24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Zázrak jménem kokosový olej

09.08.2013
IlFreedom
Jsem obyčejná holka, kterou baví svět a ráda se podělí o své myšlenky a zkušenosti. Ráda cestuju a poznávám nová místa a ráda o nich píšu. Jako každou dívku mě zajímá kosmetika, nejvíce však věcičky týkající se vlasů. Mám své sny a doufám, že je jeden po druhém dokážu uskutečnit :)

Určitě o něm už mnoho z vás slyšelo, někdo z vás ho má možná doma a já osobně se počítám do skupiny absolutních nadšenců. Ano, řeč je o kokosovém oleji. ↓

Slyšela jsem o něm už mnohokrát, něco jsem o něm i četla na internetu, ale pořád jsem se nějak neměla ke koupi. Až jednou jsem měla cestu kolem zdravěnky v našem městě a pro olej zašla. Koupila jsem si tenhle od firmy Saloos, stál 198 Kč a je ho 250 ml. Je v tuhé formě, ale třeba v tomhle počasí se mi běžně v krabičce roztaví i při pokojových teplotách. Jinak v zimě jsem ho rozpouštěla třeba na topení nebo v horké vodě, do které jsem krabičku ponořila.
A teď tak nějak k čemu ho používám. Já osobně jsem si ho koupila především na vlasy. Jednou za čas si roztavený olej vetřu do vlasů, já je mám hodně suché takže já ho klidně aplikuju do všech vlasů, včetně těch u hlavy. Kdo má mastnější vlasy u kořínků, doporučovala bych nanést pouze do délky vlasů :)
No takže nanesu na vlasy, zabalím do pytlíku a ještě třeba do ručníku, aby se olej zahřál a nechám působit. Podle času někdy celý den, jindy třeba jen dvě hodiny. Ale na moje suché konečky to má blahodárný vliv :)
Takže na vlasy si ho hodně pochvaluju. Jinak si s ním mažu třeba pusu, protože mi hodně praská a mívám často bolavý koutky. Taky jsem ho použila na zklidnění po holení podpaží a bylo to taky moc fajn :) Někdo ho používá i na mazání celého těla, na odličování, na mazání obličeje. To musí každý vyzkoušet, co mu sedne. Pro mě osobně by to na klasické mazání bylo až moc mastné.
Dále jsem se dozvěděla, že trochu bělí zuby, když si s ním po vyčištění zubů přetřete zuby. Tady nemůžu moc posoudit, zkoušela jsem to, ale mám docela problém s pravidelností :D Dost jsem na to zapomínala, takže to mi třeba můžete napsat do komentářů, jestli jste zaznamenali v téhle oblasti nějaký pokrok :)
No a poslední informaci, kterou si o kokosáku pamatuju je, že zdravé je jíst jednu lžičku oleje denně. To ale já taky nepraktikuju, protože si do té krabičky s olejem namáčím vlasy, tak se mi to moc nechce jíst :D Ale použít se dá i na vaření, ale to pak určitě rychleji ubývá a ono dvě stovky za takovou krabičku není zrovna málo :)
Na druhou stranu já musím říct, že tím, že ho dávám jen na vlasy a občas na rty, tak mi úbývá pomalu a rozhodně se mi tahle investice vyplatila :)

A co vy? Máte ho doma? A na co ho používáte? :)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

IlFreedom

Jsem obyčejná holka, kterou baví svět a ráda se podělí o své myšlenky a zkušenosti. Ráda cestuju a poznávám nová místa a ráda o nich píšu. Jako každou dívku mě zajímá kosmetika, nejvíce však věcičky týkající se vlasů. Mám své sny a doufám, že je jeden po druhém dokážu uskutečnit


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.