24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Péče o zoubky

08.09.2013
Handa
Jmenuji se Hanďa a jsem jedenadvacetiletá studentka. Na svém blogu se věnuji kosmetice a všemu co s ní souvisí. Ráda zkouším různou kosmetiku a na blogu se s Vámi dělím o své dojmy.

Spousta lidí používá v péči o své zuby pouze zubní kartáček a pastu. Stačí to, nebo je to málo?

Nemusím tu asi zmiňovat, že správnou péčí o své zuby a důkladnou hygienou celé dutiny ústní, můžeme oddálit problémy s nimi. Je na každém z nás, zda si čistí zuby jednou nebo dvakrát denně, používá pouze zubní kartáček, nebo rozšíří svou výbavu i o mezizubní pomůcky, škrabku či ústní vodu. Každý z nás se tak může svobodně rozhodnout zda bude předcházet onemocněním pravidelnou a správnou ústní hygienou. 

Jsou to asi dva roky zpátky, co jsem byla taky jedna z mnoha lidí (řekla bych většiny), která používala pouze zubní kartáček a pastu, občas si vypláchla ústa ústní vodou a bylo hotovo. Ale od té doby, co chodím k jiné zubařce, která mi doporučila pečovat i o mezizubní prostory, vše se změnilo. A bez čeho se teď neobejdu v péči o zoubky?

Zubní kartáček - nezbytnost pro každého z nás už od prvních zoubků. Oblíbila jsem si CURAPROX ultra soft (5460). Je naprosto skvělý. Má husté rovné štětinky, malou pracovní plochu a je měkký. Navíc ho seženete v různých barevných provedeních :o) Odpovídá tomu, jak by měl kartáček vypadat. Měnit byste ho měli každé 3 měsíce.

Druhou nezbytností je zubní pasta. Ta by měla obsahovat fluor. Chuťově nejpříjemnější pastu, kterou jsem vyzkoušela je Signal deep fresh. Má výbornou limetkovou chuť, je gelové konzistence a po vyčištění máte svěží pocit v ústech.

Jelikož kartáček Vám mezizubní prostory vyčistí nedokonale, používám i mezizubní kartáček a zubní nit. Některé mezery mezi zuby mám větší, tam používám mezizubní kartáček a na ostatní prostory zubní nit. Mezizubním kartáčkem stačí jen projet prostor a je to. Práce s nití chce trošku cviku. Je třeba se naučit ten správný postup, jak si namotat zubní nit na prsty. Do mezizubního prostoru by měla jít nit napnutá.

A nazávěr ústní voda. Používám jedině Listerine, ta se mi osvědčila. Postará se o zneškodnění bakterií, které se usazují nejen na zubech, ale i v celé dutině ústní.

Zuby si čistím dvakrát denně, přičemž ráno používám pouze kartáček s pastou a večer pečuji i o své mezizubní prostory.

Jaká je Vaše výbava při čištění zubů?

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Handa

Jmenuji se Hanďa a jsem jedenadvacetiletá studentka. Na svém blogu se věnuji kosmetice a všemu co s ní souvisí. Ráda zkouším různou kosmetiku a na blogu se s Vámi dělím o své dojmy.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.