24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Ovládni svůj čas!

28.05.2015
MadeGirl
Jsem náctiletá blogerka, která touží být novinářkou, protože moc ráda píše. Tak si řekla že blog by pro ni byl úžasná zkušenost :).

Ráno se vzbudíš a nechce se ti z postele už jen kvůli tomu co dnes musíš zvládnout? Celý den pak nestíháš, lítáš od jedné věci k druhé, chodíš pozdě a večer nemáš energii ani pomalu na to si přečíst kus knížky nebo časopis? Tohle zná asi každá z nás, ale jak se s tím vypořádat?

První volbou je diář. Postačí i malý bloček nebo lísteček. Možností je spousta. Stačí si na něj napsat kolik toho musíš ten den zvládnou ať to hezky vidíš. Den si rozvrhni. Jako první napiš (a udělej) ty nejnáročnější činnosti, abys na ně nebyla poté moc unavená. Také vyřaď zbytečnosti. Pokud si musíš uklidit pokoj před zítřejší navštěvou sestřenky nemůžeš v ten den nakupovat s kamarádkou, zvláště když zítra píšete ze zemáku. Udělej si vlastní režim.

Jestli se ti stane že se s kamarádkou na něco domluvíš a najednou ti do toho něco vleze, nesnaž se vše stihnou a radši se kamarádce omluv, určitě to pochopí. Omluvit se, ale musíš včas, aby si kamarádka mohla svůj čas také dobře rozvrhnout. Stejně tak buď tolerantní ke své kamarádce pokud nestíhá. Např. ji nabídni pomoc. Určitě bys ji taky někdy ráda přivítala. Neboj se o ni požádat a pokud ti někdo rád pomůže tak si z něj neudělej vlastního otroka! :)

,,To zvládnu později, teď se mi nechce." STOP prokrastinaci!
Stop čemu? Prokrastinace je chronická tendence odkládat své povinnosti na později. Z těch úkolů co  už několik dní nebo týdnů odkládáš si, ale čím dál víc vynervovanější a otrávenější. Přitom to nemusí být tak hrozné. Nezveličuješ si to? Třeba to potrvá max.půl hoďky a máš to z krku. Nic neodkládej!

Říkej ne!
Je sice hezké že nedokážeš odmítnou prosbu o pomoc od tvých blízkých, ale nepotřebuješ pak spíše pomoc ty? Zamysli se nad tím a zbytené věci, když máš plno práce, odmítej!

Nerozptyluj se!
Je sice milé že ti kamarádka napsala ,,Jak se máš?", ale nemůže to počkat na později? Zbytečně se rozptyluješ a na práci tak budeš potřebovat více energie a úsilí!

Nezapomeň na odměnu!
Nechce se ti do úkolů a radši by si šla ven za kamarádkou? Mysli na to že, když si úkoly uděláš teď, večer se třeba koukneš na super film, přečteš knížku nebo omrkneš FB. Rozhodnutí je jen na tobě!

MadeGirl

Komentáře

Bodka 02.12.2015 20:07

Velmi aktualny clanok, naucit sa rozumne si zorganizovat cas, je velmi mudre rozhodnutie. Nedavno bezal jeden zaujimavy spot, kde mladym zenam radili damy na dochodku, akoby nalozili s casom dnes. Jedna z nich zdoraznila, ze by si kazdy den zapisala co nemusi urobit (tak by sa vyhla nepodstatnym veciam). (a ani som nevedela, ze existuje aj presny vyraz na sustavne odkladanie si povinnosti na zajtra). ...a rozhodne pis dalej, aby sa tvoj sen stal skutocnostou.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

MadeGirl

Jsem náctiletá blogerka, která touží být novinářkou, protože moc ráda píše. Tak si řekla že blog by pro ni byl úžasná zkušenost .


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.