24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kamila Opl

SUPERPOTRAVINY: Lesní plody všude kolem nás

02.08.2017

Pojem superpotraviny zní dost exoticky, ale opak je pravdou. Nejde vždy jen o drahé produkty ukrývající se v barevných sáčcích či krabičkách. Ty v nejčistší podobě totiž najdete všude kolem sebe. Na záhonku, v sadech či v lese. Kromě toho, že výprava za lesními plody vám přinese příjemné chvíle strávené s blízkými sběrači, najdete v nich spousty antioxidantů, vitamínů i minerálů. Tohle všechno prakticky zadarmo.

Celý článek

Humans of New York

26.07.2017

Projekt, který původně začal myšlenkou vytvořit geotagovanou galerii 10 000 Newyorčanů, má po šesti letech přes 20 milionů sledujících, na účtu dvě velmi dobře prodávané knihy a spoustu charitativní pomoci. Sonda do každodenního života „obyčejných“ lidí je zajímavější, než se může zdát.

Celý článek

Více štěstí díky Gretchen Rubin

18.07.2017

Když před několika lety na trh vletěla kniha Projekt štěstí od americké blogerky Gretchen Rubin, strhla se doslova lavina radosti a životního štěstí. Je tomu však i dnes? Nezapomnělo se náhodou na to, co jsme tehdy vyčetli a svatosvatě si přísahali, že se tím budeme řídit? Jste stále o něco šťastnější? Pokud ne, pojďme si to společně připomenout.

Celý článek

SUPERPOTRAVINY: Maca pro rovnováhu

04.07.2017

Hormony v našem těle ovlivňují vše a jakákoliv nerovnováha má velký vliv - na vlasy, náladu, plodnost, ale i spalování. Naštěstí existuje skvělý pomocník v podobě peruánské macy, oblíbené superpotraviny dnešní doby. Znáte ji?

Celý článek

Kouzlo skryté v mandalách

28.06.2017

S mandalami se setkáváme na každém kroku. Ve formě dekorací do domácnosti, stále populárních antistresových omalovánek ale i v architektuře na místech, která by nás ani nenapadla. Víte ovšem, jak to s nimi vlastně je?

Celý článek

Úklid podle Marie Kondo

19.06.2017

Pokud jste nikdy neslyšeli o knize Zázračný úklid nebo KonMari metodě, pravděpodobně jste poslední dva roky žili na jiné planetě. Revoluce, která jde ruku v ruce společně s érou minimalismu, způsobila drobná a na pohled velmi jemná Japonka Marie Kondo.

Celý článek

SUPERPOTRAVINY: Kakao pro krásu i zdraví

13.06.2017

Instinktivně saháte po tabulce čokolády, když je vám ouvej? Věřím, že pak míváte docela výčitky. Pojďme se proto dnes podívat trochu dál a zjistěme, jak to s tou čokoládou, kakaem a kakaovými boby vlastně je. Jde totiž o zdraví!

Celý článek

Jak konečně prorazit? Díky Hilary Rushford

12.06.2017

Pohybujete se už nějakou dobu na instagramu, pracně sbíráte jednoho sledujícího po druhém a nechápete, jak to ti ostatní s desetitisíci fanoušků dělají? Vypadá to tak snadno, že? Možná, na rozdíl od vás znají pár fíglů, které jim na této cestě pomáhají. Můžete do tohoto světa proniknout také, stačí si jen nechat trochu poradit od povolaných. Seznamte se s Hilary Rushford z Dean Street Society.

Celý článek

Už jste četli o Hygge?

23.05.2017

Co je Hygge? Vše, co nám dělá radost, dokáže rozlít klid v duši a životní pohodu. Jde o to si užívat život plnými doušky. Dělat co nejvíce věcí, které nás baví. Zapomenout při tom na práci i starosti (a ideálně si je vůbec nepouštět k tělu). Být více s přáteli. Ochutnávat dobré jídlo. Maličkosti, které dokáží změnit mnoho.

Celý článek

Semínkový chléb a jarní pomazánky

22.05.2017

Dochází vám nápady na jednoduchou snídani či svačinu, která dodá energii, ale nezpomalí vás na celé dopoledne? Přináším vám sadu receptů kompletně bez lepku nebo jakýchkoliv „závadných“ surovin. Obě pomazánky máte hotové za chvíli a chléb, který si vyrobíte během pár desítek minut je skvělý jak na slano, tak na sladko. Můžete jej dát na gril a dodat mu další chuťový rozměr.

Celý článek

Jak si znovu oblíbit pohyb

16.05.2017

Pohyb, ze kterého máte radost. Takový, který se stane součástí každodenního života. Ten, ke kterému se nemusíte přemlouvat a těšíte se na něj. Vaše druhá přirozenost, možná i mírná závislost. Také vám to už mnohokrát nevyšlo? Zkuste s tím tentokrát opravdu zatočit.

Celý článek

Pat Flynn: Mág internetového podnikání

15.05.2017

Přišel o práci a díky tomu se stal úspěšným. Proč? Protože musel. Blogováním se Patu Flynnovi podařilo vydělat tolik peněz, že již nemusí mít strach o finanční zajištění sebe a především své rodiny. To vše díky pasivnímu příjmu.

Celý článek

Ochucená rostlinná mléka

08.05.2017

Ať vás ke koupi rostlinných mlék vede intolerance laktózy, chuť nebo životní filozofie, jedno je zřejmé - složení těch kupovaných není vždy dokonalé. Často jsou doplněna o různá zahušťovadla, aromata či další zbytečné látky. Stejně tak výběr. Vanilka, čokoláda a...to je vlastně vše. Pojďme si tedy vyrobit rostlinná mléka doma. Z čehokoliv a ochucená dle nejdivočejších fantazií.

Celý článek

Nové začátky

03.05.2017

První leden už je daleko za námi. Den, od kterého se často odrážíme, měníme životy, převracíme svou osobnost naruby. Alespoň na pár dní. Při prvních nezdarech totiž vyhazujeme své nové já do koše. „Když jsem to jednou pokazil/a, už to nemá cenu.“ Chyba! Obrovská. Pojďte se nakopnout a začít znovu. Vy na to totiž máte!

Celý článek

Lori Deschene - TinyBuddha.com

02.05.2017

Jméno, o kterém jste pravděpodobně ještě neslyšeli, a to i přesto, že jeho nositelka stojí za velmi populárním blogem Tinybuddha.com. Blogem, ze kterého se toho o autorce příliš nedozvíte, protože je především pro jeho čtenáře a návštěvníky. Těch je více, než dva miliony měsíčně.

Celý článek

Dokonalý úspěch podle Marthy Stewart

19.04.2017

Domácí bohyně, průvodkyně a učitelka. Obraz superženy, který si za léta, kdy působí v showbusinessu vytvořila, je neuvěřitelný. Podnikání, domácnost, zahrada, kuchyně, svatby... Není oblast, kde by Martha Stewart nad všemi nevynikala. Žena, která má recept snad na vše. Člověk by těžko hádal, že její cesta životem nebyla stejně dokonalá, jako „realita“, kterou ukazuje ve svých televizních pořadech a na internetových stránkách.

Celý článek

Energie do kapsy - 4. díl (bez výčitek)

16.04.2017

Už jste asi zjistili, že doma vyrobené müsli tyčinky mohou být o poznání zdravější, než ty kupované. Zároveň je jasné, že se po nich nehubne a nenahradí nutný příjem ovoce a zeleniny. V každém případě si je můžete bez výčitek dopřát, pokud dodržíte pár základních pravidel. O těch si povíme dnes.

Celý článek

Bliss balls s fíky a kokosem

11.04.2017

Bliss balls – kuličky plné těch nejlepších surovin se pomalu dostávají do povědomí. Spolu s fenoménem raw stravy přichází i k nám pojmy, které byly ještě do nedávna naprosto neznámé. Název nemá žádný přesný český překlad, nicméně – bliss - „dokonalé štěstí“ - mluví za vše. Zkuste si taky nějaké to štěstí doma vyrobit. Je to jednoduché.

Celý článek

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Zvol si téma, které tě zajímá

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.