24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Zaměřeno na péči o suchou pleť

05.08.2013
MisaStyleBook
Jmenuji se Míša, studuji vysokou školu, miluji nakupování, kosmetiku, módu a vše s těmito věcmi spojené. Založila jsem si blog, který se věnuje ženským záležitostem a radostem, které dělají náš svět veselejším.:)

Článek o suché pleti a její péči.

Dnešní článek bude zaměřený na péči o pleť, konkrétně o suchou pleť, protože ji mám i já, a chtěla bych se tak s vámi podělit o mé postřehy a tipy.

Suchá pleť může být způsobována mnoha faktory. Mezi ty hlavní patří dědičnost, stres, špatná výživa a užívání léků. Další příčinou může být dlouhodobější pobyt na suchém nebo velmi chladném vzduchu, horká a dlouhá sprcha, které vede k tomu, že přirozená masná struktura kůže ochabuje. V neposlední řadě má na suchou kůži vliv opalování a sluneční záření.

No, abych pravdu řekla, u mě je to způsobené dědičností a vlivem léků. Určitě jste si všimli, že se v zimě na sychravém vzduchu pokožka vysušuje a mohou vznikat i pupínky a červené flíčky z podrážděné kůže. Také jsem jednu dobu měla brigádu v obchodě v mléčném oddělení, kde na mě neustále působily chladící přístroje a tím studeným vzduchem jsem měla hodně suchý obličej, až tak, že když jsem přejela po pleti, opadávaly suché šupinky.
Suchá pleť má nevýhodu v tom, že vypadáte hrozně unaveně. Působíte dojmem, že se o ni nestaráte, a přitom používáte miliony přípravků. Vypadá matně, bez života a bez přirozeného lesku. Je suchá až drsná na dotek, není vůbec pružná, je spíše taková scvrklá a napnutá.

Moje tipy pro suchou pleť:
- používat sprchové gely s olejem, které vaši pokožku zvláční
- vyhněte se klasickým mýdlům ---> vysušují
- sprchujte se krátce, a spíše vlažnou vodou
- po koupeli se namažte oblíbeným tělovým mlékem
- neustále hýčkejte pokožku hydratačními krémy
- používejte neparfémované přípravky na pleť i na tělo
- odličujte se pleťovými mléky či micelárními vodami
- omezte kofein, alkohol a hodně pijte vodu, ta totiž dodá pleti vláhu
- horko vysušuje kůži, proto to nepřehánějte s opalováním ani horkou sprchou
- jednou týdně si dopřejte peeling pleti i těla, zbaví vás tak staré, šupinaté kůže

Moje péče o pleť:
Má pleť je neustále suchá, proto jí musím dopřávat hydratační péči každý den. V poslední době se líčím často a výrazně, to znamená, že používám korektor, pudr, tvářenku, řasenku i tužku na oči. Pleť je tudíž výrazně namáhaná, a musí se denodenně ošetřovat.

Ráno:
Ráno stáhnu nečistoty z pleti tonikem od značky Lilien, který je určen pro suchou a citlivou pleť. Tonikum chrání pleť před nepříznivými vlivy prachu, špíny či bakterií, šetrně ošetřuje pleť a zbavuje ji odumřelé kůže. Tonikum se používá ráno, neboť vám zatáhne póry, není vhodný na noc, protože v noci musí obličej dýchat.
Před nanesením jakéhokoliv "vylepšováka" si vždy namažu celý obličej klasickým krémem od Nivea. Do pleti se úplně nevstřebá, hůře se roztírá, ale zato pleť zanechá skvěle promaštěnou. Já ho vždy přetřu pudrem a mám pleť krásně hebkou a matnou. Zařadila bych ho mezi těžší krémy, opravdu až k máslu.
Podle mě se krém hodí pro všechny typy pleti, i na tu citlivou. Mám hodně suché lokty s vystouplými pupínky, a na ně je taktž vhodný. V zimě je to favorit číslo 1. Doporučuji si ho pořídit, vyrábí se v různě velkém balení. V malém balení ho nosím neustále v kabelce.

Večer:

Odličuju pleť mlékem Lilien a na oči používám micelárku značky Blanchtte B.
Odličovací mléko pro suchou a citlivou pleť dobře odstraňuje make-up, nedoporučuji na oči, štípe a ani je dobře neodlíčí. Obsahuje aloe vera, které zklidňuje pokožku.
Micelární odličovací voda  má zklidňující účinky, je dermatologicky testovaná a obsahuje kyselinu hyaluronovou. Je ale vhodnější na oči, na obličeji mě svědí a kouše, takže nebude hypoalergenní, jak výrobce tvrdí. Na očích mi nevadí a dobře odlíčí i voděodolný make-up. Oči po ní vůbec nejsou ulepené ani podrážděné, vysušuje minimálně, i tak je vhodné použít zklidňující krém na oči.
Po této odličovací proceduře přichází na řadu noční krém. Používám mandlový krém od Bio cosmetics na velmi suchou a citlivou pleť. Jedná se o český výrobek, takže za mě super. Obsahuje olej ze sladkých mandlí. Krém používám na noc, protože s olejem je mastnější, a trvá déle, než se do kůže vstřebá. Odměnou je pro vás lesklá a vláčná pleť. Také obsahuje glycerin, allantoin, panthenol, minerály, vitamin A a E, a také UV filtr.
Krém příjemně voní, olej je mastný tak akorát. Tento krém doporučuju pro ty, co chtějí zvláčnit svou suchou pleť, funguje totiž jako zázrak spolu s Nivea krémem.

Jednou za týden dopřeji své pleti také peeling. Momentálně používám od firmy Synergen, koupit se dá v drogerii Rossmann. Je antibakteriální a obsahuje kyselinu salycilovou, která otevře ucpané póry a zamezí jejich dalšímu vzniku, a odstraní také černé tečky z pleti. Na obale je doporučeno používat 2x až 3x týdně ráno a večer, mě se to zdá zbytečné, jednou týdně stačí. Díky peelingu vám zmizí ucpané póry, černé tečky, odumřele kožní buňky i maz. Zničí to bakterie, které způsobují tvorbu akné a pupínků. Neobsahuje mýdlo, to znamená, že nevysušuje pokožku! Peeling nechávám působit 10-15 minut a poté ho smyju vlažnou vodu a nemažu obličej hydratačním krémem Garnier s koriandrovým a palmovým olejem.

Tohle je má každodenní rutina v péči o pleť.  Máte to podobné nebo úplně jiné? Dejte mi vědět. Mějte fajn den! :-)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

MisaStyleBook

Jmenuji se Míša, studuji vysokou školu, miluji nakupování, kosmetiku,
módu a vše s těmito věcmi spojené. Založila jsem si blog, který se
věnuje ženským záležitostem a radostem, které dělají náš svět veselejším.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.