24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Just three of us

17.10.2012
Sweetnothing
Hi, I am Aneta. Student, blogger passionate about fashion, photography, beauty and travel.

3 street-style fotografové, jejich blogy a nekonečné množství inspirace. Kde se vzali?

Jsou tři, ne však bratři. Co má společného jeden Kanaďan, Američan a Švýcar. Jména Tomy, Scott, Yvan. Blogy Jack&Jil, The Sartorialist, Facehunter a čísla 28, 35,44? Jako první, co vám utkví v paměti je nemalé charisma, styl kolující v krvi, originalita a zcela jistě vášeň pro fotografování. Nicméně tím nejdůležitějším je zařazení do kategorie nejlepších street-style fotografů dnešní doby.

Seznamte se....

 

Když Scott Schuman publikuje svůj první post na blogu The Sartorialist v roce 2005, inspirací mu je rybí trh v New Yorku, kde fotí skutečné lidi, zaměřuje se na originálně oblečené chodce a na svém blogu tyto fotky prezentuje. Ve stejném roce začíná svůj blog Jack&Jil i jednadvacetiletý Tommy Ton, který se taktéž zaměřuje na každodenní styl, s tím rozdílem, že ne v New Yorku, ale v Torontu a také tím, že ho oproti Scottovi ještě hřeje mládí. Yvan Rodic svůj blog Facehunter zakládá s ročním zpožděním, což však neznamená, že by jeho tvorba byla o krok pozadu.           Kariéra těchto fotografů však nezačíná "pouhým" založením blogu, i když jí blogy  značným způsobem k růstu přispěli.

          Scott Schumann vystudoval textilní průmysl s vedlejším zaměřením na konstrukci oděvů a před založením blogu vedl showroom pro nadějné mladé designéry. Yvan Rodic studoval komunikaci v Lausanne a poté pracoval jako copywriter pro reklamní agentury  v Ženevě. Pro Tommyho Tona byl vlastní blog velkou ambicí, a díky němu absolvoval kurzy digitální fotografie.

 S narůstající slávou a světovou oblíbeností se tito tři fotografové začali čím dál tím více zúčastňovat módních akcí, Fashion Weeků , zasedat v prvních řadách světových přehlídek a fotit kampaně do módních časpisů. Yvan se, ale nesoustředil zdaleka jen na módní svět, je především znám svým cestováním nejen po světových metropolích, kde se zaměřuje na lidi, nikterak známé, však svým stylem a vkusem zajímavé.

 

Pokud bych měla u každého z fotografů vytyčit, to, co se mi na jeho fotkách líbí nejvíce, mám jasno.

U Scotta Schumena je to schopnost zachytit ženskost a jistou módní sexualitu.

The Sartorialist

Tommy Ton je pro mě král detailu a zachycení osob v pohybu.

JAK & JIL

 

Yvan Rodic je symbol nenucenosti a volnosti. Když vidím jeho fotky, představjui si jak lidem řiká: „Dělejte si co chcete, stejně budete vypadat skvěle.“ Přitom je Yvan znám svou precizností při focení, kdy vždy hledá ten pravý záběr, s kterým musí být spokojen.

http://yvanrodic.com/

Face Hunter

Veškeré probíhající projekty, kampaně a výstavy fotografů hledejte na jejich blozích, či facebookových stránkách. A pokud máte jako já pocit, že vám nestačí na všechny ty fotky jen koukat přes monitor počítače, můžete si objednat knihy fotografů, kde toho moc nenačtete, ale všechny ty dechberoucí fotky mít pohromadě za to přeci stojí.

 

The Sartorialist : Closer « The Sartorialist

Face Hunter: Amazon.co.uk: Yvan Rodic: Books

Komentáře

Kaira 17.10.2012 14:15

Wau krásný článek, dávám do oblíbených

laloli 19.10.2012 12:41

Tohle se ti moc povedlo. Konečně to není jen nudný, přepsaný životopis!

Sweetnothing 19.10.2012 13:01

Tvůj styl psaní mě prostě baví!!

Sweetnothing 19.10.2012 13:03

předchozí komentář samozřejmě neměl být pro můj článek

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Sweetnothing

Hi, I am Aneta. Student, blogger passionate about fashion, photography, beauty and travel.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.