24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Toulání se po Krétě

16.07.2015
Ouzo a chobotnice
Milovnice středomořských chutí, cestovatelka po Řecku s láskou ke knihám a archeologii ve volném čase, redaktorka na plný úvazek. Píše, fotí, vylévá, nadává, ale nikdy to nevzdává. Na Facebooku, Instagramu i Twitteru jako Ouzo a chobotnice.

Po dvou letech jsme zase vyrazili do Řecka, konkrétně na Krétu. Jak to dopadlo, co jsme viděli a co ochutnali?

Hned v úvodu bych asi měla říct, že do Řecka jsem letos jela už po jednadvacáté. Ano, není náhoda, že píšu blog zrovna o řecké kuchyni:-)) Kréta je ale jedna z mých nejoblíbenějších destinací. Tenhle největší řecký ostrov totiž nabízí všechno, co si jen vymyslíte, stačí jen přejet do jiné části a ocitáte se pořád v nových a nových světech. Máte rádi turistiku? Prošlapejte se soutěskou Samaria a užijete si dlouhý pochod v (místy) stínu vysokých skal. Vyhovuje vám rušnější noční život? Potom jeďte na sever ostrova. My s Fotografem (nick, který používám na blogu pro svého muže) jsme vyrazili na jih - tam je Kréta nejrozmanitější, nejdivočejší a člověk může zažít to, co by jinde nezažil, třeba navštívit tradiční krétskou vesničku, kde se zastavil čas (a kde, mimochodem, se pálí skvělá raki - hroznová pálenka). Nadšeně jsme objevovali křivolaké uličky, kde byly ty nejkrásnější krámky a zákoutí, hladili místní kočky, ochutnávali všechny dobroty, co nám přišly pod ruku (chobotnice, má láska) a hlavně to všechno fotili. Budu vám postupně ukazovat všechny krásy Kréty a samozřejmě přihodím i nějaký ten recept:-) Přivezla jsem si totiž dokonalé kuchařky, k těm několika desítkám, couž okupují každé volné místo v bytě:-) a hodlám se jimi provařit až k rejstříku a vás vzít na tuhle jízdu s sebou!!

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Ouzo a chobotnice

Milovnice středomořských chutí, cestovatelka po Řecku s láskou ke knihám a archeologii ve volném čase, redaktorka na plný úvazek. Píše, fotí, vylévá, nadává, ale nikdy to nevzdává.
Na Facebooku, Instagramu i Twitteru jako Ouzo a chobotnice.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.