24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Tyrkysové řasy aneb zpět do 80´

30.11.2013
PetraLovelyHair
Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování :).....

Je to už nějakou dobu, co českým kosmetickým rybníčkem zamávaly barevné řasenky. Ať už ty od Dermacolu, nebo ty od Rimmelu. Dá se ale vytvořit kompletní nositelné líčení s tyrkysovou řasenkou? No, podle mě moc ne, snad tak na párty k bazénu nebo na párty tématickou, přesto však dnes mrkneme na jedno líčení s tyrkysovýma řasama.

Jak jsem již předeslala, nositelné denní líčení s tak zářivou barvou jako je tyrkysová je vždycky kumšt a popravdě řečeno, pokud touto barvou pokryjete celé řasy, vždycky to bude vypadat tak trochu "moc", i když použijete jen černou linku. A tak jsem se s tím rozhodla nepárat a vzít to od podlahy, trochu kýčovitě v duchu 80´a udělat ještě tyrkysovou linku a růžové rty, když už, tak pořádně. Upřímně, nejsem si jistá, kam by tohle líčení bylo nositelné, ale vidím ho třeba na nějaké fotografie nebo na léto, tam se barvy snesou lépe. Protože se ale firmy vytasily s barevnýma řasenkama na podzim, vytvořila jsem líčení právě teď. Tyrkysová bude hezky ladit k očím modrým nebo čokoládovým.

 

Protože tyrkysová řasenka je výrazná sama o sobě, zvolila jsem jen nude a hnědé stíny, kterými jsem v podstatě vykreslila přirozenou konturu oka. Na horní řasy jsem nanesla dvě vrstvy tyrkysové řasenky. Osobně mám se všemi barevnými řasenkami všech značek problém v tom, že poměrně dost hrudkují a slepují a bleskově zasychají. Musíte tedy pracovat velmi rychle a snažit se řasy důkladně oddělit. Na spodní linku jsem použila tyrkysovou oční linku a naopak řasenku černou.

Pokud jsou na vás barevné řasy prostě moc, zkuste barvou jen prozářit konečky řas nebo použijte na horní řasy řasenku černou a na spodní barevnou, nasimulujte tak barevnou spodní linku.

Na sjednocení pleti jsem použila jen CC krém a tváře poprášila bronzerem. Co se týká rtů, pravděpoodně nositelnější varianta by byla s nude rty, já jsem ale v duchu 80´zvolila broskvově růžovou rtěnku, která k tyrkysové pěkně ladí, avšak dovede celé líčení na hranici kýče, který byl ovšem v této éře žádoucí.

Poslední bodem je lak na nehty a jaký jiný, než růžový?!

Co tedy říci na závěr? Nosit takové líčení běžně? Za mě ne, avšak pokusy s barevnou řasenkou mohou být docela zábava :).

použitá kosmetika:

  • CC krém Dermaheal natural beige
  • Essence bronzer 01 sun light
  • NYX stíny One night in Morocco
  • tyrkysová řasenka Rimmel
  • černá řasenka Lambre
  • tužka na oči Gabriella Salvete č. 12
  • rtěnka Lioele Dollish lipstick č. 4
  • Catrice All round concealer

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PetraLovelyHair

Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování .....


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.