24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jaká by měla být vaše žehlička na vlasy a co by měla umět :)

13.02.2013
labradoora
Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví :) Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace :)

Vše o žehličkách na vlasy

Jaká by měla být vaše žehlička na vlasy a co by měla umět :)


Žehlení vlasů už dneska není žádnou novinkou, každá –náctiletá slečna i –sátiletá žena už většinou dneska ví, že existuje něco jako žehlička na vlasy. Žehliček je na trhu nepřeberné množství, od těch levnějších až po ty ukrutně drahé a já vám dneska zkusím napovědět, co by taková vaše žehlička měla umět a třeba vám to pomůže při výběru té vaší :)


1. Povrch destiček – žehličky s kovovými destičkami jsou dneska pasé a radím se jim obloukem vyhnout. Kovové destičky se přepalují, přípavky na ošetření vlasů před horkem se na nich usazují a jdou horko-těžko dolů. Navíc kovové destičky po vlasech tak dobře nekloužou a tahají za vlasy. Co doporučit můžu, to jsou destičky keramické nebo turmalínové, dnes už se nabízejí dokonce i iontovou úpravou, případně jsou napuštěné výživným kondicionérem :)

2. Šířka destiček – pokud máte vlasy krátké až polodlouhé, zvolte žehličku s úzkými žehlícími plochami. Pokud máte vlasy delší, vyberte si žehličku se širokými žehlícími destičkami. Žehlení bude rychlejší, efektivnější a je menší riziko, že se vám někde skřípne dlouhý vlas a vyškubnete ho. Jestliže chcete občas udělat na dlouhých vlasech pomocí žehličky lokny, častěji ale žehlíte do rovna, pak investujte do žehličky se širokými destičkami a na lokny si pořiďte nějakou levnější úzkou s keramickými destičkami :)

3. Nastavitelná teplota – rozhodně doporučuju koupit si žehličku s nastavitelnou teplotou. Dnes už se dají koupit žehličky s teplotním rozmezím 160° až 250°. Čím poškozenější a jemnější vlasy, tím zvolte nižší teplotu. Naopak teplotu nad 200° už většinou bez poškození zvládnou jen opravdu odolné a silné vlasy.

4. Rychlost rozehřátí destiček – ono se to nezdá jako důležité, ale když ráno spěcháte, je každá vteřinka drahá a pokud je žehlička schopná dostat se do provozuschopné teploty během půl minuty až minuty, je to velká výhoda :)

5. Tvar žehličky – měla jsem žehličky s hranatým i kulatým tělem a můžu říct, že oblé hrany prostě do ruky lépe padnou a mnohem lépe s takovou žehličkou manipuluje. Stejně tak žehlička, která je v části, kde ji při žehlení držíte, rozšířená, je při práci mnohem míň praktická než žehlička stejně úzká po celé délce.

 

Já mám v současné době žehličky dvě a obě můžu doporučit :)

 

První je Remington  S9950 Shine Therapy, která má destičky úzké a používala jsem jí hlavně v době, kdy jsem měla mikádo.

Druhou je žehlička Philips SalonStraight Pro XL, která má destičky široké a pro dlouhé vlasy je naprosto ideální :)

Samozřejmě také doporučuju při každém žehlení používat i přípravky pro ochranu vlasů před horkem, pro mě je zatím tím nejlepším výrobkem Loreal Absolut Repair Cellular – Thermo Repair :)

Mějte se krásně :)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

labradoora

Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.