24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kitchenette je krok za plněním svých snů, říká autorka úspěšného blogu

18.09.2013

Blogerka Markéta byla na Blogerku Roku nominována mezi prvními, a to v kategorii Food. Naše zvědavost nás zavedla na stránky jejího blogu Kitchenette.cz, které nás zaujaly natolik, že jsme s talentovanou autorkou nevšedních receptů, nápadů a nádherných fotografií připravili rozhovor. Tady je.

Markéto, patříš mezi první nominované v Blogerce Roku. Co víš o této soutěži? Jak její existenci hodnotíš? Potěšila tě tvá nominace?  
Je to moc milé, určitě mě nominace potěšila. Dozvěděla jsem se o ní prostřednictvím tohoto rozhovoru. O soutěži zatím tedy nevím nic a to hlavně proto, že vlastně surfuji na internetu minimálně v českých vodách blogerských, takže jsem trochu mimo. Než jsem si založila vlastní blog, ani jsem pomalu netušila, co to vlastně je :-). Ve své podstatě mám velmi málo času a veškerý ten volný, věnuji receptům, focení a psaní. Každou chvilku se mi narodí miminko a tak jsem sama zvědavá, jak to všechno budu stíhat.

Jak dlouho už bloguješ? A co bylo impulsem k založení Tvého blogu? 


Začala jsem s Kitchenette v únoru 2012 a byl to takový ten krok za plněním svých snů.

Byla to dobrá kamarádská rada. Ale zatím jsem na cestě a teprve se rozkoukávám, kam se přesně vydat.
Tvůj blog je velmi úspěšný, určitě dostáváš spoustu nabídek ke spolupráci, jsou pro Tebe zajímavé?
Nabídek dostávám opravdu mnoho, ale ve své podstatě zajímavé příliš nejsou. Všichni by chtěli spolupracovat, nebo, abych pro ně produkovala další receptové články, ale ideálně zadarmo :-). Také mě zvou na různé "tiskovky", ale nemám tolik volného času, abych to všechno stíhala, tak se jen velmi málo účastním, což je škoda.

Vaření je, zdá se být, tvým velkým koníčkem. Kdy tě začalo vaření zajímat?
Vaření je mým koníčkem co si dokážu jen vzpomenout. Měla jsem štěstí, že mě moje máma do kuchyně pouštěla a nechala mě si tam hrát, i když ne všechny výtvory, dopadli vždy dobře.

Uvažovala jsi někdy o otevření vlastní restaurace? 
Uvažovala. Naposledy krátce před tím, než jsem zjistila, že jsem těhotná :-). Zatím pracuji na kuchařce a třeba jednoho dne bude i restaurace, ale až budou děti větší. Dám na rady zkušených restauratérů, protože bez Vaší neustálé přítomnosti, tento druh podnikání asi prostě opravdu nemůže fungovat.
  
Ve svých receptech čerpáš inspiraci především z francouzské kuchyně. Proč právě odtud?
Ani jsem si neuvědomila, že čerpám z francouzské kuchyně převážně, ale je to možné. Mám ji ráda. Snažím se blog plnit recepty, které jsou zdravé, ale při tom stále opravdu chutné.
Co je tvé nejzamilovanější jídlo? A co naopak nemáš ráda?
:-))) Tak to je opravdu těžká otázka. Preference se mi často mění v závislosti na roční sezóně a jiných faktorech... Vůbec nedokážu odpovědět. Mám ráda jídlo ze všech koutů světa i různých druhů ingrediencí. Myslím si, že téměř všechno se dá uvařit chutně. Miluju dorty Pavlova a vůbec jsem hodně na sladké. Na druhou stranu, na dobrém steaku si vždycky pochutnám. Mořské plody. Rýžové pokrmy. Čerstvé ovoce a zelenina. Dobré domácí musli s jogurtem a ovocem mi dokáží přivodit orgasmus. Ale i brynzové halušky nebo třeba rajská.

Tvou velkou vášní je cestování. Kde se ti nejvíce líbilo? Kam plánuješ svou další cestu?
Mám ráda cestování hlavně proto, že jsme spolu s rodinou a máme na sebe čas a klid. Vybíráme si hlavně teplé destinace, kde i moře dosahuje vysokých teplot. Rádi takovou dovolenou spojujeme s oblíbenými sporty. Potápíme se, surfujeme (snažíme se už pár let ..), jezdíme na koni, od dětství jsem jezdila na windsurfu. Hodně času jsme strávili v Asii. Thajsko, naše pravidelné detoxikační kůry, potápění. Bali, surf a potápění. A gastro-zážitky nás také zajímají, takže neváháme navštívit všemožné restaurace, trhy, kurzy,.. Letos v zimě se opět chystáme na Bali, tak snad nám to s novopečeným miminkem vyjde.

Markéto, pracuješ, studuješ, anebo obojí?
Už přes 10 let se živím jako make-up artist. Ale poslední 3 roky jsem i máma, takže na foceních, přehlídkách nebo natáčeních netrávím každý den, jak tomu bylo předchozí roky. I díky tomu, jsem začala trochu blogovat, protože se moje pozornost a energie přesunula více k rodinnému krbu a zdravému stravování.
Líbí se nám tvé fotografie, kterými jasně zdůrazňuješ význam rčení, že jíme také očima.  Kdyby sis měla vybrat, stala by ses raději kulinářkou nebo fotografkou?
Ideálně foodfotografkou. Vlastně už mám portfolio na www.pavleye.com.

A poslední otázka. Co by sis ze všeho nejvíc přála?
Aby se blogu dařilo, inspiroval a dělal radost mě i jeho návštěvníkům. Aby mě vedl dál. Abych v brzké době dokončila kuchařku Kitchenette. Také, samozřejmě, aby moje rodina byla zdravá a šťastná.

Děkujeme za rozhovor a přejeme ti, ať se ti Tvé sny plní. Markéty kulinářské umění můžete sledovat na blogu www.Kitchenette.cz a již nyní se těšíme na kuchařku.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.