24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Maškarní

29.01.2014
Ellie
Snažím se dělat to, co mě baví a ráda se o to s vámi podělím, třeba někoho inspiruji :)

Pamatuji si, že jako malá jsem chodila s mamkou a ségrami na různé karnevaly a občas mamka pro nás a naše kamarády nějaký ten malý karneval zorganizovala. Dnes si už ani nepamatuji, kdy maškarní je, ale myslím, že to bude někdy teď v nejbližší době.

Za posledních pár let jsem maškarní zaregistrovala jen díky tanečním, kde jsme měli maškarní prodlouženou. Na taneční vzpomínám moc ráda, ale bohužel člověk rychle zapomíná (nebo alespoň já :-)). Taneční jsou však zase jiné téma a dnes bych se s vámi ráda podělila o pár nápadů na převleky na maškarní.
Začnu tím, za co jsem chodila jako malá, i když to byly jen  masky úměrné dětskému věku. Jedním z převleků byl lev. Mamka mi vytvořila takovou béžovou kombinézu s ocasem a k tomu paruku se hřívou a pak už stačilo jen domalovat fousky.
Další maskou byl klaun, stačilo sehnat barevné punčochy, k mamky kraťasům přidat barevné kšandy a barevné tričko a pak nám mamka vždy nějak malovala obličej klasickým klaunovským úsměvem. A na hlavu jsme si dávaly papírový klobouček s papírovou kytkou.
Masku, na kterou si dále vzpomínám, byla Zubejda nebo spíše břišní tanečnice. V nějaké sekáči jsme našly růžové kalhoty, které se na převlek skvěle hodily a k nim jsme na nějakou tmavou podprsenku našily korálky. Mám dojem, že jsem k tomu nosila ještě nějaké šátky a výrazné doplňky, ale už si vážně nevzpomínám jaké.
To by bylo prvních pár převleků, které si pamatuju a které jsem měla ráda. Abych to však moc neprodlužovala, posuneme se o pár let dále, kdy jsem karnevaly už dávno vypustila z programu a jediným připomenutím dětského věku a s ním spojené maškarní, byly taneční.
První rok jsem převlek moc neřešila, vzala jsem si červené šaty s velkými bílými puntíky, které mám ještě po babičce. Tyto šaty si mamka jednou dala na velký klobouk a k tomu se oblékla do bílé a byla jako mochomůrka. Já je však oblékla normálně a doplnila velkými červenými kulatými náušnicemi.
Když jsem byla však v pokračovačkách a chystala jsem se na maškarní prodlouženou, nechtěla jsem už nic obyčejného. Vlastně si ani nepamatuji jak mě to napadlo, ale rozhodla jsem se ušít si klavírní šaty. Možná si spoustu lidí řekne, že je to přece zbytečné dát si takovou práci s šaty, které možná ani nevzbudí takovou pozornost a já si je vezmu jen jednou. Šaty by se daly nosit i v létě, ale přiznám se, že jsem na to ještě neměla tu správnou náladu. Jednou z výhod také bylo, že jsem u babiček našla látku černou i bílou, takže mě šaty na materiálu nevyšly skoro na nic. Ale především hrozně ráda tvořím a práce mě bavila. (Trochu jsem ale netušila že tý práce bude tolik. :-D ) Pokud by vás zajímalo více fotek a podrobnosti o šatech, najdete je tady: http://ellie-blondie.blogspot.cz/2014/01/piano.html .

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Ellie

Snažím se dělat to, co mě baví a ráda se o to s vámi podělím, třeba někoho inspiruji


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.