24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Time Management

19.04.2015
Šálek úspěchu
Na mém blogu najdete řadu rad, zajímavostí z běžného života a různých článků na přání. Každý si zde zaručeně najde to své. Protože.. "Behind every successful woman is herself." ♥

"Honem sem, honem tam".... Znáte to? Taky nemáte ani chvíli času na sebe a odpočinek? V tomhle našem světě se stále někam spěchá. Pokusme se tomu chaosu zabránit.

1. ŠESTIBODOVÝ SEZNAM
Každý večer si napsat 6 nejdůležitějších věcí, které máte následující den udělat. Nakonec je seřaďte podle důležitosti. Každé ráno začněte s úkolem na seznamu a postupujte bod po bodu. Díky tomu, že nepřekročíte více než 6 věcí denně, opravdu si zapíšete a splníte to nejdůležitější.

2. PRIORITY
Pokud máte chaos v tom, co je a co není důležité, sedněte si večer hezky k vašemu 6 bodovému seznamu a zrekapitulujte si celý váš den. Zapište si všechno, co jste dělali z vlastní vůle a co z donucení. Napoví vám to v tom, jací by jste měli být ideálně podle sebe a jací podle ostatních.

3. NAUČTE SE OMEZOVAT "ŽROUTY" ČASU
Toužíte po vyrýsované postavě, ale nedokážete si najít půl hodinky času na cvičení? Vezměte si tužku a papír a zapište si, kolik svého drahocenného času jste promrhali bezcílným surfováním na internetu, chatováním s přáteli na facebooku, skypu... není to jen 30 minut, ale hodiny! Naučte se říkat těmto "žroutům" času NE. Požijte například větu "Moc ráda bych si s tebou povídala, ale musím se ještě učit/pracovat." Nikdo vám to nevyčte. A co televize,facebook,twitter,skype... Zkuste každý den tyto sociální stránky a televizi omezovat a postupem času už je nebudete potřebovat úplně.

4. MAILY A HOVORY VYŘIĎTE CO NEJDŘÍVE
Odpovídejte na vaše zprávy okamžitě a budete to mít z krku. Je to otázka 5-10 minut,každý den, než aby jste tam strávili další hodiny o víkendu. Respektujte, ale soukromí ostatních a maily odesílejte kolem 14 hodiny a ne o půlnoci. S hovory je to stejně nejlepší čas je kolem 9-11 před obědem.

5. ZBAVTE SE ZBYTEČNOSTÍ A ZORGANIZUJTE SI PROSTOR
1 hodinu denně hledáme dokumenty, knihy a jiné věcí. Takže to co jste neměli už více jak půl roku v ruce, nemá na vašem pracovním stole ani šuplíku co dělat. Nepoužívané věci vám způsobí v pracovně jen a jen chaos což nedělá dobře na vaši psychiku. Vyhoďte je, darujte přátelům nebo charitě. Je potřeba aby jste kolem sebe měli opravdu jen to co vážně potřebujete ke své práci/učení. Udělejte si vlastní karotéku. Pořiďte si krabice na roztřídění předmětů a papírů, speciální složku na "úkoly" , lepící papírky, kartičky na poznámky nebo nápady.

6. PAPÍR, NEBO ELEKTRONIKA?
Pořiďte si elektronický, nebo papírový diář. Mně osobně vyhovuje ten klasický, tedy papírový. Dnes už se bez něj vážně neobejdu, tyto diáře mám dva-jeden do školy a druhý doma. Pořiďte si také korkovou nástěnku na kterou si přišpendlíte důležité věci. Dobrá je také upomínka v mobilu je dobré mít své plány a povinnosti stále na očích jedině tak víte kdy a kde, či v kolik se mají uskutečnit.

7. POŘÁDEK V KABELCE
Ano,ano s tím se potýká snad každá z nás. Je to, jako začarovaný kruh. Vždy něco marně hledáte- klíče, mobil, léky, žvýkačky... Tento problém řeší výrobci organizátorů do kabelek. Vyrábí je například My Bag,My Love. Je to malá investice, která se 100% vyplatí, ušetří spoustu času a nepříjemností.

♠ TYP: Je výhodnější si schůzky naplánovat na jeden den v týdnu. Opadne vám zbytečné cestování, raději dbejte na to, aby lidé cestovali za vámi nebo poblíž vašeho domu.

♦ Na každý den si naplánujte něco co vás potěší. Seznam věcí které vám dělají radost, a vybírat vždy z něj.
♦ Před každým učením/prací si udělejte kávu nebo čaj, protáhněte se a pusťte se do úkolu s úsměvem.
♦ Po každých 60 minutách učení/90 minutách práce si udělejte 10 minut přestávku. Projděte se, dejte si malou svačinku a získáte další enegii.

"Time is free, but it's priceless.
You can't own it, but you can use it.
You can't keep it, but you can spend it.
Once you've lost it, you can never get it back."

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Šálek úspěchu

Na mém blogu najdete řadu rad, zajímavostí z běžného života a různých článků na přání. Každý si zde zaručeně najde to své. Protože.. "Behind every successful woman is herself." ♥


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.