24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Rozmazlujte se bez výčitek, jde to!

28.05.2015
Nanabox
Ahoj, jsme sesterské duo Katka & Tereza. Náš Nanabox je lifestylový blog, kde s vámi chceme sdílet naše kosmetické a módní tipy, nové recepty, oblíbená místa a mnoho dalšího.:) ;)

Výborné, rychlé a bezvýčitkové ořechové tyčinky, které si můžete připravit sami doma, jsou skvělou alternativou k nezdravým sladkostem, když vás honí mlsná. Koukněte, jak neuvěřitelně jednoduchá je jejich příprava.


Na recept na tyto ořechové raw tyčinky jsem opravdu pyšná. Je to jedna z nejlepších sladkostí, jakou jsem kdy jedla a nic nepřeváží pocit, jako když mlsáte sladkost, která chutná nejen vám, ale i vašemu okolí a které navíc můžete sníst kolik chcete!
A nemusíte se bát – raw v názvu neznačí, že potřebujete nějaké nedostupné nebo neznámé suroviny, ani že postup bude časově či jinak náročný. K tomuto receptu mě přivedla věc, kterou známe všichni. Máte na něco chuť, nejlépe asi tak po obědě a nebo vás honí mlsná ještě před obědem. Jenže v rámci mého současného životního stylu, kdy jsou zakázány jakékoliv formy cukru a pšenice, je toto dost problém. A tak jsem našla pro mě výbornou alternativu dostupnou v každém obchodě se zdravou výživou – raw proteinové tyčinky. Jenže jako u každého raw/vegan/bio/fairtrade/zdravého atd. produktu společně s počtem přízvisek stoupá také jeho cena.  Ale jejich výhoda (kromě skvělé chuti a prospěšného efektu na zdraví) spočívá v tom, že všechny tyto potraviny si můžete vyrobit doma, takže se můžete vyhnout nejen průmyslovému zpracování, ale také pár korun ušetříte. Jen za pomocí mixéru a vlastních rukou. Protože když se podíváte na složení těchto produktů uvidíte vždy věci jako – kokosový olej, datle, agávový/datlový/rýžový/kukuřičný sirup, případně agar-agar a tak dále. Takže žádná éčka, ani suroviny, jejichž název nejste schopni spojit s formou či obsahem.
Ale už dost bylo řečí. Na přípravu cca 10 kusů báječných a hlavně domácích (=levnějších) raw tyčinek, jejichž příprava nezabere víc než 10 minut, potřebujete jen zajít do oříškárny a tam koupit:

10-12 čerstvých vypeckovaných datlí
Půl hrnku oloupaných, nesolených, nepražených mandlí
Půl hrnku nesoleného, nepraženého kešu
Hrnek nastrouhaného kokosu
Lžíci kokosového oleje (může být i míň, orientačne lžíce, aby hmota držela pohromadě)
Pečící papír
 
Všechny ingredience nahážeme do mixéru a rozmixujeme na padrť. Ani jedna z ingrediencí není tak tvrdá jako například vlašské nebo lískové ořechy, takže si myslím, že ani méně silný mixér by s tím neměl být problém. Možná bude akorát občas potřeba trochu napěchovat směs k nožům, aby se směs hezky propojila. 
Po zhruba 2-3 minutách mixování můžeme začít formovat tyčinky. Záleží na vás, jestli zvolíte tvar tyčinek, kuliček, válečků... Můj postup je takový, že na nastříhané kusy pečícího papíru o velikosti zhruba 15x15 cm vždy naložím takovou část směsi, aby zhruba odpovídala gramáži a tvaru proteinových tyčinek, na které jsme zvyklí z obchodu a pomocí ohýbání krajů pečícího papíru vytvaruju tyčinku.
Po vytvarování a zabalení tyčinek do pečícího papíru je vložíme zhruba na 30 minut do mrazáku.
A pak už bez výčitek vytahujeme z mrazáku mlsáme minimálně tři dny (protože nám doma nikdy déle nevydržíJ).
 
Dobrou chuť!
 
Vaše T. 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Nanabox

Ahoj, jsme sesterské duo Katka & Tereza. Náš Nanabox je lifestylový blog, kde s vámi chceme sdílet naše kosmetické a módní tipy, nové recepty, oblíbená místa a mnoho dalšího.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.