24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

ORGANIZING YOUR TIME

19.08.2015
Vasko Journal
Ahoj, jmenuji se Vasko. Na tomto blogu najdeš mé malé zážitky, fotografie, kresby, grafiku a také si popovídáme na různá témata.

Co když klasické diáře nepomáhají organizovat nás čas? Systém Bullet Journal vám pomůže!

Nejdražší měnou, kterou v životě platíme, je čas. Vždy jsem kupoval nejrůznější diáře, snažil se zapisovat každý den, ale nic z toho mi nepomohlo. Místo toho, abych vyhazoval peníze za nějaké diáře, jsem se rozhodl najít systém, který mi sedne. Navštívil jsem kanál jedné ruské youtuberky (Anastacia Kay). Její kanál měl spoustu videí o organizaci a podobně. Mě však nejvíc zaujal systém Bullet Journal. V čem spočívá a jak jej používat si dnes vyjasníme.

Tento způsob zapisování svých plánu vymyslel designér z New Yorku Ryder Carroll. Z mého pohledu je to nejjednodušší způsob. Vše co potřebujete je tužka a blok. Můžete zvolit linkovaný, tečkovaný zkrátka takový, na jakém se vám píše nejlépe. Osobně doporučuji Moleskine. Nebudu vám rozepisovat celý systém, napíšu vám jen to, co používám já. 

Doporučuji nepsat hned na první stránku sešitu. Vynechte jednu, nebo dvě. Začneme z levé. V horní části si nadepište měsíc a rok. Pak svisle dolů, na kraji si napište čísla a dny v měsíci. Na pravé straně si udělejte měsíční to do list. Můžete si také vymyslet nějaké symbolické zkratky. Například čtvereček pro nákup, nebo kolečko pro sraz. Pak už je vše velmi jednoduché. Pište své plány ke každému datu. Výhodou tohoto systému je, že nevyčerpáváte mnoho místa a co je nejdůležitější, všechny plány máte na jedné straně a nepotřebujete pořád listovat. Celý systém najdete na bulletjournal.com.

Snad jsem vám trochu pomohl, Vasko.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Vasko Journal

Ahoj, jmenuji se Vasko. Na tomto blogu najdeš mé malé zážitky, fotografie, kresby, grafiku a také si popovídáme na různá témata.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.