24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Tipy, jak si usnadnit odlakování starého laku

20.01.2014
Rendy
Jsem 24-letá studentka z Prahy a mojí velkou vášní a zálibou je kosmetika. Ráda zkouším kosmetiku všeho druhu a na svém blogu se pak dělím o své zkušenosti a dojmy z ní :)

Už si dokážu těžko představit, že nemám nalakované a upravené nehty. Bohužel je s tím ale spojená i jedna nudná věc a to je pro mě odlakování starého laku. Fakt se přiznám, že mě to vůbec nebaví a snažím si tento proces jakkoliv usnadnit. A ráda bych se s vámi o pár tipů podělila a třeba některým z vás taky trochu tento proces ulehčila :)

1) Klasický odlakovač s praktickou pumpičkou - seženete např. v Dm drogerii tento od Ebelin nebo v Rossmannu od Isany. Cena je okolo 35 Kč a já už jiné odlakovače ani nekupuju. Miluju tohle pumpičkové balení, nic nemusíte šroubovat, nic zbytečně nesmrdí po celém bytě, nic se vám nemůže vylít.

2) Odlakovací houbička - u nás seženete např. tuto od Bourjois. Strčíte dovnitř prst, párkrát otočíte a je odlakováno. Je to ještě snadnější, než s klasickým odlakovačem. Uvnitř nádoby je pevná houbička nacucaná odlakovačem a uprostřed díra pro prst. Je to vážně rychlovka, ale radím vám, nestrkejte dovnitř prst, který máte např. poraněný nebo poškrábaný, protože to není vůbec příjemné :)

3) Odlakovací ubrousky - geniální věc na cesty i do kosmetické taštičky pro nouzové situace. Koupíte je jak v DM drogerii, tak v Rossmannu a balení s 10 jednotlivě balenými kapesníčky stojí okolo 30 Kč. S jedním ubrouskem odlakujete klidně i celou ruku, záleží jaký lak zrovna máte. Na odlakování třpytkatých laků to moc není. Ovšem na cestách vám v kufru nehrozí vylití odlakovače a jedna krabička s těmito kapesníčky skoro žádné místo nezabere.

4) Alobalová metoda - asi jste se s touto vychytávkou už dávno setkaly a je až neskutečné, jak vám kus alobalu dokáže ušetřit čas i nervy. Třpytkaté nebo jinak efektové laky jsou krásné, ale jejich odstranění bývá často fakt porod. Než si nehet dřít klasickým polštářkem s odlakovačem, je mnohem lepší použít tuto metodu. Nastříhejte vatový tampónek na malé kousky, namočte je do odlakovače, dejte na nehet a ten zabalte do proužku alobalu. Nechte chvíli působit (nespěchejte) a potom sundejte. Zbytky, které na nehty budou, už v pohodě odlakujete bez námahy.

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Rendy

Jsem 24-letá studentka z Prahy a mojí velkou vášní a zálibou je kosmetika. Ráda zkouším kosmetiku všeho druhu a na svém blogu se pak dělím o své zkušenosti a dojmy z ní


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.