24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jarní detox a jak na něj

21.04.2015
Wikira
Ahoj, vítám vás na svém blogu o kosmetice, která je mou vášní a pomalu se stává mou závislostí :) Ráda se s vámi podělím o svoje zkušenosti v beauty oblasti, oblíbené kosmetické značky, obchody a eshopy. Najdete u mně také knižní typy.

Krásný den, vítejte u povídání o jarní detoxikaci a to nejen těla.

Každé jaro si říkám, že je vhodná chvíle na detoxikaci organismu. Média ji doporučují a zřejmě má své opodstatnění. Zvlášť, když se zamyslím nad svou životosprávou. Proč si jednou za rok trochu nepročistit tělo? Protože to není úplně jednoduché z následujících důvodů:

1. Mnohokrát jsem plánovala detox formou diety. Prostě se na pár dnů vzdám cukru, masa, mléka a obilovin a budu jíst o to víc zeleniny. Ať si zažívání odpočine a může se čistit. Jenže je hrozně těžké něco takového dodržovat, pokud máte normálně fungovat v práci a doma. Toto předsevzetí mi vydrželo do prvního pozvání na večeři nebo do víkendu. Co si budeme nalhávat, při detoxikační dietě máte hlad.

2. Udělala jsem ústupek a říkala si, že budu aspon pár dnů pít bylinné detoxikační směsi. Zkoušeli jste někdy tyto nápoje? Často obsahují pampelišku a kopřivy a mají šílenou hořkou chuť. Několikadenní pití těchto odvarů zvládne podle mně jen člověk s velmi pevnou vůlí.

3. Říkám si, že zkusím aspoň tablety. Jenže přidu do lékárny, kde je k detoxikaci celý regál. Co si vybrat? Lékárnice radí firmu, která je líp platí a já sama fakt nevím. Takže radši nechci nic.

Takže když přijde někdo s tabletou za rozumnou cenu, která obsahuje samé dobré věci, stojí to za uváženou. Píšu dobré věci, protože jsem o všech složkách Tree3chlorella už slyšela odjinud. Řasa chlorella je celkem populární nejen pro detoxikaci organismu, zelený čaj je staletími prověřený antioxidant, obránce zdravých zubů atd a poslední složka kurkumin je u nás také známá, hlavně u indicky orientované kuchyně. Tablety tedy vypadají jako dobrý nápad na bezbolestnou detoxikaci a myslím, že není problém kůru dodržet.

Ještě bych k tématu jarního detoxu ráda dodala, že ho nemusíte dělat jen uvnitř. Je velmi dobré provést detox i v ostatních oblastech života a bytu. Jako milovnice kosmetiky si projdu svou sbírku a vyhodím všechno prošlé a nepoužívané. Pak se podívám do svého šatníku a vyhodím nebo věnuju na charitu všechno, co jsem na sobě neměla více než rok. Pak se ještě mrknu na šperky, jestli tam není něco polámaného nebo zcela nevhodného. Nakonec zkontroluju zimní a letní boty. Zbavím se těch, které v zimě dosloužily a těch, které nadcházející léto už neposlouží. A můžu jít vesele nakupovat nové.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Wikira

Ahoj, vítám vás na svém blogu o kosmetice, která je mou vášní a pomalu se stává mou závislostí Ráda se s vámi podělím o svoje zkušenosti v beauty oblasti, oblíbené kosmetické značky, obchody a eshopy. Najdete u mně také knižní typy.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.