24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Recept na Club Sandwich

23.08.2016

Připravte si úžasný Club Sandwich podle finalistky Blogerky roku v kategorii Food, Meg v kuchyni, který nám uvařila v CHUTNÁ TO?!. Tahle kombinace chutí je jednoduše dokonalá!

Na bochník toastového chleba potřebujeme:

190 g zakysané smetany (případně 180, pokud koupíte menší kelímek)
190 g vody
22 g cukru
1 g droždí (větší špetka)
1 malé vejce
375 g mouky (půl na půl hladká a polohrubá)
7 g soli

Na jeden Club sandwich potřebujeme:

3 plátky toastového chleba
jedno vejce
4 menší plátky slaniny
2 plátky sýra (cheddar)
4 listy salátu (nebo menší kousky ledového salátu, podle oka)
4 plátky okurky
4 plátky rajčete kuřecí maso (grilované, pečené, smažené)
2 plátky červené cibule

Omáčka:

5 lžic zakysané smetany
2 lžíce sladké chilli omáčky (na kuře, na mořské plody)
jedna jarní cibulka

Bramborové lupínky k jednomu sendviči:
1-2 brambory, omyté kartáčkem olivový olej sůl

Postup:

  1. Začínáme chlebem. Buď ráno nebo předchozí den smícháme v míse zakysanou smetanu, vodu, cukr, vejce a rozdrobené droždí. Přidáme (prosejeme) mouku a sůl a vařečkou zamícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin při pokojové teplotě kynout. Po vykynutí směs přendáme na pomoučněný vál a vytvarujeme do bochánku (je opravdu “tekutější”, nemá pevnou konzistenci klasického kynutého těsta). Ten přemístíme do máslem vymazané chlebíčkové formy a necháme 2-3 hodiny kynout. Vykynuté těsto Po vykynutí rozpálíme troubu na 250°C a chléb do rozehřáté trouby vložíme a nejlépe ji ještě zapaříme.
  2. Po deseti minutách snížíme na 220°C, po dalších deseti minutách na 200°C. Celkový čas pečení by se měl blížit k 45 minutám.
  3. V misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu a chilli omáčku. Přidáme na jemné půl-plátky jarní cibulku a omáčka do sendičů na místo klasické majonézy je hotová.
  4. Důkladně omyté brambory nakrájíme na tenké plátky a promícháme je v misce se lžící olivového oleje. Rozprostřeme je na pečící papír a dáme péct do trouby na 200°C. Ke konci pečení zapneme funkci grilu. 
  5. Vychladlý toastový chléb nakrájíme na plátky. Zeleninu omyjeme a také nakrájíme. Plátky chleba nasucho opečeme. Vajíčko rozklepneme na pánev lehce vymazanou máslem a osmažíme z obou stran. Slaninu vypečeme na pánvi a osušíme na kuchyňských utěrkách. A vrstvíme. Jeden plátek toastového chleba potřeme omáčkou, dáme na něj salát a okurku. Na okurky rajčata, slaninu (2 plátky) a vejce. Plátek chleba potřeme omáčkou a položíme natřenou stranou dolů, na vajíčko. Zvrchu ho znovu potřeme a dáme na něj salát a kolečka červené cibule. Na cibuli kuřecí maso (znovu opečené nebo ohřáté), cheddar, slaninu a poslední plátek chleba zespodu potřený omáčkou.  Do dvou rohů sendviče zapíchneme špejle a ostrým nožem (nebo vroubkovaným) diagonálně rozřízneme.  
  6. Mezitím se upečou bramborové plátky, tak je osolíme podle chuti.
  7. Na talíři podáváme club sandwich s bramborovými plátky a omáčkou. 

Za recept děkujeme Meg v kuchyni! :)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.