24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Food blogerka na cestách - Španělsko

16.11.2016
Food blogerka na cestách
Ochutnávejte se mnou příchuť zahraničí. Vydáme se společně na exotická místa, vyzkoušíme netradiční recepty a osvěžíme chuťové buňky. :)

Španělsko je pro mě zemí tapas. Tento druh jídla je mi velmi blízký, protože ráda ochutnávám různé chutě v malých porcích. Zemi, která leží na Pyrenejském poloostrově, jsem navštívila již několikrát. Ať už to byla Barcelona nebo Madrid, teď je mým snem podívat se do slunné Valencie.

Ve španělské kuchyni se hojně využívá olivový olej, olivy, ryby, mořské plody, cibule a česnek. Ovoce a zelenina jsou plné paprsků slunce, mořské plody a ryby zase oplývají čerstvostí díky blízkosti moře. Mezi nejtypičtější jídla patří paella, gazpacho, tortilla a již zmiňované tapas.Tapas je synonymem pro jednohubky či malé občerstvení. Ve Španělsku jich najdete nepřeberné množství. Ať už to jsou jednoduše naservírované kvalitní olivy, jamon serrano a sýr manchego nebo složitější pokrmy jako je španělská tortilla nebo grilované mořské plody. Každopádně jsou tapas vždy založeny na vysoké kvalitě jednotlivých surovin. A s jakým pitím můžete tato typická jídla napárovat? Doporučuji vynikající španělská červená vína, sangrii nebo šumivé víno Cava.Co se týče stravovacích zvyklostí Španělů, výrazně se liší od těch našich. Snídaně je nejméně důležitým jídlem dne, hlavním jídlem dne je oběd. Někdy se skládá i z několika chodů a probíhá mezi jednou a čtvrtou hodinou odpolední. Proto je ve Španělsku i velmi odlišná pracovní doba. Po obědě totiž následuje tzv. siesta. Večeře už není tak bohatá, jako oběd a nezačne dříve než v devět hodin večer.Pokud byste si chtěli vyzkoušet doma udělat vlastní tapas, inspiraci najdete zde:
https://www.naskokvkuchyni.cz/tapas/ 

Romča z Na skok v kuchyni

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Food blogerka na cestách

Ochutnávejte se mnou příchuť zahraničí. Vydáme se společně na exotická místa, vyzkoušíme netradiční recepty a osvěžíme chuťové buňky.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.