24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Silikony v kosmetice? Prosím, Ne!

07.12.2012
Tess
Vítejte na mé stránce! Jmenuji se Tereza je mi 21 let. Bydlím v České republice. Studuji na univerzitě a ve volném čase ráda cvičím fitness se svým přítelem a zajímám o kosmetické přípravky, které opravdu fungují! Myslím si, že jsem velice kreativní a ctižádostivá, co se týče informací a zajímavostí. Inu, posuďte sami! :o)

Silikony v kosmetice

Silikony v kosmetice?

 

Nedávno jsem se zamyslela nad docela zásadní věcí. Co jsou to silikony v kosmetice.  Jaký vliv mají na naše zdraví?  To vše Vám zde uvedu.
Silikony

Jistě všichni znáte pojem „silikon“, ať už ze sálů plastických chirurgů nebo z prodejny pro domácí kutily. Co ovšem je přesně ten silikon?

Všechny názvy které obsahují koncovku –icone nebo –icon jsou silikony (př. Dimethicone, Cetyl Dimethicone Copolyol, Polymethicone a další. Jsou stálé a proto nejsou tolik mastné- nezanechávají na naši pleti mastnotu a rychle se vstřebávají. Co se týče šamponu, poskytují nám ten známý efekt "zářící barvy" a naše vlasy se tak lesknou.

 


Čím nahradit silikony?

Například přírodní kosmetikou, která silikony nahrazuje jobovým olejem. Skvělou verzí bez silikonu je šampon Pure Fresh od Balei, který neobsahuje ŽÁDNÉ silikony.

 

Problém?


Z hlediska lidského zdraví a přírodního prostředí zde převažují nevýhody.

Silikony jsou našemu tělu naprosto cizí, nedokáže je nijak odbourat. V tomto ohledu představují ekvivalent křemene, který bychom si také asi do pokožky nevtírali. Silikony zůstávají na pokožce velmi dlouhou dobu, postupně ji zanášejí a pleť pomalu přestává vytvářet vlastní tukovou vrstvu. Stává se suchou a my musíme silikony používat stále dokola. O to přece výrobcům jde. Navíc jejich výroba je všechno, jenom ne ekologická

 

http://withtess.blogspot.cz

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Tess

Vítejte na mé stránce!

Jmenuji se Tereza je mi 21 let. Bydlím v České republice. Studuji na univerzitě a ve volném čase ráda cvičím fitness se svým přítelem a zajímám o kosmetické přípravky, které opravdu fungují! Myslím si, že jsem velice kreativní a ctižádostivá, co se týče informací a zajímavostí. Inu, posuďte sami! :o)


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.