24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Štětce od PetraLovelyHair - SMALL KABUKI (!! PO 10-TI DNECH UŽÍVÁNÍ !!)

10.06.2013
Mikrosvět by Ellen
Ahoj, jmenuji se Lenka a v posledních dvou letech se intenzivně vzdělávám v oboru manikúra, což jsem završila získáním certifikátu o akreditaci v roce 2014. V současné době ale nelením, vzdělávám se dál a úzce spolupracuji se značkou SpaRitual, která je podle mého top v péči o nehty a pokožku. Narodila jsem se ve znamení vodnáře v roce 1988 a v současnosti se nacházím na území České republiky. Zaměření mého "MALÉHO SVĚTA" je převážně na laky na nehty, protože s nimi se dá vykouzlit spousta parády a upřímně... raději si budu lakovat nehty ob den, než si je ničit umělými. A co víc... ráda bych touto cestou ukázala a dokázala všem, že tréninkem a chutí se dá docílit krásných nehtů, trvanlivosti laků. A ve výsledku vám rozveselit den. Navíc si myslím, že blogů na líčení a kosmetiky je tu přehršle. Kdežto blogů s profesionálními radami v manikúře je nedostatek.

10-ti denní zátěžový test štětce small kabuki od PetraLovelyHair


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jak jste v pátek 31.5.2013 mohli vidět, přišel mi small kabuli od PetraLovelyHair.

A pokud jste článek četli, víte, že jsem slibovala recenzi po aspoň pár dnech užívání a ne převážně první dojmy...
Kdo nečetl, tady ( http://ellennnka.blogspot.cz/2013/05/stetce-od-petralovelyhair-small-kabuki.html ) můžete mrknout na vybalování a první zkušenosti.

Kdo to však četl a zajímá ho zátěžový test, nechť se dívá na řádky níže. A možná raději zapomene na to, co se o štětci dozvěděl, od kohokoliv....

Den 1: Pátek
Zrovna mi přišel, je krásně jemný, větší mazel než flat top od stejné autorky.
Zkouším si s ním dle návodu nanést tekutý podkladový krém a utvrzuji se v původní myšlence, že taková sranda to nalíčení asi nebude. Štětiny jsou oproti flatu 2-3x delší, tudíž se při pokusu o vklepávání do pleti, popř vpracováváním pomocí kroužení, zkrátka ohýbají... Ale dá se... A po chvíli je makeup nanesen, naštěstí mne výjimečně netrápí akné a tak štětec stačil.
Beru do ruky pudr. Tady už to jde naprosto ideálně, sice se štětiny stále ohýbají, ale oproti mým štětcům... small kabuki krásně po pleti klouže a pudr zůstává na pleti a ne na štětci. Efekt mých štětců je oproti tomuto asi tak se sotva poloviční.
Co se tuby, ve které je štětec zasílán, týče... tam po chvíli zkoušení zjišťuji, že koženka asi se mnou zažije krušné časy...Jaksi jsem si ji trochu škrábla o nehet. Představa, co bude zkoušet následující týden mne trochu děsí :-) Asi se bude jednat o válku klíče versus tuba.

Den 2: Sobota
Čekám než Petra zveřejní své video, kde nám snad ukáže způsob manipulace se štětci.... Abych mohla začít objektivně zkoušet.
Videa jsem se o chvíli později dočkala a tak se vrhám na test druhého dne...
Trochu navlhčíme, oklepeme přebytečnou vodu. Vpracujeme makeup a jde se na věc... Grif chytám poměrně rychle. A nanesení makeupu netrvá tak dlouho jako první den, kdy jsem se s "mrňousem" seznamovala. S výsledkem jsem poměrně spokojena, žádný stopy a nedokonalosti v nerovnoměrnosti makeupu nevidím... Snad jen na ten jeden čerstvý uhřík bude potřeba více korektoru.
Pudr se nanáší bez sebemenších problémů, tentokrát se ho snažím i trochu vklepávat do pleti a s výsledkem jsem spokojena.

Během dne s ním občas přepudruji T-zónu a starší dceři přejedu přes obličej. Furt ke mně chodí a stojí vedle mne, dokud jí s ním "nepřepudruji". Ta výsledek kvituje s nadšením.

Den 3: Neděle
Nějak jsem včera nestihla do půlnoci sprchu a tak jsem usnula s nalíčeným obličejem :-( Musela jsem tedy ráno pořádně vyčistit a nechat odpočinout pleť.

Den 4: Pondělí
Honem, honem....
Nestíhám....
Rychle beru do ruky mrňouse a poměrně v cuku letu vpracuji do pleti podkladový krém. Že však nejsem plně spokojena, sáhnu ještě po flatu a dozapracuji makeup na místě, kde to mrňous nezvládal. Což je okolí očí a okolo nosu. Jinak to zvládl na jedničku.
Teď jen zakrýt korektorem nedokonalosti, popadnout pudr a rychle zapudrovat...
Koukám, zrychluji se, do 5 minut základ hotov.
Házím ho do kabelky společně s klíči, peněženkou, lékařskými papíry a vlhčenými ubrousky.
Rychle obleču děti a sedáme do auta vstříc lékařům...
O 5hod později rychle a slabě přepudruji T-zonu a zase na mrňouse zapomínám.
O půl jedenácté večer koukám, že kožený obal srážku s klíči první den přežil a to bez sebemenšího poškození.

Den 5: Úterý
Tak jsem se včera před půlnocí rozhodla kompletně svoje štětce a to i mrňouse. Během praní z něj nevypadl ani jediný chlup, kdežto ze Sedony z některých štětců nějaký ten chlup vypadl. Tam to ale vidím na svůj problém s použitím dřívějšího přípravku z lékárny, který jsem užívala k dezinfekci. Na mrňouse jsem raději nic nepoužívala.
Je 14:19 a jdu se podívat, jestli už je suchý, že bych se nalíčila a koná se nemilé překvapení....a to jako fakt nemilé...

To, že asi tři štětinky přesahují přes zastřižený rámec štětin by mi zase tak nevadilo, to spraví zastřižení nůžtičkami. Ale Ono se vytáhlo několik dlouhých chlupů a na štětci teď tvoří zahnutou "věc", kterou můžete vidět na fotkách.
Přitom jsem se pečlivě držela návodu a v praní štětců jsem přeci jen fakt profík :-) s ohledem na své problémy s pletí, kdy opravdu ty štětce čistit a prát musím poměrně často.
Takže pro dnešek se s mrňousem nelíčím a jdu přemýšlet co s ním... :-(

Den 6: Středa
Včera jsem nad tím přemýšlela a napadlo mne, že se vlastně vůbec, ale vůbec nejedná o chybu, nebo že by padaly štětiny. Ale že je to způsobeno hustotou štětin. Mrňous je na svojí velikost více než hustý a nelze zkontrolovat, zda nic nepřečuhuje. A to ani opakovanými kontrolami. Protože zkrátka štětiny se ohnou, schovají se mezi ostatní a když to člověk nevypere, nemá šanci na to přijít. Praním totiž štětiny uvolníte.
Ale i přesto jsem raději kontaktovala Peťu a informovala ji o této věci. Ta se zachovala naprosto suprově a nabízela možnost výměny.
Já to ale nechala být, přeci jen zátěžový test jsem se rozhodla dělat několik dní a jsem tak někde za půlkou.
Kvůli testu jsem ani nezastřihla ty štětiny a rozhodla se zkrátka pracovat se štětcem tak, jak zrovna vypadá.

Dnes jsem na podkladový krém a makeup zvolila mrňouse a zkoušela různá uchopení, aby se s ním při této činnosti pracovalo co nejlépe a nejvíce mi vyhovovalo, když mi v ruce tvořily štětiny takové jakoby X nebo kříž. Štětiny se pak téměr neprohýbaly, bylo jednoduché to do pleti zapracovat a nedělali se mi na pleti stopy.
A jako se stalo poslední dobou mým zvykem, místo štětce na pudr jsem opět sáhla po mrňousovi a vklepala pudr do pleti.
Tentokrát už jsem neměla sebemenší problémy. A jelikož jsem dnes neměla žádné zařizování, tak na domácí líčení to naprosto stačilo a splnilo účel.

Den 7: Čtvrtek
Tentokrát jsem musela mít nalíčení tip ťop, protože jsem měla opět běhání po lékařích a po úřadech. Takže jsem raději sáhla při nanášení makeupu po flat top. A až na pudr použila mrňouska.
K jedné věci se vám ale musím přiznat... klasický štětec na pudr jsem přestala používat a víc mi na to vyhovuje mrňous.
Každopádně jsem si ho s sebou zabalila a vyrazila úřadovat. Za celý den jsem si musela přepudrovat obličej asi tak 3x. A rozhodně se projevil i test na odolnost tuby, obalu štětce. Měla jsem totiž v tašce kromě kupy krámů (pleny, vlhčené ubrousky, zdravotní průkazky, lékařské papíry, klíče, peněženka, přesnídávka, pití a lžičky) i sáček s piškoty... který se mi ale bohužel roztrhl a obsah se mi rozsypal po tašce a rozdrolil se.
Upřímně musím říct, že nějaký ten drobek si ke štětci cestu našel. Obal totiž má nějakou vůli a není úplně u sebe, nějaká mezírka tam je. Přesto si nedokážu představit, jak by štětec chudák dopadl, ten obal nemít.
Několikero přepudrování štětec tedy zvládl na výbornou.

Den 8: Pátek
Jela jsem dneska k těhotné kamarádce, která v srpnu rodí a nemá moc kulturního života. Takže jsem si dala na sebe makeup a vyrazila jsem se svými štětci, novou paletkou Naked 2 od UD a Vortex pouzdrem. V tašce jsem měla ještě plno dalších krámů, až jsem se divila, že se mi tam vše vešlo.

Ale k líčení...já už jsem si svoji techniku našla.
Takže dnes jsem zkoušela, jak s mrňousem nalíčit i "cizí". A hlavně, co na obal, provedení, vzhled a pocit říká i jiná osoba. Aby se tu nejednalo čistě jen o mé subjektivní pocity.
Evu překvapila hebkost štětců i milé provedení. Štětec ji na pleti neškrábal a příjemně hladil. Na rozdíl ode mne nemá Eva tam výrazné póry, takže jsem na makeup mohla bez nejmenších pochybností použít mrňouse a kamarádka jen předla a s výsledkem byla spokojená.
Po x měsících vypadala jako žena vamp. A cítila se ženou a ne nateklým melounem.

Večer jsem štětec pročistila aspoň odličovačem.
Musím si ten cleaner brush koupit :-(Takhle to nejde. Ale, výplata až za týden.

Den 9: Sobota
Dnes jsem přišla na jednu věc... štětec je vynikající, když to přeženete s tvářenkou nebo bronzerem. Sebere přebytečnou barvu, než by člověk řekl švec.
Muž byl totiž na celý den střílet s větrovkou ("lepší vzduchovka") a děti mi vzala na procházku známá, takže jsem doma mohla zkoušet a trénovat.

Den 10: Neděle
A dneska jsem se nelíčila, rozhodla jsem si, že neděle budou bez kosmetiky, takže jsem si štětce znovu vyprala.

 

Ale teď už konečně nějaký ten oficiální závěr 10-ti denního testování....

1) obal přežil několikadenní tahání v tašce s klíči a dalšími krámy téměř bez úhony. Takže tady překvapil velmi pozitivně, čekala jsem asi tak 100 krát větší škody.
2) kdo si dá práci a má lepší pleť, může se štětcem v klidu nanášet i tekutý makeup - on to zvládne. Sice to chce cvik, ale kdo si dá tu práci... tak má vystaráno v situacích, kdy po diskotéce přespí u známých a druhý den ráno žádný kloudný štětec po ruce.
3) výborný na odstranění přebytku tvářenky a bronzeru
4) na pudr mi vyhovuje více než klasický velký
5) při dvou praních nevypadla ani jedna štětina, ani při práci s makeupem nebo pudrem. Za to, po prvním uschnutí se objevily viditelně nezastřižené štětiny. Já je v rámci testování neustřihla a v práci se štětcem mi ani nevadily. Nevypadalo to, že by chtěly vypadnout. Ale kdyby se vám přeci jen toto nezdálo, Petra je člověk rozumný a dá se s ní domluvit na reklamaci. Osobně si ale myslím, že byť jsem v prvotní chvíli byla rozladěná a zklamaná, chyba v provedení nebude. Prostě jak už tu jsem napsala, když tu máte kupu štětin, je těžké i při opakované ruční kontrole zajistit, aby byly všechny štětiny zastřiženy tak jak mají. A při druhém uschnutí už na mne žádné další nevykukovaly.

 

Verdikt je tedy 4,5 hvězd z 5.
(toho půl procenta nedám jen proto, že obal by mohl víc těsnit a že ty štětiny prostě zastřižený mají být všechny :-)

Nákup tedy i po deseti dnech doporučuji. Opravdu, dejte si tu práci a naučte se s ním, když nebudete mít po ruce nic jiného, využijete toho a výsledek bude k nezaplacení.


Pro hnidopichy, materialisty a jim podobným... ano, najdete na štětci chyby, jako jsou ty štětiny, levnější provedení obalu a netěsnění obalu... ale poměr cena/výkon, zpracování atd... mluví stále ve prospěch nákupu.
A já hnidopich i materialista jsem, tak vím, o čem mluvím.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Mikrosvět by Ellen

Ahoj,

jmenuji se Lenka a v posledních dvou letech se intenzivně vzdělávám v oboru manikúra, což jsem završila získáním certifikátu o akreditaci v roce 2014.
V současné době ale nelením, vzdělávám se dál a úzce spolupracuji se značkou SpaRitual, která je podle mého top v péči o nehty a pokožku.
Narodila jsem se ve znamení vodnáře v roce 1988 a v současnosti se nacházím na území České republiky.

Zaměření mého "MALÉHO SVĚTA" je převážně na laky na nehty, protože s nimi se dá vykouzlit spousta parády a upřímně... raději si budu lakovat nehty ob den, než si je ničit umělými.
A co víc... ráda bych touto cestou ukázala a dokázala všem, že tréninkem a chutí se dá docílit krásných nehtů, trvanlivosti laků. A ve výsledku vám rozveselit den.
Navíc si myslím, že blogů na líčení a kosmetiky je tu přehršle.
Kdežto blogů s profesionálními radami v manikúře je nedostatek.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.