24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

10 věcí, které vám zvednou náladu, když je vám pod psa

24.03.2013
Pushupka
Ve skutečném životě možná nejsem zrovna nejvýřečnější člověk a rozhodně bych se nenazývala extrovertem. Tohle ovšem o sobě nemůžu tvrdit, pokud bych měla popsat svůj psaný projev. Ve svých článcích se nechci v ničem omezovat. Píšu, co mě napadne a nemíním to mazat či přepisovat. Na svém blogu chci být sama sebou, za nic se nestydět a nic neskrývat. Když píšu, jsem upřímná, jak jen to jde. Píši o věcech, jež mi přinášejí radost, o věcech všedních i nevšedních, o tom, co rozhodně stojí za zmínku, ale i o tom, co za zmínku ani tak moc nestojí, ale prostě se mi o tom jen chce napsat. Je to přece můj blog. A vy jste na něj srdečně zvání a v komentářích můžete také napsat, co chcete a být zcela upřímní, věřte mi, je to neskutečně osvobozující. Ale žádné sprosťárny, prosím Vás ;-)

Co Vám rozhodně zvedne náladu během chvilky a co zvedá náladu mě? Načerpejte inspiraci!

Všichni občas máme takové chvíle. Takovou menší depku. Obzvláště když je venku zamračeno a ten den se nám už pár věcí zrovna nevyvedlo. A nebo třeba i jen tak. I mně je čas od času hrozně a nevím vlastně proč. Dá se vůbec takové špatné nálady zbavit? A nejlépe lusknutím prstu? Lusknutím asi ne, může vás od toho dokonce i zabolet prst a to by vám rozhodně nepomohlo. Špatné nálady se ovšem dá zbavit docela rychle. Můžete se buď pomodlit, aby vysvitlo sluníčko a nebo, což vám zřejmě pomůže pravděpodobněji, vyzkoušet některou z těchto věcí:

1. Smějte se. I když se vám zrovna v tuhle chvíli nechce, donuťte se k tomu. A nepřestávejte, vydržte s úsměvem na tváři alespoň minutu. Pak už se k tomu ani nebudete muset nutit, protože se díky napnutým obličejovým svalům do vašeho mozku dostane potřebná dávka hormonů štěstí a vaše nálada bude pozvednuta. Taky jsem někde četla, že funguje, když sevřete tužku mezi zuby, ale usmívat se mi přijde zábavnější a alespoň nebudete mít okousané tužky, to jsem nikdy neměla ráda.

2. Tančete a zpívejte. I když vám třeba ani jedno z toho moc nejde. Je jedno jestli zpíváte falešně a tančíte, jako byste zrovna měli epileptický záchvat, pokud to děláte procítěně a bez veškerých zábran, dokonale vás to uvolní a možná i sami sebe rozesmějete. Toto ovšem nedoporučuji dělat na veřejnosti, mohli byste pak třeba někoho i vyděsit.

3. Ukliďte si. Já vím, mě taky uklízení moc nebaví a rozhodně u toho nijak nejásám ani mě to nijak nenaplňuje štěstím (možná jen, když vytírám s úplně novým mopem), to, co vás ale má udělat šťastnými, není ani tak to uklízení, jako spíše ten výsledek. Nevím jak vás, ale mě uklizený stůl vždycky dokáže vykouzlit úsměv na rtech.

4. Buďte vděční. Každý z nás má něco, za co může být vděčný. A neříkejte, že vy ne. Rozhlédněte se po pokoji. Vidíte těch věcí, co máte? Postel, stůl, počítač, knihy... Mohlo se klidně stát, že nic takového mít nebudete, ne každý takové věci má. A rozhodně byste je neměli brát jako samozřejmost. Připravili byste se tak zbytečně o tu euforii, kterou pocit vděčnosti přináší.

5. Pusťte si oblíbenou hudbu. To musí zvednout náladu každému. Bez výjimky. Ale zapomeňte na písničky o nešťastné lásce, smrti, samotě, také na písničky stěžující si na naše politiky nebo písně o zkaženém jídle.

Těchto pár věcí, by mělo pomoci téměř každému. Ještě vám ale pro inspiraci prozradím, co zvedá náladu mě:

6. Listovat novým, nepomuchlaným časopisem. Občas si k němu i přivoním. Aaaah :-D

7. Napsat něco chytrého a zamyšleníhodného. A nebo něco hloupého a nic neříkajícího. Většinou se podaří spíše to druhé, ale co. Hlavně, že mě to baví ;-)

8. Lehnout si na podlahu. Taky občas máte takové nutkání? :-D

9. Zacvičit si jógu. Jak prosté! Ale více něž účinné.

10. Jelikož přišel bod číslo 10 a mě najednou napadlo více věcí, napíšu to sem najednou, abych nemusela přepisovat nadpis. Takže dále mi zvedne náladu čerstvá houska s poličanem, Frank Sinatra, plánování výletu do Londýna, hraní si s hedvábným šátkem (je tak hebký! :-D ), samozřejmě čokoláda, učení se angličtiny a bílé lambrusco. To mi zvedá náladu někdy až moc :-D Ale vážně jen občas, závislost na alkoholu by mi totiž asi moc radosti nepřinesla ;-)

Takže se inspirujte a hlavně už se nemračte, nehudrujte a hlavně nenadávejte, radši si začněte zpívat. Nebo běhat na místě. Nebo si lehněte na zem. Ale ne na zastávce, mohla by se vám zamotat do vlasů žvýkačka nebo přejetý holub.

Každopádně se mějte krásně!!!

Vaše Pushupka ;-)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Pushupka

Ve skutečném životě možná nejsem zrovna nejvýřečnější člověk a rozhodně bych se nenazývala extrovertem. Tohle ovšem o sobě nemůžu tvrdit, pokud bych měla popsat svůj psaný projev. Ve svých článcích se nechci v ničem omezovat. Píšu, co mě napadne a nemíním to mazat či přepisovat. Na svém blogu chci být sama sebou, za nic se nestydět a nic neskrývat. Když píšu, jsem upřímná, jak jen to jde.
Píši o věcech, jež mi přinášejí radost, o věcech všedních i nevšedních, o tom, co rozhodně stojí za zmínku, ale i o tom, co za zmínku ani tak moc nestojí, ale prostě se mi o tom jen chce napsat. Je to přece můj blog. A vy jste na něj srdečně zvání a v komentářích můžete také napsat, co chcete a být zcela upřímní, věřte mi, je to neskutečně osvobozující. Ale žádné sprosťárny, prosím Vás


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.