24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Japa shop

04.03.2013
Nicca
Ahoj! :) Jsem docela obyčejná holka, která se ráda baví módou. Ve volném čase dělám instruktorku pole-dance, téměř každý den cvičím a hledám další způsoby jak se co nejlépe zabavit. Miluju focení, líčení, výrobu DIY doplňků, retro, vše japonské a taky jsem zatížená na vlasy. :) Doufám, že Vás inspiruju jak ke cvičení, tak i v dalších směrech. :)

Když jsme jely naposledy s kamarádkama do Prahy, měla jsem konečně možnost si zajít do Japa shopu. Byla to má úplně první návštěva a měla jsem chuť vykoupit celý obchod. :) Jak to v Japa shopu vypadá a co všechno tam můžete najít zjistíte v následujícím článku.

Při vstupu mi asijský prodavač s pozdravem otevíral dveře a ochotně se ptal, jestli nechci s něčím pomoct.
Hned u vstupních dveří stála polička s rozkošnými mističkami (všechny za 58Kč), ze kterých jsem si prostě musela jednu vybrat. :) V dalších poličkách bylo ještě daleko více mističek se vzory sakury (japonská třešeň) a dalšími japonskými motivy. Málem jsem odešla s plnou taškou misek a hrníčků, ale nakonec jsem se ovládla. :D

V další poličce jsem narazila na manga knížky, ale neměla jsem tolik času abych si nějaké vybrala.. snad příště.

Při vstupu do vedlejší místnosti jsem se ocitla naprosto v jiném světě, obklopená japonskou módou v čele s lolita šaty a doplňky. Při pohledu na ceny jsem ale zase rychle utekla.
Cestou jsem ještě narazila na roztomilé deníčky a tak jsem si ten úplně nejroztomilejší hned vzala.

Nakonec jsem se kolem vějířů dostala až k potravinám.. Hned na začátku mě čekaly japonské sladkosti, na které jsem se těšila ze všeho nejvíce. :)
Nejdříve jsem přemýšlela nad oblíbenými tyčinkami Pocky máčenými v mléčné čokoládě, ale nakonec jsem si vybrala druh Panda a k tomu jedny jahodové. Další (často i hodně zlevněné) bonbónky na mě byly přece jen příliš drahé. Dát přes stovku za balíček se mi zdá opravdu hodně i na japonské cukrovinky.

Když jsem se dostala k lednicím, koukala jsem na všechny ty druhy rýžových koláčků Daifuku a přemýšlela jsem které si vybrat. Rady prodavače zněly asi takto: "Tyto jsou sezamové semínka, tyhle černé, tyhle bílé" :D Nakonec mi ještě ukázal nějaké odlišnosti ve složení a vysvětloval mi, že uvnitř je náplň z červené fazole.. Chvíli jsem si myslela že si fazole s něčím plete, ale byl naprosto přesný. :) Daifuku jsou totiž plněné fazolovou pastou.

 

Náhodně jsem si tedy vybrala 2 co nejvíce odlišné druhy a šla jsem se podívat dál.

Narazila jsem ještě na plno surovin k přípravě sushi, cukrovinky, čaje, rýžové i švestkové vína, další knížky a nakonec jsem si ještě u pokladny přibrala sushi lízátko, omotané kouskem řasy nori.

Tak a tady je můj konečný nákup (po odložení asi poloviny věcí co jsem měla v plánu si koupit):


Daifuku a sushi lízátko


Ta nejroztomilejší mistička.. a ještě k tomu ta barvička :3

PS: Sushi lízátko bylo.. no.. zvláštní :P Základ bylo obyčejné cukrové lízátko, ale řasa nori tomu dodávala chuť sushi. Chvíli mi to přišlo jako super nápad, nakonec jsem ale řasu odkousla a zbytek lízátka dojedla bez ní. :D

Fotky na začátku článku jsou z facebookové stránky Japa shopu: japa-shop Praha.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Nicca

Ahoj!
Jsem docela obyčejná holka, která se ráda baví módou.
Ve volném čase dělám instruktorku pole-dance, téměř každý den cvičím a hledám další způsoby jak se co nejlépe zabavit.
Miluju focení, líčení, výrobu DIY doplňků, retro, vše japonské a taky jsem zatížená na vlasy.
Doufám, že Vás inspiruju jak ke cvičení, tak i v dalších směrech.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.