24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Holky nepřehánějte to

03.03.2013
Hanaan
Ahoj, co bych o sobě mohla říct :) jsem pozitivní, optimistická, přátelská a jako každá holka mám ráda módu, kosmetiku, životní styl a další. Svůj blog mám krátce, původně jsme pracovala na bloger.cz momentálně se učím na blogspotu. Ráda píšu o čemkoliv co mě zaujme a co by mohlo zaujmout i jiné lidi. Moc ráda chodím na procházky se svým psíkem Corinkou a kochám se přírodou. Do budoucna plánuji koupi nějakého dobrého foťáku aby se mohla pochlubit také dobrými snímky :-)

Aneb jak na lepší postavu...

Ahoj holky,(ano oslovuji pouze holky, protože neznám moc kluků co by takovýhle problém řešili)  jsem už nějakou dobu doma s angínou, takže mám opravdu moře času na to sledovat různá fóra a stránky a posledních pár dní jsem opravdu v šoku. Z čeho? Z rad hubnoucích slečen jiným hubnoucím slečnám. Jíst jednu mandarinku za den, vynechat všechny možné cukry a tuky a cvičit několikrát denně a několik hodin? To snad nemyslíte vážně!!!! Rozhodla jsem se na toto zareagovat a tak vznikl tento článek. Snad se bude líbit :-)

Takže na úvod, přiznám se, že jsem taky patřila mezi holky, které by kvůli hubnutí udělali všechno, ale postupem času jsem zjistila, že některé rady a věci prostě nefungují. Co se stane když nebudete přjímat žádné cukry?? Budete nepříjemní na své okolí a jednoho dne sníte všechno sladké na které příjdete, a rada zbavit se tuků?? Z tuků jde přeci energie, kterou potřebujeme nejen k fungování, ale i svaly musí z něčeho "žít". Nejsem sice žádný fitness guru, ale myslím, že každá z nás těch pár pravidel jak být štíhlejší a hlavně úplně v pohodě zná.

1) Jídlo 5x denně po menších porcích

Když se najíme 3x denně a dáme si talíř přervaný vším možným asi postava sama nezkrásní. Čím častěji budete jíst tím méně bude tělo v šoku z hladovění a nebude si ukládat na horší časy (že by z tohohle byly ty špíčky na bříšku a kolem boků?). Jenže jíst 5x denně taky nestačí, jídlo je třeba si rozvrhnout. Rozhodně tu nebudu psát podrobný návod jak, protože každá jsme jiná a zatímco jednomu k večeři vyhovuje kus libového masa, jiný dá přednost zelenině, takže doporučuji naslouchat svému tělu a pocitům.

2) Pohyb

Ano správně podle mě to bez pohybu nejde, Ti kteří se vymlouvají, že nemají čas ho většinou mají. Co takhle hodinu kafrání s kamarádkami na kafi vyměnit za hodinku v posilce? Nebaví vás posilka, tak to taky není takový problém, v dnešní době je tolik druhů cvičení, která jsou zábavná: Jumping, Zumba, Aerobik, Crossfit nebo Jóga, možností je mnoho, tak se přestaňte vymlouvat. Navíc nikdo neříká, že se máte dřít každý den, stačí dvakrát týdně, ale s pravidelností. Pokud máte pocit, že by jste se v tělocvičně ztrapnili nebo se jen stydíte můžete cvičit v pohodlí domova, ať už díky Wii nebo DVD (například Jillian Michaels). Možností je opravdu mnoho, díkybohu :-)

3) Pravidelost a silná vůle

Pravidelnost souvisí se cvičením a silná vůle se změnou jídelníčku. Pokud jeden den selžete, netrestejte se tím že se na všechno vykašlete jen kvůli špatnému svědomí. Jednou zhřešit můžete a navíc než si najedete na pravidelný režim chvilku to potrvá, tak to hned nevzdávejte jde o to aby jste se cítili dobře, navíc se dokonce doporučuje jednou za čas zhřešit :-) Je jedno jestli si zajdete na pizzu, nebo si dátek kousek oblíbené čokolády, jen to nepřehánějte.

4) Podpora

Ta je hodně důležitá, určitě nezhubnete pokud ze svého okolí uslyšíte výsměch, narážky nebo kázaní babiček jak nemáte co hubnout. Pokud opravdu máte nadváhu a necítite se se svým tělem spokojeni, vykašlete se na názory všech ostatních, pokud je nedokážete pustit jdním uchem dovnitř a druhým ven, radím pořiďte si špunty do uší :-)

5) Určitě si cíle, které jsou dosažitelné

Každá to známe, když si určíme, že za týden shodíme pět kilo těžko se nám to podaří a těžko se nám bude pokračovat v tom co děláme. Dejte si cíle, které jsou reálné, zhubnu kilo za týden, nastavovat si laťku výše nemá cenu. Navíc pro zdravé hubnutí bez jojo efektu je lepší zhubout to jedno kilo za týden a  hubnout postupně, než nejíst, zhubnout pět a pak je nabrat s dalšími pěti jako bonus :-(

6) Motivace

Jsme holky a milujeme oblečení, kosmetiku a dalších milion veciček. Motivujte se a pořádně, kilo dole fajn proč si nekoupit to tričko po kterým už tak dlouho pokukuji nebo tu rťenku od Rimmel? Budete se cítit lépe, šťastněji a hlavně třeba ta nová věc zaujme váš objev, nikdy nevíte :-)

7) Podle mě nejdůležitější věc - BÝT SAMA SEBOU

Nenechat se ovlivňovat svým okolím a i když to možná pro někoho bude těžké. S lepším tělem roste i sebevědomí, takže neměnit se. Okolí nás miluje takové jako jsme a když se z nás stanou namyšlené pipinky pravděpodobně tím své nikoho nepotěšíme.

No je to všechno co znáte, ale jsou to ty nejúčinnější způsoby :-) Hlavně holky pokud něco děláte dělejte to pro sebe, pokud máte přítele co vás nutí do hubnutí kopněte ho z prominutím do zadnice, protože ať zhubnete nebo ne pravděpodobně si na vás najde jinou chybu (věřte mluvím z vlastní zkušenosti). Hubnout kvůli tomu, že Káťa z vedlejší třídy je oblíbená je další blbost, každá jsme orignál a nevíte jestli má kolem sebe opravdové přátelé a jestli pak až bude mít problém, se na ni ti kamarádi nevykašlou. 

Takže na závěr mějte se rády, usmívejte se na svět i na sebe a za každý úspěch ať sebemenší se odměňujte, protože je krásné umět sám sebe potěšit ;-)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Hanaan

Ahoj,
co bych o sobě mohla říct jsem pozitivní, optimistická, přátelská a jako každá holka mám ráda módu, kosmetiku, životní styl a další. Svůj blog mám krátce, původně jsme pracovala na bloger.cz momentálně se učím na blogspotu. Ráda píšu o čemkoliv co mě zaujme a co by mohlo zaujmout i jiné lidi. Moc ráda chodím na procházky se svým psíkem Corinkou a kochám se přírodou. Do budoucna plánuji koupi nějakého dobrého foťáku aby se mohla pochlubit také dobrými snímky


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.