24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Matkou v šesnácti

14.10.2013
LauraDitas
Ahojky :) jsem mladá slečna z Vysočiny, která se ráda zajímá o kosmetické výrobky. Ráda nakupuji a píši recenze o produktech, které jsem zakoupila. Make-up je můj koníček a proto jsem založila svoji stránku , kde se chci plně věnovat svým čtenářům. :)

Matkou v šesnácti

Matkou v šesnácti

Když si vzpomenu na dobu, kdy mi bylo čerstvých 16 let ,chodila jsem do prvního ročníku střední školy v Olomouci a má spolužačka Marie byla tehdy těhotná a dnes má deseti letého syna, nevěřila bych, že čas utekl jako voda.      V dnešní době jsou dívky nezodpovědné a i když jim rodiče říkají, ať si dají pozor, ať berou antikoncepci nebo používají ochranu s přítelem, tak si myslí, proč by nám měli máma a táta radit, když to vše víme, ale jak na potvoru se vždy něco zvrtne. 

Chtěla bych Vám povyprávět o tom, jak to bylo pro mou kamarádku těžké, když zjistila, že je těhotná. Všichni se museli smířit s tím, že se jejich život otočí naprosto jiným směrem, než plánovali. Ale vraťme se na samotný začátek, jak to vše začalo.

Já a moje kamarádka Marie spolu kamaradíme už dvacet let. Chodily jsme spolu do školky, na základku a na střední školu. Byly jsme obě upovídané a vždy jsme si našly téma, o kterém jsme i hodiny diskutovaly. Když jsme se dostaly na střední školu, přály jsme si, abychom byly spolu ve třídě. Také se tak stalo, což nám udělalo velkou radost, že tam máme někoho, koho dobře známe. Rády jsme se spřátelily i s ostatními spolužáky a byla jsme dobrá parta. 

Marušku se v té době hodně zajímala o módu, co se nosí a chtěla se klukům líbit. U nás ve tříde to byli spíše ještě mladá jelítka, která se neuměla vyžvejknout.  Já byla takový malý šprt, kterého zajímalo jen učení a svého prvního kluka jsem poznala až za 3 roky. Chtěla jsem se věnovat pouze škole a dostudovat, což byla moje priorita. Mája byla opakem a zamilovala se do mladého učitele, který nás tehdy učil matematiku. Dejme mu jméno třeba Radek. Byl vysoký, měl hnědé oči a krátké vlasy a jeho tělo bylo samý sval. Také spousta holek na škole z něj byla unešena a na jeho hodiny se vždy těšila, hlavně Maruš, která ho ráda pozorovala a kolikrát usnula na vavříncech, když ji položil matematickou úlohu. Když se mi svěřila, že je asi zamilovaná, tak jsme vymyslely, že bychom chodily na doučování matematiky, aby mohla svého idola opět vidět a něco se naučit. Náš mladý pan učitel měl přátelský přístup a snažil se nám látku vysvětlit. Marušce se začalo v matice dařit, ale vždy to tak nebylo. Tak ji napadlo, že by poprosila Radka, aby ji soukromně doučoval. Držela jsem ji pěsti, aby ji to vyšlo. Po každém doučku mi ráda povídala, jak to probíhalo. Zprva vše bylo v pořádku a po pár hodinách matematiky začala mít k učiteli blíže. Nebyla v tom sama a i Radek k ní něco cítil. Při dalším doučování to mezi nima začalo jiskřit. Což pro učitele na střední škole není zrovna dobré. Věděla jsem o tom jenom já a tak to i zůstalo až do dneška. Ze soukromých hodin se staly zamilované večeře a pozvání do kina. Mladý učitel měl svou žačku velice rád a ve škole si dávali oba pozor, aby se na to nepřišlo. Vše procházelo hladce až jsem se sama divila, že to neprasklo, což bych nechtěla. Jednoho dne ji Ráďa pozval k sobě na večeři a Marie samozřejmě ráda přišla. Po dobrém jídle a víně skončili oba v pelíšku a milovali se až do pozdních hodin. Druhý den posnídali a Radek odvezl Máju domů. Následně po tom mi vše vyprávěla a já jsem byla ráda,že je zamilovaná, ale měla jsem strach z toho, aby se to neprovalilo a neměla tak ona a její přítel problémy. 

Ve škole vše probíhalo hladce, což bylo důležité, protože Marušce na Radkovi záleželo a nechtěla, aby měl kvůli ní nepříjemnosti a nevyhodili ho ze školy. Po pár týdnech moje kamarádka zjistila, že nedostala menstruaci a měla zpoždění tři týdny. Tak jsem ji poradila, ať si udělá těhotenský test. Samozřejmě vyšel pozitivně což nebylo pro mladou 16nácti letou dívku zrovna vhodné. Nevěděla co dělat a tak kontaktovala svého přítele a řekla mu, že čekají dítě. Nebyl z toho zrovna nadšený, ale snažil se jí pomoci. Nejhorší pro ty dva bylo říci to jejím rodičům. Její maminka pracovala jako krejčí, která měla svůj salón a táta byl vyučený elektrikář a tak chtěly, aby z dcery něco bylo. Dokážete si představit, jak asi její rodiče zareagovali, když se něco takového dozvědí. Po opatrném sdělení byl nejdříve řev, ale pak její rodiče usoudili, že na potrat nepůjde, protože jim bylo líto, aby o miminko přišla. A aby mohla mít v budoucnu ještě rodinu, tak ji nechtěli posílat na potrat. Radek byl formát a její rodiče požádal, aby si Marušku o dva roky později, kdy ji bude 18náct let mohl vzít za manželku a dopředu ji po pár dnech daroval i zásnubní prstýnek. Moje kamarádka chodila nadále do školy, ale mladý učitel ze zaměstnání odešel a šel učit jinam, protože mu na jeho lásce záleželo a nemohl si dovolit, aby to prasklo. Oba dva bydleli spolu a Marie časem přerušila studium, aby se mohla věnovat s přítelem budoucí rodině. Hodně jim pomáhali rodiče, což jim mnohé usnadnilo.

Když se kamarádce blížila doba porodu, měla starch, aby vše vyšlo, jak chtěla. Maminka ji se vším pomáhala a nabídla se jí, že ji po narození dítěte naučí, jak se o malého prcka starat. Radek měl o svou přítelkyni strach a tak pro ni dělal první poslední, aby byla spokojená a nic ji nechybělo. O několik dní později přišel na svět malý Jan, který se měl čile k světu a rodinu ještě více zmelil dohoromady. Maruška, Radek a jejich malý Honzíček byla spokojená rodinka, ale i když vše vypadalo, že to budou mít těžké, dalo se to zvládnout i s pomocí rodičů. O dva roky později se Maruš vdala a  dnes už s Radkem mají další přírustek. 

Tím jsem chtěla poukázat na to, že i když se něco takového stane, vždy je nějaké řešení a nemusí to být vždy potrat. Což je lepší varianta, aby mladá slečna mohla dostudovat, ale je to na každém z nás, jak si život zařídíme. Jak říkávala moje babička: " Každý je svého štestí strůjce." 

Tento článek je podle pravdivé události, ale postavy mají jiná jména a místa jiné názvy. Doufám, že se Vám článek líbil, a že Vám opět napíši něco zajímavého ze života.

Přeji Vám krásný  den.

 

Vaše Laura Ditas 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

LauraDitas

Ahojky jsem mladá slečna z Vysočiny, která se ráda zajímá o kosmetické výrobky. Ráda nakupuji a píši recenze o produktech, které jsem zakoupila. Make-up je můj koníček a proto jsem založila svoji stránku , kde se chci plně věnovat svým čtenářům.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.