24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak si BIO kosmetikou zachránit pleť

15.11.2013
LucieVanKoten
Blogerka z blogu Život Podle Lucie:-)

Než mě upranýřujete jako čarodějnici, vyzkoušejte péči o pleť trochu jinak. Aspoň na měsíc. Po měsíci možná uvidíte rozdíl...

Teď mě upranýřujete!
Rozhodla jsem se totiž bojkotovat většinu kosmetiky, která by snad nebyla BIO. Začínám ale postupně všechno BIO věcičkama nahrazovat. Od Ježíška si dokonce místo mýdel přeju mycí oleje na ruce. Prý jsou pak tak hedvábné, že nebude potřeba krémů.

Zuby si taky drhnu už jen oleji. Dokáží prý dezinfikovat, vybělit zuby i zahojit i bolavé koutky. A tak tady pro vás mám pár poznatků o tom, jak moc vám kosmetika z přírody může zachránit pleť:


• Oleji (a správnými kombinacemi olejů) lze optimalizovat suchou i mastnou pokožku.
• Vše, co pění, vysušuje. Bohužel. Ať už jde o mýdla, šampony nebo sprchové gely. A sakra!
• Jelikož oleje snadno žluknou, je důležité rovněž balení a podmínky, ve kterých lahvičku uchováváte.
• Většina kosmetických výrobků, které nám jsou nenápadně podstrkována pod nos reklamou, jsou založena jen na vodě, alkoholu, konzervantech a syntetickém parfému. Jen ždibíček z toho jsou látky kůži prospěšné. A sakra podruhé!
• BIO výrobky, které jsou postaveny na olejích či bambuckém másle dokáží hydratovat celý den. A aby člověk nechodil jak promaštěný z friťáku, je dobré používat oleje v malinkém množství a vmasírovat je do vlhké pokožky!
• Nejbližší tuk pokožce je vepřové sádlo.
• Pleť stárne (kromě genetiky) i kvůli přítomnosti kyslíku, který je nezbytný k životu, ale k pleti poměrně agresivní. Jak tomu předcházet? Dokonalou bariéru dokáže vytvořit i malá vrstvička oleje. Ale choďte si celoživotně mastní, že jo?


• Vlasům oleje pomáhají, následné šamponování a vymývání je ale naopak dokáže nepříjemně vysušit. Takže vydrbat olej z vlasů je pro ně peklo.
• Základ zdravé pleti je odličování. A technika odličování. Osvědčilo se mi nechat vatový tamponek s odličovadlem chvilku na oku, čímž se rozpustí řasenka i stíny a pak už lze jen zlehka setřít zbytek nečistot. Podle odborníků by to mělo být zeshora dolů a zvenku do vnitřního koutku oka. V opačném směru prý podporujeme tvorbu vrásek.
• Pleť by po odličování neměla pnout a být vysušená. Pravidelným vysušováním se totiž rovněž tvoří nehezké vrásky v okolí očí. A to nehledě na to, jaký krém posléze použijeme.
Aknózní pleť bývá velice často zároveň suchá neustálou snahou „beďárky“ vysušit. Často správná hydratace dokáže celý problém alespoň z části napravit:-)
• Oční krém patří pod oči, nikoli na víčka. Ale víte jak...přece je nenechám suchá, že:-)?
• Potvrdilo se mi taky, že čím méně chemie v kosmetice, tím zdravější pleť. Krémy v BIO kvalitě se dají sehnat skutečně pro veškeré typy pleti a pokud je člověk ochoten investovat do dražšího krému, pak jde často o skvělé kombinace surovin, které pokožku vyživí a proniknou do těch nejhlubších vrstev.

Jak moc jsem vás nepotěšila?
Zkuste si z výše uvedených bodů vybrat alespoň jeden, který je vám nejsypatičtější a dejte mu šanci. Třeba na měsíc. Nevím, jaké zázraky se za tu dobu stanou – možná se vám začne čistit pleť, možná nikoli. Jedno ovšem vědět budete – zda vám podobná bio terapie vyhovuje a zda máte trochu toho pochopení pro ty z nás, co si dopřávají denně pár kapek oleje pro krásu:-)

Komentáře

beautypusinka 01.04.2014 20:05

Skvělý článek!

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

LucieVanKoten

Blogerka z blogu Život Podle Lucie


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.