24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

7 vlasových omylů

29.11.2012
labradoora
Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví :) Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace :)

Čeho se vyvarovat při běžné péči o vlasy ;)

Sedm vlasových omylů :)

 

Drtivá většina z nás ráda pečuje o svoje vlasy. Ať už je hýčkáme kosmetikou, zkrášlujeme barvami nebo zvýrazňujeme jejich krásu střihem, každá z nás je spokojená, když má vlasy hezké, zdravé a upravené. Dnes bych vám ráda osvětlila 7 vlasových omylů, kterých se každá z nás občas dopustí :)

 

1. Když regenerovat, tak pořádně


Po několika neúspěšných barveních nám na hlavě zůstala zničená koudel místo hedvábných vlasů. Nakoupíme tedy hromady regenerační kosmetiky a pustíme se do nápravy škody. Šampon, kondicionér, maska, olejíček, leave-in sprej – použijeme všechno, jen ať je brzo zase všechno v pořádku…
Takovým postupem vlasům ale nijak nepomůžete. Jediným výsledkem budou vlasy zmastěné, přetížené, zplihlé. Možná i paradoxně se stále suchými konci. Co to? Méně je prostě někdy více ;)
Regenerační kosmetika obvykle obsahuje silikony, oleje a vydatné pečující látky. Pokud je použijeme v příliš velké míře, vlasy budou místo „vyživené“ zoufale přetížené.
A jak tedy regenerační kosmetiku používat? Střídavě ;) Jednou použijte, kondicionér a olejíček, jindy masku a leave-in ( nesmývatelný sprej ). Nebo klidně jen masku, bez spreje. A dejte vlasům čas. Poškozené vlasy se bohužel obvykle nezregenerují během dvou dnů, může jim to trvat měsíc, klidně i dva ;)

 


 

2. Na šamponu nezáleží


Chyba! Pokud máte vlasy zdravé, nepoškozené, pak vám možná bude vyhovovat opravdu jakýkoliv šampon, klidně i obyčejný kopřivový. Vlasům s určitým problémem ale určitě ne. Výsledek nebude nikdy takový, jako když použijete šampon určený pro váš typ vlasů. Mastným vlasům nebude vyhovovat pečující šampon, suchým vlasům šampon určený pro mastné vlasy, poškozeným vlasům nedělají dobře šampony pro objem, protože fungují na principu vysušení a zhrubnutí vlasů.

 

 

3. Olejové zábaly pomůžou vždy a všem!


No, jak se to vezme… Některým vlasům můžou olejové zábaly dělat skutečně dobře. Vyloženě poškozeným vlasům se suchými konci ale může napáchat víc škody než užitku. Olej má jednu základní vlastnost – je mastný  a odpuzuje vodu. Sám vodu neobsahuje, takže nemůže hydratovat. Pokud se tedy olej aplikuje do vlasů, které jsou suché ( rozuměj nejsou mokré ) a poškozené, může vzniknout tzv. efekt „Crunchy ends“, kdy jsou konečky vlasů po zábalu paradoxně v tak šíleně vysušeném stavu, že se tomu ani nechce věřit.
Moje rada – poškozené vlasy před aplikací oleje VŽDY navlhčete. Ideálně aplikujte olejíčky do umytých a  ručníkem prosušených vlasů a nevtírejte olej do suchých vlasů.

 

 

4. Lámavé vlasy je potřeba hodně regenerovat

 

Lámavost vlasů je obvykle způsobená jejich vysušením, zkřehnutím a mechanickým poškozením. Chyba, kterou se většina z nás dopustí, je, že si nakoupíme regenerační kosmetiku pro silně poškozené vlasy a začneme pořádně pečovat. Výsledek nás ale moc nenadchne – vlasy jsou zplihlé, přetížené a konečky žádný zázrak nepotkal.
Tak co s nimi? Neregenerujte, hydratujte! Zaměřte se při výběru kosmetiky na hydratační účinky, nakupte hydratační spreje, vtírejte do vlhkých konečků olejíčky. Dejte lámavým konečkům napít, odvděčí se vám ;)

 

 


5. Není důvod střídat kosmetiku


Určitě se vám někdy stalo, že vám oblíbený krém nedělá na pleti tak dobře jako dřív. A stejně tak to funguje i u vlasů. Občas je dobré vlasovou kosmetiku, i když vám vyhovuje, prostřídat. Samozřejmě je ideální zvolit kosmetiku určenou pro váš typ vlasů, ale třeba s jinými pečujícími látkami, než má vaše současně používaná kosmetika. Vlasy potom nebudou mít šanci si „zvyknout“ na jednu značku/řadu kosmetiky a navíc jim můžou prospět pečující látky z jiné kosmetiky :)

 

 

 

6. Obyčejné kuchyňské gumičky stačí


Rády nosíte culík, ale je vám vcelku jedno, jakou gumičku použijete, tak sáhnete po těch, které máme doma asi všechny – tenké kuchyňské gumičky. Dobře drží a když se přetrhne, žádná škoda to není. Co ale škoda je, jsou následky, které tyhle gumičky můžou zanechat na vašich vlasech. Kuchyňské gumičky jsou velmi tenké, velmi pružné a nečekaně velmi ostré. Při častém používání se vlasy v místě sepnutí lámou a vlasy odpadají ve velkých kusech… Měkké a silnější gumičky jsou mnohem lepší volbou ;)

 

 

7. Pro dlouhé vlasy je nejlepší, když jsou v drdolu/v culíku


To není úplně pravda. Je sice fakt, že je pro vlasy lepší, když jsou sepnuté a nepoškozují se třením o oblečení, židli a tak podobně, nicméně ani drdol, ani culík není příliš ideální volba jejich úpravy. V drdolu se mohou vlasy polámat, stejně tak jako při neustálém nošení culíku. Úplně nejideálnější úprava pro běžné nošení a ochranu vlasů je spletený cop, přičemž na konci je použito měkké, např. froté gumičky. I když uznávám, že cop je v dnešní době už tak trochu retro :)

 

 

Doufám, že pro vás mé rady byly alespoň torchu přínosné a pomůžou vám v cestě za krásnými, dlouhými a zdravými vlasy :) Sama se těmito radami řídím, jsou mé osvedčené a své výsledky určitě přinesly :)

 

 

Mějte se krásně :)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

labradoora

Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.