24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Upečte si domácí müsli tyčinky

14.11.2012
fitness-girl
Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji :) Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě :)

Kdo by si někdy nekoupil v obchodě müsli tyčinku s tím, že bude „mlsat“ zdravě. Pokud chcete mlsat ale opravdu zdravě, není nadto si tyčinky upéct doma. Chutnají skvěle a není v nich žádný zbytečný cukr a tuk navíc. Dnes pro vás mám hned 2 neobvyklé a skvělé kombinace. Vždy ale můžete suroviny kombinovat dle vlastní fantazie ;)

Kdo by si někdy nekoupil v obchodě müsli tyčinku s tím, že bude „mlsat“ zdravě. Pokud chcete mlsat ale opravdu zdravě, není nadto si tyčinky upéct doma. Chutnají skvěle a není v nich žádný zbytečný cukr a tuk navíc. Dnes pro vás mám hned 2 neobvyklé a skvělé kombinace. Vždy ale můžete suroviny kombinovat dle vlastní fantazie ;)

 

Ovesné tyčinky s amarantem, slunečnicí a brusinkami

Skvělá kombninace - pokud nemáte amarantové perličky, vůbec nevadí. věřte ale, že dodají tyčinkám neobvyklou chuť. K dotání jsou například v síti prodejen Billa a jejich cena je kolem 30Kč.

 

Budete potřebovat:
2/3 hrnečku ovesných vloček (75g)
1/3 hrnečku amarantových perliček (25g)
1/2 hrnečku slunečnicových semínek (50g)
1/2 hrnečku sušených brusinek (50g)
1 banán (120g)
polovina jablečné přesnídávky - může být i jiná příchuť (100g)

 

Postup přípravy:
Nic těžšího, než smíchat vše dohromady vás opravdu nečeká. Banán samozřejmě rozmačkejte, přidejte přesnídávku a pak všechny sypké suroviny. Dle potřeby můžete pak popř. přidat tekuté nebo suché suroviny. Směs napěchujte do papírem vyložené pečící nádoby (já použila menší čtvercovou). Pečte při 180 stupních asi 30 minut. Pak nechtě vychladnout a můžete nakrájet. Já jsem si vytvořila 6 tyčinek :)

 

Dýňové müsli tyčinky

Jelikož je podzim sezónou dýni, rozhodla jsem se ji zakomponovat i do tohoto receptu. Dýně Hokkaido jsem nakoupila do zásoby a udělala z nich dýňové pyré, které jsem si velmi oblíbila mimojiné třeba i do ovesných kaší.

 


Budete potřebovat
2/3 hrnečku ovesných vloček (75g)
nakrájené sušené švestky  (asi 10Ks)
kešu oříšky (1 hrst)
2/3 hrnečku dýňového pyré


Postup přípravy:
Dýňové pyré připravuji jednoduše. Dýni nakrájím na kostky, uvařím ve vodě, kterou pak z většiny sliju. Dýni rozmixuji, dosladím dle chuti (cukrem, melasou nebo jakýmkoliv sirupem), přidám citrónovou šťávu a skořici.
Když máte dýňové pyré (v některých supermarketech se dá i koupit hotové), stačí pouze smíchat všechny ingredience. Já je dávala od oka tak, aby směs nebyla moc řídká, ani sypká. Poté napěchujte do zapékací misky a stejně jako první tyčinky pečte při 180 stupních asi 30 minut. Tentokrát jsem vytvořila tyčinky pouze 3, ale větší :)

 

Müsli tyčinky můžete využít jak dezert či svačinu, třeba s bílým jogurtem nebo kefírem. Rozdělit si je můžete na 3-6 kousků, záleží, jak velké je chcete mít. A mlsat pak můžete naprosto bez výčitek ;)

 

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

fitness-girl

Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.