24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Více štěstí díky Gretchen Rubin

18.07.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Když před několika lety na trh vletěla kniha Projekt štěstí od americké blogerky Gretchen Rubin, strhla se doslova lavina radosti a životního štěstí. Je tomu však i dnes? Nezapomnělo se náhodou na to, co jsme tehdy vyčetli a svatosvatě si přísahali, že se tím budeme řídit? Jste stále o něco šťastnější? Pokud ne, pojďme si to společně připomenout.

Negativní emoce, jako je třeba osamělost, závist nebo pocit viny hrají velmi důležitou roli ve šťastném životě. Představují totiž důležitá znamení toho, že je třeba něco změnit.
Zmíněná kniha vznikla na popud čtenářů stejnojmenného blogu. Původní myšlenka však byla ještě dál. Když totiž jednoho deštivého odpoledne jela autobusem do práce, položila si Gretchen velmi jednoduchou otázku - „Co vlastně od života chci?“. Hned jí napadlo jediné - „Chci být o něco šťastnější.“. Po hlavě se tak vrhla do osobního projektu, kdy celý rok věnovala snaze o větší radost ze života, a pak o něm sepsala knihu. Ta se po svém vydání okamžitě vyhoupla na vrchol žebříčku. Jenže jak jsme tak všichni byli zabraní sami do sebe a svého štěstí, zapomněli jsme se možná podívat na to, kdo za celým dílem stojí. Kdo je Gretchen Rubin a čím se zabývá zrovna teď?
Pracujte víc, abyste dokázali ocenit svůj běžný den.
Peníze jsou dobrý sluha, nicméně špatný pán.
Dnes 51 letá autorka vystudovala právo na univerzitě v Yale, avšak brzy poté se začala věnovat psaní knih o osobním rozvoji. Ty však pojímá trochu jinak, než ostatní. Všechny cesty, které najdete v jejích dílech, absolvovala sama a tím vnáší velmi osobní vhled. Díky ní víte, že lze dosáhnout téměř čehokoliv, má-li to pro vás a váš život smysl. Americká FastCompany ji jmenovala jednou ze 100 nejkreativnějších lidí v oblasti businessu. Je členkou seznamu SuperSoul 100 – ten je dílem světoznámé Oprah Winfrey a sjednocuje ty, kteří využívají svůj vliv k šíření a pozvednutí lidskosti. Potkala se s Dalai Lamou.
Opravdu potřebuji 50 prsty malovaných obrázků svého dítěte nebo mi stačí jen jeden pro zachycení vzpomínky? Takové připomínky totiž fungují nejlépe, jsou-li pečlivě vybírány (a pokud nezaberou celý prostor).
Přijměte sami sebe a očekávejte od sebe víc.
U nás dosud vyšly knihy dvě – zmíněný Projekt štěstí a Zvyk není železná košile, která čtenářům pomáhá oprostit se od špatných návyků. Zlepšíte tak nejen svůj vztah k jídlu, práci a povinnostem, ale především k sobě samým. V zahraničí má portfolio samozřejmě širší, a to o díla s názvy Happier at home (o rodinných a partnerských vtazích) a nejnovější The four tendencies (o pochopení sebe samých a lidí kolem nás). Všechna díla, kromě posledního, které je zatím pouze v předprodeji, se stala bestsellery.

Zdroj foto: gretchenrubin.com

Komentáře

VáclavS 23.03.2018 15:55

Dobrý den slečno Kamilo, přečetl jsem si Váš zajímavý starší článek. Problematice jak správně žít se věnuje spousta lidí. Asi to souvisí s tím, že je v určitém věku problém najít smysl svého života. Když je člověk mladý, tak se mu zdá být všechno jasné. Vidí smysl života především v lásce a sexu. Ale už kolem třicítky přijde první krize. Člověk se najednou ptá, jak dál? O co v životě usilovat? Je sice pravda, že pravým smyslem života je mít zážitky. Ale jaké a kolik? Protože nic na světě není zadarmo, tak i ty zážitky něco stojí. Proto si člověk musí umět odpovědět na otázku zda mu ten zážitek stojí za tu cenu, kterou bude muset za něj zaplatit. A zážitky máme z práce, vztahů, cestování, studia, kultury, a samozřejmě z lásky. Sem patří i láska k Bohu. Ta je velikým zdrojem radosti. Ale není to radost pro každého. Většina lidí zastává jiný světový názor. Takže když to shrnu, život je vlastně o tom co chceme v něm skutečně mít a to za cenu jež bude odpovídat tomu co nám to skutečně přinese.
Já taky píšu na web. Jestli chcete, můžete se na moje stránky podívat na adrese: http://poznamkyv.sweb.cz, ale dejte si pozor ať máte na začátku http a ne https. S tím s to totiž nefunguje. Snad se Vám moje stránky budou líbit, jako se mi líbí ty Vaše. To je vše, ahoj Vašek Strach.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.