24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak zužitkovat mantinel koupený v Ikee

20.12.2014
AE style svět
Aktuálně jsem "double mother" na mateřské, která ve volných chvílích vyrábi handmade doplňky (nejen) pro děti. Baví mě cestování, knížky, fotografováni, kosmetika, vaření... Jsem prostě mišmaš ;)

Když už nepotřebujete mantinel pro miminko, tak jej můžete použít i jinak. Nabízím malý návod - ukázku, jak na to :-)

Tak jsem se rozhodla, že svým dětem rozšířím vybavení pokojíčku o další kapsář - ono těch malých ukládacích míst na plyšáky není nikdy dost :-) 

V šatně mi už nějakou dobu ležel úplně obyčejný dlouhý mantinel koupený kdysi v Ikee. Mému původnímu plánu, že jej ozdobím a dám dětem do postýlek jako klasický mantinel, neposloužil. Ale bylo mi velice líto jej jen tak vyhodit, tak jsem přemýšlela, co s ním dále. 

Když běžně šiji kapsáře, tak jako výpň používám vatelín, se kterým se mi vcelku i dobře pracuje, ale tentokrát posloužil právě zmíněný mantinel. 

Postup je následující:

1. nasříhejte mantinel na stejně dlouhé části tak, aby po složení "nad sebe" daly požadované rozměry kapsáře. poté tyto části k sobě sešijte.

2. Připravte / nastříhejte si látku, kterou sešitý vnitřek kapsáře potáhnete. Ušijte z ní "kapsu"  a nezapomeňte přišít také úvazy na pověšení kapsáře. Jednu stranu kapsy ponechte nezašitou.

3.Pořádně prošijte po stranách celý podklad kapsáře, tak aby se vnitřní výplň nehýbala.  Uhlaďte potahovou látku a zašijte poslední část (opět nezapomeňte na úvazy)

4 Podklad kapsáře je připraven

5. Na takto připravený podklad našijte kapsy dle vlastního uvážení  - doporučuji kapsy dělat z dvojité látky, případě ještě vyztužte vlizelínem. A kapsář je hotov :-)

Já takovýmto kapsářům říkám "mantinelo- kapsáře", protože mají zadní stranu vyztuženou a tedy i hřejivou - můžete jej použít k posteli jako ochranu od chladné zdi ;-) 

Hezké tvoření přeji za AE style svět

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

AE style svět

Aktuálně jsem "double mother" na mateřské, která ve volných chvílích vyrábi handmade doplňky (nejen) pro děti. Baví mě cestování, knížky, fotografováni, kosmetika, vaření... Jsem prostě mišmaš


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.