24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Běžecký trénink s parťákem

15.10.2016
Být fit je in!
Věčný relax není zdravý. Buďte s námi fit! :)

Zimní rána jsou šedá, tmavá a nikomu se nechce ven z postele. Víte, že byste měli jít běhat, ale postel je krásně vyhřátá a pro jednou se nic nestane. A následující scénář asi už všichni moc dobře známe, další ráno se také nic nestane a po čase už běhání upadne v zapomnění.

Ale i s tímto se dá bojovat a celkem příjemnou cestou a to tréninkem v páru :).

Když jde běhat jen jeden a druhý na něj kouká z vyhřáté postele, komu by se chtělo vyrazit do sychravého rána?!

Pokud vstanete oba, nemáte si navzájem co závidět, možná jen lepší běžeckou formu.
Samozřejmě nemusíte běhat pouze s partnerem, vytáhněte kamarádku, kolegyni, kamaráda, kohokoliv, kdo s vámi bude sdílet ranní boj s leností.Ať už trénink absolvujete sami nebo s parťákem, je důležité obzvlášť v chladném počasí nepodcenit úvodní zahřátí.

Mělo by trvat přibližně 10 minut. Můžete buďto zvolit volnější klus a nebo formu různých poskoků. Měli byste cítit, že se postupně zahříváte a tělo se připravuje na následující trénink.Je samozřejmě také důležité zvolit správné oblečení, ani moc, ani málo. Ideální volbou je tzv cibulové vrstvení. První vrstva na odvod potu od těla, druhá vrstav na udržení tepla  a třetí vrstva jako ochrana před vnějšími vlivy. Když vyjdete ven a chystáte se vyběhnout, měla by vám být trochu zima, to je znamení, že jste dobře oblečeni.

Po úvodním zahřátí by mělo následovat protažení, při kterém protáhnete větší svalové skupiny, nejvíce ty, které budou v tréninku nejvíce zatěžovány.
Zásada je začít s protažením buďto od shora, tedy od hlavy, anebo od dolních končetin. Neměli byste přeskakovat z jedné části těla na druhou, ale systematicky protáhnout svaly, které budeme v tréninku nejvíce potřebovat.I při protažení byste měli dbát na správné držení těla. Pokud trénujete s trenérem, ten se o vás postará a bude vás upozorňovat na chyby a opraví vás. Pokud trénujete sami, držte se těchto zásad:

- Snažte se zaktivovat core-hluboký stabilizační systém, který by měl být aktivní v průběhu celého cvičení a myslet na to po celý den
- Ramena se snažit držet dolů od uší
- Lopatky zasazovat do zadních kapes kalhot
- A velice důležité je dýchání, kdy by při svalové kontrakci měl nastat výdech


Pokud se budete držet těchto zásad, měl by se vám srovnat celkový postoj a držení těla.
V závěru protažení můžete zařadit pár cviků na core a to formou výdrže ve vzporu ležmo.

K běžeckému tréninku bezpochyby patří také běžecké abeceda, která napomůže při zdokonalování vaší běžecké techniky a celkové příjemnějšímu pocitu z běhu. Ne běžeckou abecedu se snažte nezapomínat ani v chladných zimních měsících, pokuste se zařadit vždy 4 základní cviky:

- Lifting- Skipping- Zakopávání- PředkopáváníPokud si s běžeckou abecedou nevíte rady tak se inspirujte na internetu a prozatím můžete zařadit jakékoliv skoky a poskoky, které poslouží ke zvýšení tepové frekvence a přípravě na hlavní část tréninku.

Hlavní část tréninku je zcela ve vaší režii. Můžete se jen tak proběhnout po cestičkách v parku či rozespalými ulicemi města, nebo překonat kopce či schody.
Vzájemná motivace s praťákem a začátek nového dne společným během je skvělá kombinace tréninku a společně stráveného času.V dnešní době je čas velmi drahý, nemámě čas na sebe, na své blízké a koníčky odsouváme na druhou kolej.
Spojením sportu a času společně stráveného s někým, s kým vám je příjemně, je ideální start nového pracovního dne.
Po tréninku následuje teplá sprcha a společná snídaně, kdo by odolal. :)
 
Holky ve Formě

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Být fit je in!

Věčný relax není zdravý. Buďte s námi fit!


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.