24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Domácí zkracování/sestříhání vlasů

26.08.2013
UltimateChic
Nášim revírem je drogérie, tempo výběru je pomalé, naši pomocníci jsou make-up, rtěnka a vražedné odstíny láčků na nehty, my ženy z Ultimate Chic pracujeme ve dne v noci a našim úkolem je chránit styl a krásu. :)

Návod na domácí zkracování/sestříhání vlasů ala Jennifer Aniston.

Hezký den Vám všem,

dnes jsme si pro Vás připravily malý návod pro ty z Vás, které nemají důvěru ke kadeřnicím a přesto touží po novém sestřihu. Přinášíme Vám tedy návod na to, jak si s pomocí šikovné kamarádky můžete vytvořit sestřih alá Jennifer Aniston.

 

Sestříhání vlasů - postup

Krok 1

První krok je nutný pro ty, které nemají dokonale rovné vlasy - před tím, než se pustíme do stříhání, je nutné vlasy pořádně prožehlit.

Krok 2

Ve druhém kroku si pomocí tupírovacího hřebenu rozdělíme vlasy na části, které budou sestříhány a na ty, kterých se kadeřnické nůžky ani nedotknout. Záleží na tom, jak hodně chcete mít vlasy sestříhané, ale já osobně doporučuji si oddělit pěšinku od uší, protože při oddělení menšího množství vlasů moc sestříhání nevynikne.

Krok 3

Aby sestříhání působilo moderně a nebylo příliš nepřirozené je hezké sestříhat vlasy od brady. Také se tak vyvarujete problému co s vlasy, které se nestáhnou do copu. Takhle tam i ty nejkratší pramínky dosáhnou.

 

Krok 4

Dále doporučuji stříhanou oblast vlasů rozdělit do tří pramenů, které pak budeme stříhat. Začneme pramenem, který je nejblíž k obličeji. Jednou rukou uchopíme vlasy mezi prsty a druhou rukou držíme nůžky do uhlopříčky k pramenu vlasů. Nestříhejte pramen vlasů rovnou šikmo k obličeji, vlasy by byly ustřiženy křivě. Ale malými pohyby nůžkami vlasy prostříhavejte do tvaru malých trojúhelničků. Takto pokračujte po celém pruhu vlasů. Je třeba vystříhat dvě řady těchto malinkých trojúhelníčků a poslední - třetí řada pramen srovná. Zarovná vykukující konečky vlasů.

Krok 5

V posledním kroku prostříhávejte vlasy tak centimetr do pramenu vlasů, aby se odlehčily a aby dostaly patřičný objem. Tímto dostříháním odstraníte malé přečuhující vlásky, které nezbedně vylézají z konceptu sestříhání.

Tak a máme hotovo - ani to nebylo tak složité :-)

Jaké máte zkušenosti s kadeřnicema? Dobré? Nebo se jich bojíte jako my?

M&R

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

UltimateChic

Nášim revírem je drogérie, tempo výběru je pomalé, naši pomocníci jsou make-up, rtěnka a vražedné odstíny láčků na nehty, my ženy z Ultimate Chic pracujeme ve dne v noci a našim úkolem je chránit styl a krásu.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.