24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Fit tipy na jaro

17.03.2013
Dashulka87
Pětadvacetiletá brňačka, která miluje nákupy, kosmetiku, blogování, zvířata a dobrý jídlo :)

...aneb jak se fyzicky (a psychicky) připravuju na jaro, udržuju se v kondici a se svěží myslí?

Ahoj všem! 

Opět mám velice jarní náladu a přesto, že článek pro tento měsíc jsem původně plánovala úplně o něčem jiným, lepšící se počasí venku mě přimělo, abych změnila názor a napsala jarní článek se svěžé, motivační tématikou. V poslední době jsem totiž zjistila, že motivace a správnej, pozitivní přísup může udělat opravdu zázraky. A stačí opravdu  maličkosti. Tento článek berte jako můj lifestylovej random, jak se sama udržuju v kondici a co dělám pro dosažení svýho cíle?

1) Každej den chodím pěšky. Vystoupit o jednu dvě zastávky dřív a dát si 10-15 min procházku ráno i večer cestou do školy nebo práce vás rozhodně nezabije! A taky nemá cenu se vymlouvat. Dobře, na cvičení si člověk najde nejrůznější výmluvy. Ale řekněte mi, kolik výmluv si najdete k tomu se 15 minut projít? Asi moc ne, co? A říkám si, že celkem 30 min procházka 5x týdně, to už není úplně zanedbatelný. A nic mě to nestojí! Naopak, tyhle "miniprocházky" se mi dost líbí a jak se otepluje a je dýl světlo, hodlám jejich trasu ještě prodlužovat.

2) Pokud se z nějakýho důvodu potřebujete rychle dostat do formy a trošku splasknout, můj tip je nesolený jídlo. Dva, tři dny se to dá vydržet - jím nesolenou, nekořeněnou dušenou zeleninu s rýží, spoustu ovoce. A k tomu samozřejmě spoustu vody bez bublinek. Ačkoli to není zrovna největší mňamka, skvěle mě to vždycky nastartuje a člověk se potom cítí lehčí a líp. K ochucení se dají kdyžtak použít bylinky, nebo taky česnek. Rozhodně lepší, než nějaký hladovky..

3) Snažím se přemýšlet nad tím, co jím. Jíst pravidelně, dávat přednost zdravější stravě. Ale rozhodně tím nechci být posedlá. Ale i relativně zdravý jídlo se dá vyrobit chutně. Posledně jsem dělala jen dušenou zeleninu s opečenýma česnekovýma bramborama a doma mi řekli, že lepší než maso. Tohle luxusní rizoto mělo taky všeobecnej úspěch.

Je v něm cuketa, rajčatová omáčka, hovězí maso, černé olivy, česnek, troška slaniny, posypané parmazánem.

4) Na druhou stranu se ale člověk hlídat musí. Jako velká motivace je pro mě pořekadlo z obrázku. A fakt zatraceně pravdivý! Ačkoli miluju zeleninu na všechny způsoby a zdravý jídla mi chutnají, ty nezdravý snad ještě víc. Proto si musím vždycky uvědomit, že tu krásnou chuť třeba burgeru budu mít jen chvilku na jazyku, ale zaprvné zbytečně utratím peníze, zadruhý bude mi ještě těžko a budu mít výčitky, za třetí každá taková chvíle se opravdu na velmi dlouho usazuje na zadku. To už je pro mě dostatečná motivace, proč odolat buchtě k odpolednímu kafi :). A jedna z mála věcí, co na mě funguje, normálně nejsem člověk příliš silné vůle. Ale i ta se dá pěstovat a posilovat!

5) Pěkný oblečky na sport jsou taky skvělou motivací a odměnou. Levně nakoupíte na forever21.eu - v mým posledním nákupu byly krásný černorůžový  kalhoty na cvičení za pouhých 5 eur ve slevě. I bez slevy mají ty hezky barevný oblečky za relativně fajn cenu. Tak proč se neodměnit/nemotivovat? 

6) Co si budem vykládat. Jsem od přírody lenoch. A opravdu mám někdy hodně velkej problém donutit se jít cvičit. Ale musím se pochválit, zatím se držím stanovenýho plánu, čili 2-3 x týdně fitko, 1-2x týdně cvičení doma, celkově cvičím 4 dny. Chtěla bych to dát na pět, ale většinou se to prostě nepodaří a to přesto, že už musím hodně šachovat se svým volným časem, abych našla čas na cvičení i ostatní aktivity - takže jelikož cvičím 4x týdně už skoro 2 měsíce pravidelně, už to považuju za úspěch. Takže pokud jdu do fitka, beru si vždy ráno tašku s sebou rovnou do práce. Když už celej den s sebou tahám kromě kabelky ještě další kabelu s věcma, věřte mi, že bych si opravdu sakra rozmyslela, nejít tam. :) Co se týče cvičení doma, tak tam pomáhá to se prostě zvednout a ty sportovní oblečky na sebe hodit. Nejhorší je prvních pár minut, jakmile se člověk do toho dostane, jde to potom samo. Další "donucovací" trik je do fitka. Normálně mám v uších sluchátka s hudbou, ale když se mi opravdu hodně nechce, pustím si na páse nebo orbitreku oblíbenej seriál :)

7) Ještě že je doba youtubová! Dříve jsme doma mohly cvičit tak leda s Hankou Kynychovou či Olgou Šípkovou. Samozřejmě, nic proti nim, ale není nepřebernej výběr videí na youtube fakt super? Poslední dobou mám hodně ráda Popsugartvfit a moje nejoblíbenější rozcvička je Victorias Secret model workout - 10-minute fat blasting circuit.

Co dodat? No, ještě mě čeká hodně dlouhá cesta! Ale snad to vydržím, zatím mě to baví. Jakými fit pravidly se řídíte vy?

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Dashulka87

Pětadvacetiletá brňačka, která miluje nákupy, kosmetiku, blogování, zvířata a dobrý jídlo


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.