24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Zimní péče o vlasy

14.01.2013
labradoora
Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví :) Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace :)

Jak pečovat o vlasy v zimě

Zimní péče o vlasy


Stejně tak jako v létě, i v zimě, kdy teploty dosahují extrémů a vlasy trpí přechody z vyhřátých místností ven do mrazu, je potřeba o vlasy pečovat trochu víc, než obvykle. Dnes vám přináším pár tipů, jak přežít zimu bez lámání vlasů, jejich elektrizování a poškození mrazem :)


1. Hydratujte, ale doma! Mráz umí vlasy neskutečně vysušit. V zimě je potřeba dát vlasům napít, vybavte se tedy hydratačními spreji, maskami, kúrami. Ale – nikdy nechoďte s vlhkými vlasy ven. Nejen, že riskujete pořádné nastydnutí, ale taky nevratné poškození vlasů, kombinace vlhkosti ve vlasu a mrazu je hotová poprava pro vlasy – mráz je potrhá.

 

2. Když to půjde, schovávejte vlasy pod kabát, šálu, šátek. Nenechte je přímo vystavené mrazu, poletovat ve větru a otírat se o oblečení. Nebo si aspoň vlasy sčešte do drdůlku nebo copu.

 

3. Pokud není nutné upravovat horkým vzduchem, po umytí nechte vlasy přirozeně uschnout. Nepřesušujte je zbytečně fénem, natož žehličkou, dopřejte jim, aby si udržely tolik vláhy, kolik potřebují. Tohle je dobrá prevence elektrizování vlasů, kterému se v zimě mnohé z nás nevyhnou, mě nevyjímaje.

 

4. Nezapomeňte na olejíčky do konečků vlasů – regenerují, udržují potřebnou míru vlhkosti, brání před poškozením. Samozřejmě je opět nanášejte do vlhkých vlasů, nejlépe po umytí.

 

5. A nakonec – pitný režim je alfou omegou zdravých a odolných vlasů, takže nezapomínejte na dodržování pitného režimu ani v zimě :) V zimě nás to nenutí pít tolik, jako když jsou horka, ale mráz a přetopené místnosti jsou kolikrát větší peklo než ostré slunce.

 

Mějte se krásně :)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

labradoora

Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.