24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Co je psáno, platí: Bullet journaling

01.02.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Praská váš diář už po prvních pár týdnech roku ve švech a při každém otevření z něj vypadnou desítky papírků, které tvoří dokonalý chaos? Nákupní seznamy, to-do listy, cíle, plány, události, data narozenin, přání a sny... Přebíháte od jedné činnosti k druhé, neustále nemáte nic hotovo a nezvládnete si udělat čas pro sebe? Možná právě pro vás je tím pravým řešením trochu jiný diář. Bullet journal, zkráceně BuJo.

Metoda Američana Rydera Carrolla se rychle stala fenoménem. Je totiž skvělým nástrojem pro zvýšení produktivity, uspořádání pracovního i osobního života a v neposlední řadě může sloužit jako průvodce na cestě za životními změnami. Může plnit funkci diáře, deníku, poznámkového bloku, skicáku...
O co jde a pro koho je Bullet journaling určen? Dokonale personalizovaný diář je vhodný prakticky pro každého. Ať chodíte do školy, hledáte práci, máte manažerskou pozici, jste těhotná nebo máma na mateřské. Nezáleží na tom, v jaké fázi života se zrovna nacházíte, protože vždy máte nějaké plány, zájmy a povinnosti, že?
Jak začít? V první řadě si sežeňte pěkný sešit. Pak si promyslete, co je pro vás důležité, na čem chcete pracovat a svým myšlenkám dejte řád. Je jen na vás, zda zůstanete při černobílé verzi či budete kreativní a na stránky necháte proniknout barvy, pomůžete si fotografiemi, washi páskami, různými štítky nebo lepítky... Není jednoduché poskytnout obecný návod na to, jak přesně svůj BuJo vést. Pokud nevíte, od čeho se odpíchnout, mrkněte na Instagram nebo Pinterest, kde najdete tisíce nápadů. Namátkou třeba:

- knihy, které chcete přečíst/přečetli jste
- země, které chcete navštívit
- cíle a pokroky, které jste udělali
- milníky, které překonalo vaše dítě
- sledujte, jak se vám daří získávat nové (dobré!) návyky
- přehled o příjmech a výdajích
- píšete-li blog, můžete sledovat a analyzovat svou aktivitu na sociálních sítích...

Shrnout takto obsáhlé téma do jednoho článku je prakticky nemožné, pokud vás však tato účinná metoda zaujala, porozhlídněte se a minimálně ji vyzkoušejte. Pokud již svůj bullet journal máte, neváhejte v komentářích inspirovat ostatní, kteří možná ještě váhají.
Zdroj úvodní foto: pageflutter.com
Zdroj ostatní foto: instagram @feeneve; @rozmakesplans; @boho.berry

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.