24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

essence pigments

30.12.2012
carameels
Jsem obyčejná studentka s obyčejným životem. Před třemi lety jsem se stala šíleným bláznem do vlasové kosmetiky a před necelým rokem jsem se zamilovala do lakování nehtů. Momentálně holduji veškeré dekorativní kosmetice.

Essence pigmenty jsou "novinkou", která se představila letos v září. Já vám představím tři z nejsvětlejších odstínů : 10 fairy dust 11 cotton candy 15 pure love

Není to tak dávno, kdy jsem ještě nevěděla, co slovo „pigments“ znamená. Dnes už mám obzory trochu rozšířené, a proto s klidným svědomím můžu něco napsat o pigmentech od essence. Jedná se o malé plastové kelímky s obsahem od 1,5g do 2,5g, čert ví, proč má každý pigment jinou gramáž. Celkový výběr je z 20 barev, já dnes představím pouze tři z nich – ty nejsvětlejší.

 

10 fairy dust – bílo-stříbrný pigment
11 cotton candy – hezká růžová barvička, trochu mi připomíná starorůžovou
15 pure love – broskvová barva s bronzovým nádechem

z leva: 15, 11, 10

Jedná se o univerzální pigmenty, které lze použít na oční víčka, rty i nehty. Zní to trochu zvláštně, ale není to jen reklamní trik. Jejich univerzálnost musím potvrdit. Všechny jsou jemně namleté, takže se snadno nanášejí. Essence má pro pigmenty speciální báze jak na oči, na rty, tak i na nehty. Bohužel je nemám, a proto nemůžu posoudit, jak moc jsou užitečné.

Všechny tři pigmenty mají vysoký lesk a neuvěřitelně hezky se třpytí. Jsou dobře pigmentované i přesto, že se jedná o světlé barvičky. Výdrž je také slušná, běžný denní provoz zvládnou. U aplikace na oční víčka mě akorát trochu naštve, že se vždycky rozpráší po celém obličeji a pak se celá lesknu. Takže na to pozor a make-up radši až po tom.

Cotton candy                                               

   
Pure love

   

Fairy dust

Univerzálnost těchto pigmentů může v lidech vyvolávat rozpaky. Aplikovat na pusu, nebo neaplikovat? Nemůže se něco stát? Musím vás ujistit, že nemůže ;). Mám opravdu citlivou pusu a pigmenty jsem zvládla naprosto v pořádku, neotrávená a barva pokožky zůstala pořád stejná. Takže bez obav. Tedy … pokud se je nechystáte sníst. To už by asi v pořádku nebylo :). Nejhezčí dojem na mně udělal 11 cotton candy. Příjemně růžová barvička, která rtům dodá jemný vzhled.

Cotton candy                                     

   

Pure love

   

Fairy dust

Jak aplikovat? Rty jsem natřela balzámem a jemně jsem do nich pigmenty vklepala. Jde to však i jiným způsobem. Pokud máte lesk v tubě, co se dá vymačkat, stačí si někde do kelímku trochu lesku „odlít“, dát pigmenty, promíchat a natřít rty.

A v poslední řade pigmenty místo laku na nehty. Díky tomu, že pigmenty jsou opravdu jemně namleté, nevytváří na nehtech hrubou strukturu ani kýčovitě ozdobené nehty s nevzhlednými třpytkami. Je to něco nového a originálního. Aplikace je poněkud složitější. Protože jsem nevěděla jak na to, měla jsem třpytky všude kolem sebe :D. Nanesla jsem průhledný lak a poté jsem pigmenty na nehet nasypala. Možná by to šlo podobně jako s aplikací na rty. Do kelímku nalít trochu laku, přidat pigmenty a nanést na nehet. Fotku mám pouze s pigmenty cotton candy (prsteníček).

Suma sumárum: Pigmenty hodnotím jako povedené!  Všechny tři barvy na mě udělaly skvělý dojem a splnily to, co slibovaly. Jen ty gramáže jsou pro mě stále k nepochopení. Ach jo. Cena se pohybuje okolo 65 Kč. Lze je zakoupit v drogeriích Rossmann, DM-drogerie nebo obchodní síti Tesco.

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

carameels

Jsem obyčejná studentka s obyčejným životem. Před třemi lety jsem se stala šíleným bláznem do vlasové kosmetiky a před necelým rokem jsem se zamilovala do lakování nehtů. Momentálně holduji veškeré dekorativní kosmetice.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.