24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

K čemu je dobrá chlorella?

17.04.2015
Michaela M
Pojďte a pomozte mi projít trnitou cestičkou změny životního stylu, čekají vás články o všem možném i nemožném. Zvu vás nakouknout do mého bláznivého světa :)

Každý, kdo se alespoň trochu zajímá o zdravý životní styl se už s tímto zázrakem určitě setkal. Víte ale k čemu je chlorela dobrá?

Celým jménem chlorella pyrenoidosa je sladkovodní řasa, která spadá do kategorie zelených potravin. Tyto potraviny mají pro tělo dva důležité úkoly a to je sytit a čistit. Jedná se o unikátní biopotravinu, nikoli pouze o samostatný vitamín nebo minerál i když ji většinou můžeme potkat ve formě nemilevypadajících zelených tabletek. A proč je vlastně pro tělo tak prospěšná a důležitá?

Stejně jako většina ostatních zelených potravin totiž podporuje odvádění toxinů z těla, podporuje trávení, osvěžuje dech a je v ní plno vitamínu, minerálů a antioxidantů. Úvod máme tedy za sebou a teď se podíváme na některé konkrétní prospěšné účinky a vrhneme se konečně na to zajímavé.

Co pro sebe tedy dělám, když se rozhodnu užívat chlorellu?
- detoxikuji organismus
- podporuji krvetvorbu
- napomáhám si v prevenci proti onkologickým onemocněním
- hlídám si hladinu cholesterolu
- regeneruji játra (což občas potřebuje každý z nás)
- zásobuji tělo antioxidanty jako je betakaroten či vitamín B
- neutralizuji Ph v těle
- omezuji výskyt plísní
- udržuji svoji nervovou soustavu v dobré kondici
- čistím si trávicí ústrojí

Je to pro vás ještě pořád málo? Za zmínku tu potom stojí významný růstový faktor, také obsažený v chlorelle, který mimo jiné podporuje množení buněk v těle a tím mu napomáhá k rychlé regeneraci po zranění, operaci či ozáření.

A další významná složka tohoto zázraku je chlorofyl. Zelené barvivo, které dodává tělu více kyslíku, čistí krev a hlídá krevní tlak.

Tak to je můj malý výcuc z benefitů, které nám chlorella může přinést. Doufám, že nebyl moc odborný, protože ani mě se tyto odborné texty nechtějí číst, natož pak psát. Zvážení, jestli chlorellu papkat je pak už na každém z vás. Ale za mě jedno velké ANO :)M

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Michaela M

Pojďte a pomozte mi projít trnitou cestičkou změny životního stylu, čekají vás články o všem možném i nemožném. Zvu vás nakouknout do mého bláznivého světa


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.