24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Nick Vujicic: Navzdory všemu

31.01.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Přistihnete se někdy při tom, jak dlouhé minuty hledáte výmluvy, proč se nepustit do toho či onoho? Třeba protože je dnes hrozná zima, už je pozdě, není zrovna pondělí a venku prší. Začnete zítra. Příští týden. Prvního v měsíci.

Občas to tak prostě máme – uměle si vytváříme ne zrovna ideální podmínky, abychom se mohli vyhnout věcem, které nás nutí vystoupit z komfortní zóny. Představte si, že existují lidé, kterým osud skutečně nepřál a oni i přesto každý den překonávají sami sebe a posouvají se dál. Dokonce dokáží svým životním přístupem podporovat a inspirovat lidi nejen kolem sebe, ale po celém světě. Seznamte se s Nickem Vujicicem.
Byli jsme prostě lapeni ve způsobu myšlení na "jednou". Jednou budu mít dost peněz, abych si mohl užívat života. Jednou budu moci trávit víc času se svou rodinou. Jednou budu mít čas na relax a věci, které mám rád.
34letý rodák z australského Melbourne se narodil bez končetin. Nikdo neví proč ani jak k tomu došlo. Rodiče i lékaři na porodním sále zažili obrovský šok. Je tedy jasné, že prožil velmi složité dětství. Stal se cílem šikany a nevyhnuly se mu ani myšlenky na sebevraždu. Objevil v sobě však obrovskou vůli žít, navzdory všem těžkostem, které si prožil a ještě jej čekají. Díky péči rodičů a cestě, kterou našel ve víře v Boha, překonal za pomoci své nezdolné síly mnohá úskalí a nyní je z něj světoznámý motivační řečník s dokonale naplněným životem.
Mohu být naštvaný na to, že nemám nohy a ruce nebo vděčný za to, že mám cíl.
Přát si změnu nic nezmění. Rozhodnout se začít právě teď změní všechno!
Založil neziskovou organizaci pomáhající napříč celým světem lidem se stejným postižením. S ohledem na víru, která mu pomohla v nejtěžších časech, zaujímá kázání v jeho životě velké místo. Jezdí po celém světě a přednáší na školách, v kostelech, ve vyprodaných sálech (a dokonce ve věznicích), kde dodává sílu a motivaci tisícům lidí. Na Nickových seminářích můžete vidět dospělé i rodiče s dětmi se stejným postižením, kterým přímo na jevišti neváhá dodat sílu a motivaci žít a zároveň se poprat se vším, co mají tyto rodiny na talíři.
Život není o tom mít, ale být. Můžete se obklopit vším, co lze koupit, ale stále budete tak nešťastní, jak jen člověk může být. Vím o lidech s dokonalými těly, kteří nejsou šťastní ani z poloviny jako já.
Některá zranění se hojí rychleji, zůstanete-li v pohybu.
Vyšly mu již dvě knihy, z toho jedna i v češtině. Objevil se v krátkých nezávislých filmech The Butterfly Circus a The Lost Sheep, který zároveň produkoval. Podle Nicka je nejdůležitějším cílem každého člověka nalézt smysl života bez ohledu na problémy nebo zdánlivě nepřekonatelné překážky.
Dělejte krůčky správným směrem. Nezáleží na tom, jak malé jsou, pohybujete se vpřed vstříc svému cíli.
Nick žije v USA s manželkou a dvěma syny. Diář má nabitý k prasknutí. Miluje svůj život i přes veškerá úskalí, která mu každý den přináší. Skáče padákem, plave, surfuje. Kdy jste si vy naposled zašli zaběhat?
Neexistuje důvod cokoliv vzdát. Prohra potká jen ty, kteří to odmítnou zkusit znovu.
Více o Nickovi a jeho inspirativní cestě najdete na https://www.facebook.com/NickVujicic/

Zdroj foto: facebook Nick Vujicic a Life without limbs

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.