24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Přírodní oleje vhodné pro péči o vlasy

04.04.2013
labradoora
Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví :) Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace :)

O přírodních olejích vhodných pro péči o vlasy

Krásné čtvrteční odpoledne :)

Přírodní oleje se při péči o pokožku a vlasy používají od nepaměti :) Já bych vám dnes ráda představila ty, které se používají při péči o vlasy a tak trochu přiblížila, v čem jsou právě pro vlasy prospěšné ;) Důležitá poznámka - veškeré oleje nanášejte na vlhké vlasy! Samozřejmě je ideální používat oleje panenské, tj. lisované za studena.

 

 

Olivový olej 

Olivový olej je asi neznámějším přírodním olejem, který se hojně využivá při péči o vlasy :) Pečuje o vlasy suché, křehké a zcitlivělé. Je hutnější, takže opatrně s množstvím.

 

Kokosový olej

"Kokosák" dokáže velmi efektivně pečovat o suché vlasy, uhlazuje konce a pomáhá předcházet třepení a lámání. Jde o řídký olej, který je při teplotě do 25°C tuhý. při teplotě vyšší taje. Zábaly z kokosového oleje pomáhají odstranit z vlasů nežádoucí barvu.

 

Avokádový olej

Olej z avokáda je hutný a velmi výživný. Při aplikaci na pokožku hlavy pomáhá předcházet problémům s růstem a při aplikaci na konečky pomáhá řešit třepení a lámání.


Mandlový olej

Vzácný olej dokáže vlasy změkčit, zvláčnit a dodá vysoký lesk. Často se kvůli své vzácnosti míchá např. se slunečnicovým olejem.

 

Arganový olej

Tzv. tekuté zlato. Hutný, výživný olej v barvě zlata, který vlasy intenzivně regeneruje a pomáhá řešit třepící se konečky.  V současné době jeden z nejpoužívanějších olejů ve vlasových přípravcích.

 

Sezamový olej

Sezamový olej je hojně používaný v sérech při péči o konečky. Je hodně výživný, obsahuje mastné kyseliny a přírodní UV filtr. 

 

Makadamiový olej

V současné době také jeden z nejpoužívanějších olejů ve vlasové kosmetice. Vlasy umí vyživit, zjemnit a hydratovat.

 

Ricinový olej

Extra hutný, vazký olej, který při aplikaci na vlasovou pokožku efektivně podporuje růst vlasů. Díky hustotě se poměrně obtížně nanáší, takže je dobré smíchat ho s jiným olejem, případně rozehřát. 

 

Jojobový olej

Opět hustší olej, velmi výživný, pečující a regenerující. Dokáže vrátit život vlasům křehkým, poškozeným a lámavým. Obsahuje přírodní UV filtr.

 

Pupalkový olej

Pomáhá vlasům suchým, hrubým, krepatým. Obsahuje velké množství mastných kyselin a velmi efektivně pomáhá i při užívání vnitřně. 

 

Bambucké máslo ( olej z bambuckého másla )

Další notoricky známá přísada ve vlasových přípravcích. Pomáhá vyživit suché vlasy, má vysoké regenerační schopnosti, zjemňuje a pečuje o třepící se a lámavé konečky.

 

Konopný olej 

Konoplný olej je vhodný i pro jemné vlasy, dodává objem a sílu vlasům slabým a jemným. Uzavírá šupinky vlasy a usnadňuje rozčesávání.

 

Tak, to je tak z těch nejznámějších a nepoužívanějších olejů vše. Jaké ještě znáte vy? Používáte je na své vlasy? :)

Mějte se krásně :)

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Bellaschange 04.04.2013 17:08

Použila jsem zatím pupalkový,olivový a jojobový..ale vzhledem k tomu že miluju kosmetiku z konopí, tak musím sehnat konopný...vůbec mě ještě nenapadlo si koupit konopný olej na vlasy a to používám super konopnou masku

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

labradoora

Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.