24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Dosažení cíle

19.02.2013
Just be yourself by Petra
Miluji nákupy, dobré jídlo, cestování, svého psa a ačkoli se nepovažuji za příliš zručnou, baví mě vyrábět různé maličkosti. A o tom všem a mnohem víc je můj blog.

Máte nějaký cíl? Dosáhněte ho.

Na internetu můžete najít plno článků o tom jak dosáhnout svých cílů. Já bych dnes chtěla zmínit jeden z možných způsobů, který mi mnohokrát pomohl. Základem je stanovit si to, čeho chcete opravdu dosáhnout a jít si za tím a nacházet si neustále motivaci. Mít jeden velký cíl je krásné, ale málokdy ho člověk dosáhne pokud se na něj upne až příliš. Důležité je, stanovit si malé krůčky, záchytné body, podcíle, jejichž postupným dosažením se dostanete až k hlavnímu snu, přání.

Při stanovení každého podcíle si řekněte, co bude vaší odměnou. Hned po dosažení prvího bodu se odměňte, nebo si řekněte "ano, jsem blíže svému hlavnímu cíli". Bude vás to motivovat k další snaze a úsilí.

Druhým dosaženým bodem budete mít svůj sen už téměř na dosah a i nyní se odměňte. Ušli jste už pořádný kus cesty a máte za sebou určitě spousty úskalí.

Třetí bod, cíl může být již vaším hlavním, tím úplně prvotním. Je to něco, čeho jste se snažili dosáhnout od začátku a co jste díky malým krůčkům a zaznamenaným úspěchům nezvdali.

 

Stanovování dílčích cílů a jejich postupné plnění a odměňování se za ně, se může stát tou nejsilnější motivací a hnacím motorem, který vás dostane až k velkému snu. Je zcela na vás, jak velké odstupy si stanovíte a jak si jednotlivé fáze odstupňujete co se náročnosti týče. Hlavní je, aby vás to dostalo do finále.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Just be yourself by Petra

Miluji nákupy, dobré jídlo, cestování, svého psa a ačkoli se nepovažuji za příliš zručnou, baví mě vyrábět různé maličkosti. A o tom všem a mnohem víc je můj blog.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.