24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Korektor, concealer, illuminator nebo highlighter??

22.09.2014
Nadiya
Blázen do dekorativní kosmetiky, začínajicí vizážistka a velký optimista, s upřimným úsměvem na tváři ;)

Korektor, concealer, illuminator nebo highlighter?? Ktery si vybrat, aby plnil co nejvic funkci a byl malou kouzelnou hulkou v kosmeticke tasticce? Pripravila jsem pro Vas mensi manual jak na to :)

Mile damy,
casto se v praci setkavam s tim, ze hledate korektor pod oci, na nedokonalosti pleti nebo na vsechno dohromady, ale pritom absolutne nevite ktery si vybrat. Preci neni zadny rozdil mezi camouflage korektorem a rozjasnovacim concealerem, mezi illuminatorem a highlighterem (Ale je!!) - naplacam vsechno pod oci, na pupinky a rozciluju se, ze to vubec nic nedela. :)

Prvni otazkou, kterou byste si mely polozit ma byt - Na co konkretne potrebuji korektor? Mam tmave kruhy pod ocima, nedokonalosti pleti (jizvy po akne, samotne akne) anebo chci mit zdravy vzhled obliceje? Uprimne, vsechny tyto vecicky, ktere maji neuveritelne slozite a divne nazvy, maji kouzelne vysledky, pokud je pouzijete na spravne partie :)

Mam tady pro Vas pripravenou slecnu (dame ji jmeno Sara), na ktere Vam ukazu jak a kam se pouzivaji tyto male zazraky :)
1. Kremove korektory/camouflage (na Sare oranzova barva)

Existuje velke mnozstvi korektoru s kremovou texturou, ktere se nanasi stetcem (nebo prstem, neni to nejlepsi varianta, ale kdyz neni zbyti :) ). Tyto korektory maji vysokou schopnost kryti a (ted pozor!!) pouzivaji se na korekci tmavych kruhu pod ocima anebo na korekci nedokonalosti pleti. Taky se pouzivaji na korekci obliceje, ale to uz je vysokoskolska matematika :))

Dalsi vec je jejich odstin. Plati zakladni pravidlo (kdyz budeme mluvit o kruhach pod ocima) - cim tmavsi mate kruhy, tim tmavsi by mel byt korektor. Pokud si koupite korektor nejsvetlejsiho odstinu, protoze mate svetlou pokozku, NIC, absolutne nic, nezamaskuje.

Na obrazku - Catrice Camouflage
Perfektni korektor - tmavy kruhy pod ocima? (vemte o odstin tmavsi, nez mate oblicej, a budete se divit co vsechno umi, mate akne - zamaskuje). Cetla jsem recenze, ze nic nedela, ze je nepouzitelny, nemaskuje, dela mapy. Blbost! Maskuje, ale pokud si koupite odstin 010 Ivory tak maximalne zjemni viditelnost akne (zjemni!! jenom zjemni). Mapy - ano, pokud mate suchou pokozku. Pak je mozne, ze mapy mit budete, doporucuji ho nanaset pred tekutym make upem na hydratacni krem (a taky v pripade, ze mate opravdu vyrazne kruhy pod ocima a potrebujete hodne tmavy korektor).

2. Concealer a Illuminatory ( na Sare zelena barva)

Nooo....totalni MUST HAVE!! Najdete svuj pravy Concealer nebo Illuminator a mejte ho pri sobe - bude to Vas osobni superhrdina :) Jaky je rozdil mezi concealerem a illuminatorem, osobne si myslim, ze zadny, je to ta sama vec, akorat jinak pojmenovana. Jejich primarni funkce je rozjasnovat oblast pod ocima (Pozor! zacina se hned ve vnitrnim koutku oka) a pridat 3D formu obliceji a zdravy lesk ( podivejte se na Saru - ta zelena fixa). Jinak daji se pouzit jako korektoty pod oci - na maskovani tmavych kruhu, ale odstin, jak uz jsem zminovala, ma byt o neco tmavsi, nez odstin Vasi pleti jinak Vam tmave kruhy spis zvyrazni, a to nechceme! (a nebojte se toho, pak na to pouzijete pudr ve Vasim odstinu a nikdo nepozna, ze Vas korektor je tmavsi).

Na obrazku - Estee Lauder Ideal Light, Guerlain Preciols Light a Alverde Duo - Concealer
Urcite vznikne otazka proc je Sara tak moc pomalovana zelenou fixou. Takhle by se meli concealery a illuminatory se pouzivat - pod oci, trosku na tvare, malinko na predni cast nosu, fajfka nad hornim rtem a malinko brada. Nanasejte na make up pred pudrem, a malinko to zjemnite prstem, aby nebylo videt, ze vubec neco na rozjasneni bylo pouzito.

3. Highlighter!! (na Sare zluta fixa)

Hrozne slovo. Moc o tom mluvit nebudu. Myslim si, ze jsou spis zalezitosti profesionalniho liceni, anebo kdyz chcete neco navic. Vetsinou maji pudrovou anebo sypkou texturu. Daji se casto najit v kombinaci s tvarenkou. Taky se casto jako Highlighter pouzivaji svetly odstiny ocnich pigmentu (MAC, Inglot). Pouzivaji se jako finalni krok Vaseho liceni (kdyz uz mate pudr a tvarenku na sobe). Male mnozstvi se nanese na tvare, nos, fajfku nad hornim rtem a na bradu. Ale plati jedno pravidlo - radsi min, nez vic, jinak se budete lesknout, coz my nechceme.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Nadiya

Blázen do dekorativní kosmetiky, začínajicí vizážistka a velký optimista, s upřimným úsměvem na tváři


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.