24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Proč drahá kosmetika? Proto..

09.02.2013
Elitie
Jsem studentka která zbožňuje kosmetiku, líčení a módu. Nejvíce miluji LUSH, Ziaju, L'Occitane a Maybelline :) Ráda recenzuji věci a píši články :)

Proč drahá kosmetika? Proto..

Už dlouho přemýšlím o tomto článku a myslím, že nastal ten pravý čas napsat ho. Začala jsem používat/kupovat drahou kosmetiku. Některé věci jsem dostala k Vánocům, některé jsem si koupila sama, na některé si šetřím teď. Ale proč? Ptáte se, proč, proč ta holka utrácí takové sumy peněz za kosmetiku? No prostě proto... Protože mě nebaví, když se ráno nalíčím dojdu do školy a po první hodině je polovina toho, co jsem si s prominutím na ten ksicht dala pryč. Nebaví mě to. Takže proto. Radši si koupím jednu pořádnou věc, než dvacet nekvalitních, na které budu jen nadávat a postupně je házet do koše. A teď už přesné důvody, ano? :)

    8d86269c-33a6-408c-a307-ba85f7a99017 d7c76b85-fb37-4926-9626-d683953b23f1 d7c76b85-fb37-4926-9626-d683953b23f1

1) Kam ho ráno postavíš, tam ho večer najdeš - Většinou to tak je. Nebo spíš vždy to tak je. Pokud si koupíte tvářenku od Essence, za půl hodiny na pleti nic nemáte. To je má vlastní zkušenost. Ale dražší bronzery, tvářenky, highligtery... na svém místě drží tak dlouho dokud je neodlíčíte. To samé platí u rtěnek, očních stínů, korektorů či makeupů.

2) Většinou složení výrobků bývá lepší - Upřímně ani nevím proč, ale já bych se třeba bála dát si na pleť makeup od Essence. Nějak bych tak čekala že mi doslova sežere obličej protože je to nějaká hnusná odpadní chemka. Nemusí to tak být, ale může. Obecně složení dražších výrobků bývá lepší než těch levných. Vezměte si třeba BB cream pravý asijský, který opravdu léčí a BB cream třeba od Garnieru. Haló?

3) Větší výběr - Ano, i tohle je důvod proč jít do drahé kosmetiky. Mají široký výběr odstínů všeho. Kolik je odstínů makeupů v drogérce? Většinou tři a mě většinou ani jeden nesedne. A kolik jich mají v parfůmérce? HAFO! To samé platí pro rtěnky, korektory, oční stíny a další..

4) Pigmentace? - Stíny třeba od NYC - málem do nich vydřete důlek a přitom žádná barva vám na štětci neulpí. Koupíte si rtěnku od Essence a přitom je to jen obarvený balzám na rty, který ani nebarví. Už to chápete?

5) Většinou to co slibují, to i splní - Třeba takový Lush, když mi šampuk New slíbil, že mi budou méně vypadávat vlasy, dodržel to! Když mi to slíbil šampón od Schwarzkopfu, nic se nedělo. Když mi Mask of Magnamity slíbila, že mě bude zbavovat pupínků a černých teček, udělala to, ale když mi to slíbilo nějaké slavné tonikum z Rossmannu, nic se nedělo. A když jsem si koupila rtěnku od MACu, slíbila mi že vydrží jak dlouho bude moct a vydrží i 10 hodin. O tom to je.

Myslím že i těchto pět důvodů stačí. Já si třeba vždycky, opravdu vždycky ráda připlatím za kosmetiku Lush, protože je veganská a její složení je prostě nádherné. A pokud máte citlivou pleť jako já, doporučuji vám objednat přes eshop a zapomenout na drogérku v tomto ohledu úplně. A taky je to o tom. Proč si budu kupovat drahou dekorativku třeba od Benefitu, NARSu, MACu, když budu mít hnusnou pleť? Takže opravdu, první si šetřete na Lush, který vám vaši pleť absolutně od základů změní a pak si teprve šetřete na drahou dekorativní kosmetiku. A pak už je jen a jen na vás, jestli si chcete koupit 10 stínů od Essence, které budete do pekla proklínat, nebo si za tu sumu peněz koupíte třeba od MACu. A ať mi nikdo nevypráví, když si každý měsíc kupuje SB, nebo LB, že nemá peníze na drahou kosmetiku. Zamyslete se :).

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Elitie

Jsem studentka která zbožňuje kosmetiku, líčení a módu. Nejvíce miluji LUSH, Ziaju, L'Occitane a Maybelline Ráda recenzuji věci a píši články


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.