24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kdo je návrhář Michael Kors?

08.07.2013
Danca
Ráda bych psala pro blogerky...

Kdybyste před pár desítkami let řekli Francouzům, že proslulou pařížskou módu zásadně ovlivní Američan, považovali by to nejspíš za velice vydařený žert. Návrhář Michael Kors to však dokázal.

Michaelova cesta k úspěchu 
Už od 90. let minulého století je francouzská móda nerozlučně spjata se jménem Michael Kors. Tento americký módní návrhář, který se narodil 9. 8. 1959 na Long Islandu, se původně chtěl stát hercem. V herecké škole si však uvědomil, že pro něho bude lepší studovat módní návrhářství. Prezentace jeho první kolekce dámské módy v roce 1981, která zmizela z pultů amerických obchodních domů jako pára nad hrncem, potvrdila, že udělal dobře. K dobytí evropských mol však zbývala ještě dlouhá cesta.

Teprve v roce 1997 Michael dosáhl svého cíle. Francouzská módní značka Celine byla jeho. Přestože ji změnil podle svých představ a vnesl do pařížské elegance notnou dávku newyorské ležérnosti, v roce 2004 založil svou vlastní značku Michael Kors.      


Navzdory krizi dělá něco dobře
Oblečení, boty, kabelky, hodinky a další doplňky Michael Kors se těší velké oblibě nejen u široké veřejnosti, ale také u celebrit zvučných jmen. Heidi Klum, Jennifer Lopez, a dokonce i Michael Obama, nosí oblečení značky Michael Kors.


Michaelovu ložnici zdobí celá řada ocenění, nejvýznamnějšími z nich jsou ceny CFDA, Michela však ze všeho nejvíce těší, když v ulicích potkává lidi ve svých modelech. Jak sám řekl, něco dělá dobře. Přestože ostatní módní značky se musí vyrovnávat s nemalými poklesy zisku, akcie Michael Kors stále rostou. Stejně jako popularita jeho šatů, oblečení a doplňků.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Danca

Ráda bych psala pro blogerky...


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.