24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kvalitní kosmetické produkty do 100 Kč

06.08.2013
Beautypedia by Aja
Kosmetika a móda je pro mne koníček č. 1 již mnoho let. Mnoho lidí se na mne obrací s prosbou o radu ohledně výběru kosmetiky, líčení a stylingu, proto jsem se rozhodla založit svůj blog :). Kromě toho, moc ráda píšu a v posledním době i natáčím videa ;)

KOSMETICKÉ "BASICS" DO 100,- KČ, KTERÉ MAJÍ STEJNOU KVALITU JAKO LUXUSNÍ ZNAČKY. ZÁKLADNÍ A NEJLEVNĚJŠÍ VÝBAVA K VYTVOŘENÍ DENNÍHO I VEČERNÍHO LÍČENÍ, UŽITEČNÁ PRO KAŽDÉHO KDO NECHCE NEBO NEMŮŽE DO KOSMETIKY PŘÍLIŠ INVESTOVAT.

TAG: LIKE A HIGH STREET MAKE UP - PRODUCTS BELOW 5,- USD

Luxusní make up - přípravky do 100,- Kč

Krásný letní den,

k nápadu na sepsání dnešního make-up  postu mne inspirovalo několik mých čtenářek, které mi psaly, že buď studují anebo jsou momentálně na mateřské a přípravky, které na blogu nebo ve videích ukazuji, jsou pro ně naprosto cenově nedostupné.

Což mne přivedlo k úvaze, za jakou minimální částku by se dala sestavit "basics" výbava, která by stačila pro vytvoření jak denního, tak večerního líčení, při zachování stejné kvality, jakou mají luxusní značky. Protože mám dlouholeté zkušenosti s produkty z obou kategorií, dovoluji si takový set sestavit.

Pochopitelně, odstíny produktů budou vyhovovat určitě každému odlišné. V rámci limitu "přípravek do 100,- Kč", jsem vynechala například podkladovou bázi pod make-up. Oční stíny věřím, že se budou hodit pro všechny barevné typy, alespoň si umím představit, že bych s paletkou očních stínů Catrice "Absolute Nude" dokázala nalíčit kohokoliv :).

Nastavila jsem si sama pro sebe limit 100,- Kč/přípravek a u výrobků, které mají více funkcí,  jsem limit navýšila přímo-úměrně, dle počtu možných způsobů využití ....

Určitě chci zdůraznit, že zásadní vliv na celkový výsledek mají štětce. Dopřejte si vždy nejvyšší kvalitu štětců, v rámci Vašich možností.

Zde již fota, snad dostatečně přehledná pro každého :).... Všechny uvedené produkty používám dlouhodobě, v některých případech jsem výrobek koupila opakovaně.

CELKOVÝ PŘEHLED "ZÁKLADNÍHO SETU"...  a pak již jednotlivé kroky v posloupnosti nanášení make upu.

1. pěnový make-up Essence by měl vyhovovat všem typům pleti, s výjimkou velmi suché pokožky.

Korektor CATRICE je skvělý a dá se využít i jako náhrada za bázi pod oční stíny. Tyto báze se určitě dají sehnat do 100,- Kč, ale bohužel jsem nenašla takovou, která by měla srovnatelnou kvalitu s luxusními značkami (například Urban Decay).

 

VARIANTA SYPKÉHO TRANSPARENTNÍHO A LISOVANÉHO ZMATŇUJÍCÍHO PUDRU

2. Dvě varianty pudru - sypký, transparentní a zmatňující, pro fixaci líčení všech typů
a odstínů pleti.

Dále Stay Matte od Rimmelu, jež má dle mého názoru daleko lepší efekt, než jeho o mnoho dražší luxusní "ekvivaletní produkt", např. Blott Powder od MAC.

3. Na úpravu obočí - postačí, dle barevného typu, oční stíny ze skvělé paletky CATRICE, k nanášení doporučuji zkosený štetec na aplikaci gelových linek od stejné značky.

Na fixaci obočí vřele doporučuji "řasenku na obočí" od Essence. Bohužel se jedná o limitovanou sérii a tak pro jistotu ještě přikládám bezbarvý gel stejné značky. Nutno podotknout, že Guarilla Gardening se svojí kvalitou vyrovná mému oblíbenému "Speed Brow" od Benefitu, který používám již 7 let.

Dle mého názoru, obočí je možná nejdůležitějším bodem celého líčení. Rozčleňuje proporce v obličeji a správně upravené vyrovnává i různé asymetrie. Pozor na příliš vytrhané obočí, spolehlivě Vám přidá 10 let!!


 

4. O krajkové tvářence Dermacol č.4 už jsem psala na blogu mnohokrát. Je to jeden z mých úplně nejoblíbenějších, multifunkčních, kosmetických produktů vůbec. Sedí všem barevným typům a velmi oceňuji naprosto "ne-oranžový odstín", který se skvěle hodí na konturování. Další využití jsem vypsala přímo na fotu, ještě bych doplnila funkci očních stínů
a podkladu pod lesk na rty.

Tvářenka CATRICE je skvěle pigmentovaná a vyrábí se ve velmi zdařilých odstínech!

5. Oční stíny ABSOLUTE NUDE musím vychválit až do "kosmetického nebe".... vlastním paletku NAKED 2 od Urban Decay a ta je samozřejmě o něco lépe pigmentovaná, ale i levnější alternativa CATRICE je skvělá a tím spíše, že obsahuje odstíny, které jsou více než perfektní na stínování obočí.

Stíny 3D od Essence jsou asi dobře známy všem, dají se použít i jako klasický rozjasňovač a na značku Essence jsou naprůměrně dobře pigmentované.

6. Pro dívky a ženy, které se neobejdou bez linek anebo oční kontury, jsem zvolila tekuté linky od s-he, kterých jsem sama spotřebovala několik balení, dále fixu na linky a skvělou kajalovou tužku od Essence.

Řasenka WoW Lash od Rimmelu je moje no.1 v kategorii do 100,- Kč a toto je mé, již asi 7. balení. Tato řasenka líčí podobně jako Lancome Hypnose. Nanáším ji ve více vrstvách, prodlužuje i zhušťuje řasy a má klasický kartáček (ne plastový).

7. Na závěr ještě přípravky na rty. Osobně nejsem úplně "vysazená" na rtěnky, dávám spíše přednost leskům nebo "hybridním" rtěnkám, typu Color Whisper či Love Lips.

Druhý přípravek zleva je "rtěnko-balzám" od Jordany, který mám ze všech znázorněných produktů na obrázku nejraději. Je opravdu srovnatelný s tónovacím balzámem na rty od Diora. Zakoupila jsem jej na veletrhu Interbeauty a už se těším na podzim, doplním si s radostí zásoby a rozšířím barevnou škálu :)! 

Za zmínku určitě stojí i poměrně slušně fungující báze pod rtěnku od Essence. Jen doporučuji dávkovat v minimálním množství. V opačném případě funguje spíše jako čirý lesk.

 

8. Základem profi líčení jsou profi pomůcky a hlavně štětce. V rámci cenového limitu, který jsem uváděla, se mi nejvíce osvědčil štětec od Catrice na linky, který používám i na obočí. Dále cestovní, magnetický set 3 skvělých štětců na oční stíny od Sephory.

Tím nejlepším na konec je již proslulý Flat Top - Petra Lovely Hair. S přehledem se vyrovná kvalitou štětcům MAC nebo realTechniques. Není den, kdy bych tento štětec nepoužila, od té doby, co jej vlastním. Jeho cena se liší v závislosti na různých akcích, nyní by měl být k dostání za zvýhodněnou cenu.

Ještě rada ohledně čištění štětců. Velmi se mi osvědčil antibakteriální odličovací gel na pleť od zn. Vichy - Normaderm. Nicméně věřím, že jakýkoliv antibakteriální gel bude fungovat velmi podobně. To, co kvalitně rozpouští make up a působí bakteriostaticky na obličeji, odvede stejnou práci i na štětcích. Měla jsem i různé speciální čističe na štetce, ale mně osobně se zmiňovaný postup, s antibakteriálními gely, osvědčil nejvíce.

Snad Vám bude můj dnešní příspěvek k užitku :), děkuji moc předem za Vaše komentáře a také za tipy na přípravky v této cenové kategorii, které se osvědčily Vám! :)

Pokud tento TAG zaujme někoho z Vás, blogerek, udělá mi radost, když v něm budete pokračovat a dáte mi odkaz na Váš post do odkazů, dle hesla "za čtenářky krásnější" :)

Krásné léto všem!

 

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Beautypedia by Aja

Kosmetika a móda je pro mne koníček č. 1 již mnoho let. Mnoho lidí se na mne obrací s prosbou o radu ohledně výběru kosmetiky, líčení a stylingu, proto jsem se rozhodla založit svůj blog . Kromě toho, moc ráda píšu a v posledním době i natáčím videa


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.