrkev, ředkvičky, bílou ředkev a dáme si péct červenou řepu (jen ji omyjeme, pokapeme oliváčem, dáme sůl a...
Všechny diskuze
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.