24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Recenze přírodní kosmetiky

22.04.2014
Dooreen
Mé jméno je Hanka. Baví mě móda, kosmetika a vše okolo. Ráda trávím čas s manželem na rybách, kde fotím přírodu.

Recenze přírodní kosmetiky.

Krásný den všem, kdo tohle čtou. Je to můj historicky první článek a je o kosmetice ESSENCE. Nenechte se mást, nejedná se o kosmetiku z drogerie, ale o přírodní kosmetiku zakoupenou na fler.cz.

K vyzkoušení jsem si zakoupila několik produktů a musím říct, že jsem byla mile překvapená. 

Jako první si posvítíme na matující pudr Sněhová královna. Je ho cena je 83kč, má jen 5g. Je bílý ( po nanesení transparentní), jemně mletý a musím říct, že opravdu krásně zmatní a zafixuje makeup, který pak vydrží celý den. Mám mastnější čelo a ani odpoledne se nelesknu a pleť je heboučká a sametově jemná. Je vyrobený z bio rýžového pudru a slibuje i protizánětlivé účinky. Měl by podporovat tvorbu kolagenu v pleti a neucpávat póry. V balení je i labutěnka,ale já používám štětec. 

Verdikt? Používám ho asi 2 měsíce a až ho dopotřebuji, tak si koupim zase. 1*

Jako druhý jsem zkoušela přírodní deodorant s citronovou trávou. Stojí 77kč a je ho 30g. Je v něm kokosový olej, soda bikarbona, propolis, kakaové máslo, sójový vosk, éterický olej. Je v kelímku a nanáší se rukou - prsty a to je dost nepraktické, člověk je pak opatlaný a musí se umýt. Konzistence je hutnější krém, podobný kokosovému oleji.  Nicméně v podpaží se hned vztřebá, nedělá fleky na oblečení krásně voní. Pocení nezabrání,ale není špatný. Že bych z něj byla na větvi to taky ne a další zkoušet nebudu.

Dále jsem zkoušela ricinový a jojobový olej. Každý stojí 28kč za 13ml.

Ricinový používám na noc a vtírám ho do řas, které díky němu houstnou a pěkně povyrostly. Oční okolí je pak jemné, vyživené a pozoruji i menší kruhy pod očima. Je hodně hustý a bez vůně. 

Jojobový olej používám po mytí vlasů do konečků nebo do domácích masek a zábalů na vlasy. Také je bez vůně.

Mám v plánu zkoušet i další oleje, ale tyhle mi vydrží opravdu na dlouho, protože jich stačí kapička.  

Za ty peníze? Paráda!

Na vlásky jsem pořídila citronový šampon, stál 139kč za 115ml.

Přírodní šampon, určený hlavně pro mastné vlasy. Obsahuje výlučně přírodní složky - BIO základ (100% přírodního původu), D-panthenol (provitamín B5) a citronový éterický olej. Voní jako opravdové citrony, hezky pění a vlasy se po něm opravdu méně mastí, ovšem je třeba používát kondicionér (nebo já používám jojobáček do konců, které mám suché). Každopádně jak ho dopotřebuji tak další nechci i když není nejhorší, nejlepší taky není. 

Perlička na záveř je Zubní pasta. Stojí 79kč a je jí v kelímku 50g.

Obsahuje kokosový olej, bílý jíl, teatree oil, skořici, hřebíček, stévii, mátu. Je celkem nevzhledná,ale hezky voní po skořici a hřebíčku, v balení je i kosmetická špachtlička na nanášení,ale aplikace na kartáček je někdy sranda. Na chuť je sladko-slaná, nepění a je poměrně mastná, po vyčistění nemusím mazat pusu balzámem. Nevýhoda je, že pak zamastí umyvadlo. Bělícího účinku jsem si moc nevšimla. Dopotřebuji,ale po druhé nekoupím. 

Určitě se chystám na další oleje, lesk na rty a sůl do koupele nebo pleťové vody. Na léto pak aloe vera gel. 

Poštovné je 59kč  a přístup prodávající paní je také skvělý jako dárek jsem dostala mandlový olej (darovala jsem ho mamce) a vzorek meduňkového krému (krásná vůně,ale dost mastný). 

Jak jste na tom vy s přírodní kosmetikou? ANO-NE ? Zaujalo vás něco nebo naopak odradilo?

Budu ráda za reakce.

Vaše Dooreen

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Dooreen

Mé jméno je Hanka. Baví mě móda, kosmetika a vše okolo. Ráda trávím čas s manželem na rybách, kde fotím přírodu.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.