24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Narozeninové překvapení trochu jinak..

20.11.2013
Svět podle LU
Blogerka, Youtuberka, profi vizážistka, maminka 3 dětí, vášnivá požitkářka milující vše, co život nabízí. Věnuji se módě, stylu, vizážistice, líčení a především pak na svém blogu holám krev a mléko. Což jsem i já ;-)

Trochu neobvyklý článek, týkající se tentokrát jednoho krásného výletu s krásnou památkou :-)

 

Mám jednu báječnou kamarádku a ta se rozhodla mi k narozeninám dát tak trochu jiný dárek.

Vyrazily jsme spolu do Jablonce nad Nisou do bižuterního ráje. Můj dárek spočíval krom toho úžasného výletu i ve velmi složitém úkolu a to vybrat si nějaký šperk.

To víte, straka jako já, hozená do barevného moře plného korálků a kamínků! Dovedete si mě představit? Některé asi živě, že? :-D
Jelikož se má kamarádka s paní majitelkou Jitkou zná osobně z dob, kdy spolu spolupracovaly, byly jsme přijaty s otevřenou náručí.

K nalezení byly i velmi originální a extravagantní kousky. Něco pro mě :-).

 


Takže se z návštěvy stalo i popovídání u kávičky a exkurze, která mě nesmírně zajímala.
Přeci jen – komu se poštěstí podívat se do takového království?
Během našeho povídání jsem často odbíhala od kávy, protože tisíce cingrlátek mě prostě nenechaly v klidu. Pobíhala jsem sem a tam, připadala jsem si jako malé dítko v cukrárně. Samozřejmě nechyběly výroky typu „jé“ a „ách“. :-D
Kdybych mohla, odvezla bych si půlku jejich vlastnictví. Já jsem prostě šílená straka! Jak jsou někde kamínky a blýská se to, je se mnou ámen :o).

 

 

Tato židle, posetá kamínky, kterou si sami vyráběli, mě doslova uhranula :-).

 

Moc mě zajímala i minulost firmy, protože prý kdysi vše kompletovali doma, doslova na koleni, v obýváku, v garáži a tak dále. Obdivuju každého, kdo začíná z ničeho a jde si za svým cílem, leckdy velmi trnitou cestou. I já o tom vím své ;-).
Dnes mají už úctyhodné prostory  a sklady s miliony korálků. Netušila jsem historii této firmy, ale když jsem viděla polovinu rodiny, jak pobíhá po firmě, zahřálo mě to u srdce. Málokdy člověk vidí, že rodina umí spolu tak fungovat.
V dobu, kdy jsme tam s kamarádkou byly, se chystali na výstavu (tuším, že do Milána) a musím říct, že jsem trošku záviděla ten shon. Kdepak, trávit pracovní čas v takové kráse, to by bylo něco pro mě :o).
Až na to, že bych tak nechala každý měsíc výplatu.

Však jste asi viděli mé video  jak skladuji svou bižu, ne?   

 

Vybrala jsem si nakonec překrásné náušnice ze Swarovski komponentů, ve velmi zvláštní a nevšední temně modré barvě, která hází různé odlesky.

 

Samozřejmě jsem neodolala a koupila si ještě dvoje náušničky sama. Menší, ale krásné. Teď, na podzim a v zimě přeci jen sahám raději po menších, protože se mi nepletou do šál a šátků.

 


Při odjezdu jsme ještě dostaly na památku nádherný pilníček.

 

Nasála jsem v této firmě úžasnou atmosféru a připadala si, jako bych byla doma. Firma JSB bijoux je velkoobchod, ale své zboží prodávají v mnoha prodejnách, po celé ČR.
Kdybych nedělala profesi, kterou dělám, dovedu si představit jít i tímto směrem, vzhledem k tomu, že bižuterii vyrábím sama a moc mě to baví.


Děkuji paní majitelce Jitce, že nás tak familiárně přijala a děkuji mé báječné, těhulinkové kamarádce za dokonalý a originální dárek k mým narozeninám.

Před návratem domů jsme zajely na kozí farmu, kde jsme si daly úžasný tříchodový oběd, nakoupily ve firemní prodejně čerstvé kozí a ovčí sýry a frčely domů.

Byl jeden z nejkrásnějších dnů tohoto podzimu, teplý a slunný a užily jsme si ho dokonale. Ale byl velmi krátký, tak jako každý z těch, kdy jsme spolu. ;-)

Kdykoli si ty náušnice vezmu na sebe, vzpomenu si…a takovéto maličkosti jsou něco, co mi dokáží zpříjemnit celý den.

Mají totiž vzpomínku, srdce a duši.

 

Krásné dny všem.

Vaše LU

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Svět podle LU

Blogerka, Youtuberka, profi vizážistka, maminka 3 dětí, vášnivá požitkářka milující vše, co život nabízí. Věnuji se módě, stylu, vizážistice, líčení a především pak na svém blogu holám krev a mléko. Což jsem i já


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.